?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 168
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 400
  • Mediterraneo
Банката не удържа никакви суми.

# 11 401
  • Пловдив
В Еконт може ли друг да вземе пратка, която е на мое име?
обаждала съм се предварително.

# 11 402
да,аз взимах пратка за брат ми

# 11 403

Може.

# 11 404
  • Буркина Фасо
При наложен запор на банкова сметка и трудово възнаграждение,и работодателят и банката ли имат право да удържат суми?
всички са длъжни да изпълнят разпореждането на ЧСИ.
отнася се само за частта на дължимото. с останалата сума разполагаш както намериш за добре.
и първо се дава на ЧСИ , а след това ти разполагаш със своето.
има и суми, които не могат да се запорират.

# 11 405
искам само да кажа,че ако някой е на 4-часов договор,никой не може да му удържа никакви суми,дори да го направят-трябва да се уведоми счетоводителя,той знае какво да направи
праща се писмо до ЧСИ че няма право,не знам точният текст на документа
в нашата фирма имаме работници с точно такъв казус,след пращането на писмото с обратна разписка,удръжките падат

# 11 406
  • Буркина Фасо
искам само да кажа,че ако някой е на 4-часов договор,никой не може да му удържа никакви суми,дори да го направят-трябва да се уведоми счетоводителя,той знае какво да направи
праща се писмо до ЧСИ че няма право,не знам точният текст на документа
в нашата фирма имаме работници с точно такъв казус,след пращането на писмото с обратна разписка,удръжките падат
винаги съм знаел, че запорите са върху суми, а не върху раб.време.
ако за 4 ч получавам възнаграждение 4 хил.лв. , а друг за 8 ч работи на мин. заплата  как се процедира
в този случай ?

# 11 407
  • Mediterraneo
Разбира се, че не е вярно това с четирите часа. Ако си на минимална заплата, може и да те улови, ама като цяло няма нищо общо на какъв договор си.

# 11 408
  • София
Ясно,че изпълняват.
И двете страни ли удържат суми ми е питането,и банката и от страна на работодател?

# 11 409
  • Mediterraneo
Е, аз това казах- банката няма как да ти удържа каквито и да било суми. Сметката е запорирана, но банката няма да ти тегли нищо от сметката.

# 11 410
  • Буркина Фасо
банката превежда сумата на ЧСИ ако преди това не е удържана от друго място.

Ясно,че изпълняват.
И двете страни ли удържат суми ми е питането,и банката и от страна на работодател?
въпросът ти е малко непълен според мен.
иначе да - и от двете места може да се удържа. но има едно уточняващо "НО" според мен.

# 11 411
  • София
Ето пълен,първо работодател е удържал,при теглене на каса в банка се  удържа също.

# 11 412
  • Mediterraneo
Какво е удържано при теглене на каса в банка? Същата запорирана сума, каквато е удържана от работодател?!

# 11 413

Предполагам ще ти се обадят да потвърдиш че съответния човек може да вземе пратката.

# 11 414
  • Буркина Фасо
Ето пълен,първо работодател е удържал,при теглене на каса в банка се  удържа също.
ако работодателя ти е удържал исканата сума , тогава банката няма какво да ти удържа.
но ако парите не са минали през работодател , а са внесени по банковата ти сметка от друго място, тогава
банката превежда исканата сума по сметката на ЧСИ.
има и суми, които не подлежат на удръжка.

Общи условия

Активация на акаунт