?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 292
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 505
Номера на ЛАК успешно се замества с някои цифри от ЕГН-то, но не помня кои!
Не носех картон с мен при не отложен преглед и една оправна сестра(администратор) ме "светна"!
Със забележката, че не е редно! Но болничният минава.

# 11 506
Не мога да си открия амбулаторната карта (картона) да ми впишат болничния. Мога ли да купя нова и личната да я завери или е проблем?

Когато скоро стана въпрос за болнични и гледах наредбата пак ..ми се стори че след последното изменение май е отпаднало това с носенето на ЛАК. ЛАК е махнато като текст и е заменено с АЛ май...амб.лист. Тоест БЛ вече се вписвал в АЛ, а не в ЛАК...
Така ли е...или съм недочела. Щях и тогава да ви питам....сега като стана на въпрос обаче ?

Пак ще чета да видя ☺

Добри..писах ти на лично. Продажби по чл.117 ЗТСУ например НЕ СЕ ВПИСВАХА и ги няма в АВ.

# 11 507
Номерът на последния ми ЛАК няма нищо общо с ЕГН-то ми.

# 11 508
  • ту тук, ту там
Имам няколко ЛАК с произволни номера (напр. 123). Номерът е колкото да се впише нещо там в БЛ. Също знам, че вече не се изисква ЛАК.

# 11 509
  • Далечният изток
да докладвам.
в системата няма такъв имот - нито в АВ, нито в кадастъра.
АВ поне са си сложили едно "за периода преди... на място, в архива на съответната служба по вписванията."
кадастъра ... и с атях съм се боричкала като прасе с баберка...
иде ми да вия или да бия, и аз не знам кое повече ми се иска.

st. Dobri, в новия сайт на имотния регистър е много трудно да се търси по адреса на имот. Аз поне съм опитвала неуспешно. Най-добре евентуално по идентификатор, ако не се знае, тогава по лице - по  ЕГН.

# 11 510
  • Буркина Фасо
ЛЛ ти знае номера.
За болници и други лекари е важен и трябва да се носи.
Щом имаш болничен, значи всичко е ОК.
последните 20-на години никой не ми е искал картона.
в местна болница или чуждоземска, включително и за болничен за дете.

# 11 511
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по ЕГН не излизат, по адрес още по-малко.
измислила съм хитра схема, ще дам пари на някой адвокат и ще го накарам всичко да оформи.
 Simple Smile така няма аз да се бутам в офисчета и канцеларии.
финансово сигурно ще е същото, защото като взема отпуск... пък пътувам, нощувам, плащам по хотели...

# 11 512
  • под тепетата
Пишат се отсъствия в ПГ-тата. Имате право на 20 дни в годината по семейни причини със заявление, останалите са по медицински. Най-добре се обадете на личната ви лекарка. Забравих - за времето на ваканциите бележка не се изисква. Сега мина есенната и за отсъствията не се търси бележка.

# 11 513
  • у дома...
Добри, най-добре ще направиш. Обикновено адвокатите си имат "свои хора" и по общините, и в кадастъра.

# 11 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile поетът го е казал: човек от зор и птичка става, и почва да хвърчи. Wink

# 11 515
Здравейте, от няколко дни имам силни в зъбите, болката се мести. Днес бях на зъболекар, няма болни зъби. Забелязах, че като пия вода болката изчезва....
Към какъв лекар да се обърна, някой имал ли е такава ситуация?

# 11 516
Къде е ударението на думата школо?
шкОло или школО?

# 11 517
  • София
шкОло или школО?

# 11 518
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
шкОло или школО?

https://rechnik.chitanka.info/w/%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE?f … K0ZbRhL3dWNZZx6e4
школО

# 11 519
Номерът на последния ми ЛАК няма нищо общо с ЕГН-то ми.

Аз сменях ЛЛ преди 4 години.
Съответно новият ми даде нов номер на ЛАК.
Мен са ме връщали от болница за ЛАК, не издават БЛ без него.
На санаторуим ходя 2 пъти годишно, също го искат.
За дете не съм ползвала отдавна, нямам спомен как беше.

Общи условия

Активация на акаунт