?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 707
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 835
  • пустинята Гоби
Всеки си шета на акъла.

# 11 836
  • софия
Имам неотварян буркан с домашен мед от преди около 5 години. Годен ли е още за ядене, има ли срок след който трябва да го изхвърля?

# 11 837
Та въпросът ми е: Свършиха ли се хубавите, нормални мъжки имена в България?
Нормалните имена са си налице, но пък нормалните хора прогресивно намаляват... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 11 838
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
годен е.
не съм чувала за срок на годност на истински мед.

# 11 839
  • софия
Благодаря,Добри. Значи ще си го изям,няма да се хвърля.

# 11 840
Дариела, и след 50 години медът ще става. Казват,че медът издържа вечно.
Консумирай го спокойно.

# 11 841
Стига де е съхраняван правилно, на сухо и тъмно място, медът наистина може и 50 години да изкара. Яж си го спокойно.

# 11 842
  • Пловдив
Относно имената, на мен Бран ми харесва, келтско име, кратко е.

Важно е родителите да са ок с името, защото например на синът ми е българско, масово харесвано име, но мен изобщо не ме кефи.

# 11 843
  • Варна
Основно трябва да се хареса на детето. Ако е обект на подигравки, родителите му трудно ще се реабелитират. Кора, Шаная, Йън- имена на обиждани деца.

# 11 844
Ако някой от вас се е сблъсквал с необходимостта да търси бюро с дълбочина 40-45 см. (45 ми е максимум място) и дължина до 100 см., моля помогнете ми. Разгледах безброй сайтове и вече съм на ръба да хвана брадвата и да го правя аз. Persevere

# 11 845
Ако някой от вас се е сблъсквал с необходимостта да търси бюро с дълбочина 40-45 см. (45 ми е максимум място) и дължина до 100 см., моля помогнете ми. Разгледах безброй сайтове и вече съм на ръба да хвана брадвата и да го правя аз. Persevere

Ако беше близо бих ти препоръчала майстор дърводелец .

# 11 846
Искам да попитам нещо за имената, които се дават на децата в България. Чета сега една статия в сайта на БитиВи за ''звездни бебета'', родени тази година. Две от имената на бебетата са меко казано необичайни.
Едното се казва Бран (''Игра на тронове''), а другото Кай (тук се сещам за Киану Рийвс и ''47 ronin'').

Та въпросът ми е: Свършиха ли се хубавите, нормални мъжки имена в България?
И от 2 имена направи такъв кардинален извод, че не се дават хубавите български имен, а само с чужди се кръщават децата в България Simple Smile
Не, не е така!
Родители, които се стремят да кръстят детето си "по-особено", е имало винаги и навсякъде. Имена на любими литературни герои, от разни сапунки, просто защото са чужди. От тази болест не страдат само нашите звездни и въобще родители - само имената на децата на Джоли какво струват, или на Бекъм... Да не изброяваме.
Всъщност Бран е наше си старославянско име, така че май някой друг го е краднал от нас за героя си Wink Означава война, битка, сражение, но и охрана, бранител. Преминало е в дрешното Бранимир. Така че може и от "Игра на тронове" да са го харесали, но може и от някой дядо Бранко да е Wink

# 11 847

Има в jysk и ИКЕА.. доколко ще ти харесат не знам
https://jysk.bg/ofis/byura-kompbyura/byuro-karup-40x100-sm-byalo
https://www.ikea.bg/products/desks/desks/fjallbo-masa-za-laptop/30339735
Може и по сайтовете и на други магазини да разгледаш.

# 11 848
  • Пловдив
Децата няма да се подиграват на някой с различно име, ако не са чули коментари преди това от възрастните.
Днешните деца са много по-космополитни, ако навремето на нас нещо подобно като чуждо име ни е правило впечатление, днес изобщо не би ги впечатлило. Днешните деца пътуват, учат чужди езици, имат достъп до неща, за които ние дори не сме можели да помислим.

# 11 849

Юск имат такова. С черни метални крака. 90 дълго. 45 дълбоко назад. Даже е в брошурата мисля сега.

48 см обаче е. Извинявам се

Общи условия

Активация на акаунт