?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 492
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 165
Миналата седмица бях под карантина, заради колежка от моята стая, която излезе положителна. На мен и на останалите две колежки карантината ни свърши и тази седмица бяхме на работа. Да, но вчера едната от тях си тръгна с температура 38 градуса... Утре ще си прави уж тест. Ако е положителен, пак ли ще ни сложат под карантина? Всъщност, колко пъти може да си под карантина като контактно лице?

Само ако тестът е ПСР. Тя такъв ли ще прави?

# 12 166
  • Перник
Знаете ли в аптеката а Промахон продават ли антибиотици? Имат доставка до Бг, но не открих лекарства.

# 12 167
Миналата седмица бях под карантина, заради колежка от моята стая, която излезе положителна. На мен и на останалите две колежки карантината ни свърши и тази седмица бяхме на работа. Да, но вчера едната от тях си тръгна с температура 38 градуса... Утре ще си прави уж тест. Ако е положителен, пак ли ще ни сложат под карантина? Всъщност, колко пъти може да си под карантина като контактно лице?

Само ако тестът е ПСР. Тя такъв ли ще прави?
Да, ПСР ще прави, защото другите не са фактор пред РЗИ.

# 12 168
  • Пловдив
Може да си под карантина като контактен многократно, освен ако не си преболедувал.

# 12 169
Знаете ли в аптеката а Промахон продават ли антибиотици? Имат доставка до Бг, но не открих лекарства.

Имат, но не продават онлайн:

Внимание!

Гръцкото законодателство забранява продажба и доставка на лекарства по интернет, които сe купуват с рецепта

https://www.aptekapromahon.com/shippinginfo.html

# 12 170
  • На изток от Рая
Ако си контактен на човек с положителен бърз тест, не си под каратина, нали така? Четох, че бързите тестове не са диагноза, потвърждава се с ПСР, но се обърках относно карантината - след доказан ПСР тест, РЗИ уведомява лицата, че са под домашна карантина, правилно ли съм разбрала?

# 12 171
  • Сф
Само след + ПСР си под карантина.
РЗИ звънят на болния и го питат за контактни лица. След това ги уведомяват + личните им лекари, че са под карантина. На базата на заповедта за карантина личните издават болничен

# 12 172
А ако си бил болен,  доказано с PCR, излекуван си, но в последствие и друг член на семейството се разболее, но без да направи тест, под карантина ли ще си?

# 12 173
Няма пср тест, няма карантина.
Интересно че се споделя,че нов пср на същия човек може да доведе до нова карантина.

# 12 174
  • София
Само след + ПСР си под карантина.
РЗИ звънят на болния и го питат за контактни лица. След това ги уведомяват + личните им лекари, че са под карантина. На базата на заповедта за карантина личните издават болничен

Това вече почти не се случва, уви. При нас РЗИ така и не дойдоха, нито звъннаха. Добре че ние бяхме съвестни и си спазвахме карантината, също и че можехме да продължим да си работим от вкъщи, че ако трябваше за болничен да чакаме документа..трагедия е.

# 12 175
  • Пловдив
С кой куриер е най - евтино да изпратя пратка около 9кг от офис до офис от Пловдив до София?

# 12 176
# 12 177
  • Sofia
По булевардите в София има някакви билбордове с якета и пише "Вече никога няма да ви е студено". Никога не успявам да прочета или запомня марката, две думи, звучи като нещо скандинавско. Някой знае ли коя е?

# 12 178
Искам да купя стар модел самсунг с копчета и капак, но никъде не мога да намеря. Имате ли предложения къде мога да проверя?

# 12 179
Ако не държиш да е нов- заложни къщи, дюкянчета/ сервизи за ремонт на телефони..

Общи условия

Активация на акаунт