?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 542 780
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 915
  • Lost in a fairytale ...
Аз имам питане.
Законно ли е ваучери за храна да се дават за сметка на работната заплата? Тоест, ако ми дават ваучери в размер на 60 лева, тези 60 лева да ми ги спрат от заплатата?

# 12 916
Някой знае ли как се казва металната джаджа
Нарича се клапан който запушва бутилката ако налягането в маркуча се промени.
По-лесно е да споделите каква е целта на заниманието, за да ви предложим по-разумни варианти

Благодаря, оправих се, оказа се че издирваното от мен се нарича щуцер с вътрешна резба, бях забравила. Целта на занятието е свръзване на горелка за пропан-бутан, така че в случая няма нищо опасно. Освен за прасето.

# 12 917
Тази сутрин не мога да вляза в интернет банкирането на Райфайзен банк. Да не би да имат някаква профилактика? Не ми се е случвало до сега. Върти и никакъв отговор.

# 12 918
  • Пловдив
Питам и тук, защото май четата и пишат повече хора. Simple Smile

Спешно трябва да се сдобия с поне две качествени тави. Разгледах доста из интернет, но видях в магазин само две.
Тази изглежда масивна и качествена
https://www.pazaruvai-lesno.bg/pravo-g-lna-tava-za-pechene-kaise … inal-goljama.html

Погледнах и така рекламираната
https://www.delimano.bg/otstapki/kragla-tava-stone-legend-5-zvezdi

И последния вариант, който обаче не "открих" на живо - тавите на Хром Силистра.

Някой с опит? Може и извън посочените от мен.
Струва ми се, че най-добра е инвестицията в българските - добър материал и цена. Другите два варианта малко ме притесняват като покрития. Дали отделят нещо, дали се надраскват.

# 12 919
Скоро съфорумка се оплака от обелен съд на Делимано. От фирмата излезли корекни и искали да го заменят, но само с касова бележка. Та, ако избереш тях- пази бележката.

# 12 920
  • софия
Тази сутрин не мога да вляза в интернет банкирането на Райфайзен банк. Да не би да имат някаква профилактика? Не ми се е случвало до сега. Върти и никакъв отговор.
Влязох без проблем. На компютър съм.

За Делимано съм чела, че нямат собствено производство или специализация в определена сфера, а различни фирми произвеждат за тях и продукцията излиза с името. Същият продукт се предлага и от други фирми с друга марка. Т.е. посредственост.

# 12 921
adoration_
Свекърва ми си купи първо тиган на Делимано и е много доволна,и явно беше решила че и тавите са такива. След като купи една тава. Остана разочарована,явно тавите не са нещо уау. А самата тава не беше евтина.

# 12 922
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Книгите за Филип Захариев - "Да осъзнаеш колко си малък" и " Където корабите умират" дали ги има в някоя голяма книжарница - Ориндж, Сиела. Трябва ми за подарък за след 5 дни.

тук се предлагат https://goodlife.bg/product/219-Da-osaznaesh-kolko-si-malak-i-Ka … -korabite-umirat-

допълвам се
"Хром" Силистра наживо в магазините на партньорите им. не наживо Wink на сайта.
загледах какви тави търсиш. първия линк не се отваря, а от делимано аз лично не съм доволна. не съм впечатлена и  тавите от новата "неръждавейка". Sad почерняват в миялната.
ако се търси голяма и здрава тава препоръчвам двойната тава на кауфланд
нещо такова изглежда.
всяка част може да се използва като тава, а двете заедно са като гювеч.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 08:37 от st. Dobri

# 12 923
Звънче, благодаря. Трябваше да извадя електронния подпис и да рестартирам браузъра, за да ме пусне. До сега не ми е създавало такива проблеми банкирането.

# 12 924
  • Сф
Скоро и аз разпитвах за стоманени тави.
Взех на Хром Силистра, за сега е ок, ама съм я ползвала 3-4 пъти.
Мисля да взема и икейска, но още не съм ходила натам

# 12 925
Някой има ли идея с какво и как да по чистя тези петнa от кал от маратонките?

Скрит текст:
[\spoiler]
Пробвах с веро, с прах, с накисване, изпиране в пералня, нищо не става.

# 12 926
  • ту тук, ту там
Изпери ги в пералнята.

# 12 927
  • София
Някой има ли идея с какво и как да по чистя тези петнa от кал от маратонките?
Обезмаслител?

# 12 928
Препоръчайте ми чай, който е подходящ за изчистване на организма след дълъг прием на антибиотици.  Може и хранителна добавка.

# 12 929
  • София
Аз имам питане.
Законно ли е ваучери за храна да се дават за сметка на работната заплата? Тоест, ако ми дават ваучери в размер на 60 лева, тези 60 лева да ми ги спрат от заплатата?
Не, не е законно, но доста работодатели го правят. Обаче за целта трябва да променят заплатата в ТД. Ако сте се съгласили, няма какво да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт