?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 542 682
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 13 050
Здравейте.Запознат ли е някой ,ако прекъсна борсата си поради започване на работа преди изтичането на отреденото време с обещетение,след време ако напусна работа ,ако не ми хареса ще ми преизчислят ли отпуснатото обещетение включвайки новата работа като си допродължа борсата или остава първото изчисление преди прекъсването?
Не се преизчислява, защото се води възстановяване и имате право да се възползвате от това ако в срок от 12 месеца от започването на работа напуснете, независимо по каква причина. Но обезщетението си остава първоначалното за периода, който не сте използвали.

# 13 051
Здравейте, малката надраска килима,плюшена играчкиа и две кожени портмонета с химикал. С какво да изчистя?

# 13 052
Хм...ся може да има нещо друго, вградено, ам нямам идея. Трябва ми за стая в която няма окабеляване за нет, та...Thinking
Нямат. С флашка. Нещо такова.
https://desktop.bg/wifi_adapters-d_link-AC1-DWA171
Дано рутера покрива стаята, че зависи от беновите стени и колони, понякога само с един рутер не става за целия апартамент. Вкъщи са 2.
Ако пожелая втори рутер от доставчика  за апртамента ,ще ми се оскъпи ли цената за интернета  месечно -двойно ?

# 13 053
Обикновено доставчикът има задължение да достави интернет до дома Ви, а рутерите са си лични. Особено втори.

# 13 054
Обикновено доставчикът има задължение да достави интернет до дома Ви, а рутерите са си лични. Особено втори.
А по-скъпо ли ще ми излезе ? Ще си усигуря втори рутер от познати

# 13 055

На мен(а и на близките от семейството ми) винаги са ми давали рутер, само за общежите като студентка трябваше да си осигуря сама.

# 13 056
Току що звъннах на доставчикът си да го разпитам как стоят нещата .Рутерът сами си го намираме .След това си купуваме кабел и го пренасяме от единия край на апартамента до другия  Smiley за да свържем двата рутера и готово .За сега аз ще се въздържа ,че само кабели и пробиване на стени ми трябват Wink

# 13 057
Току що звъннах на доставчикът си да го разпитам как стоят нещата .Рутерът сами си го намираме .След това си купуваме кабел и го пренасяме от единия край на апартамента до другия  Smiley за да свържем двата рутера и готово .За сега аз ще се въздържа ,че само кабели и пробиване на стени ми трябват Wink
Зависи от рутерите - може и безжично да се свързват един с друг - това е малко по-сложо с настройките, но може и дистанционно да ти го оправят (при достъп до настройките, желание и заплащане - не задължително доставчика на интернет). Но пак зависи от разположението с жилището.
Можеш и във всяка стая да си сложиш - няма да плащаш нищо допълнително за самия интернет Simple Smile
Понякога само 1, ако е слаб/стар, няма как да поддържа всички устройства закачени - телефони, компютри и т.н. и затова се случва често да се губи сигнал, да прекъсва, да те "изхвърля"...

# 13 058
  • Буркина Фасо
използвай смартфона си за рутер.

# 13 059
  • София

Мъжът ми купи ей това устройство (пак е рутер), прихваща сигнала от основния рутер и го усилва в най-отдалечената стая.

Сам си го настрои. Не се е разправял с доставчика. Ние сме към Виваком, ако има значение.

# 13 060
  • Deutschland/HE
И ние сме с такова, сам си го настройваш и върши идеална работа (въвежда се паролата на рутера).

# 13 061
Здравейте, малката надраска килима,плюшена играчкиа и две кожени портмонета с химикал. С какво да изчистя?
Пробвай с мокри кърпи. Чистят шоколад, салатен дресинг и кръв, така че що да не чистят и химикал.
И после иди до Джъмбо и купи водоразтворими флумастери (на опаковката пише, че са такива) и да рисува! Евтини са, по 2-3-4 лв. С хубави, плътни цветове. После с мокра кърпичка или в пералнята без предварително третиране на петното, излиза все едно не го е имало. Наскоро колежка изскочи с химикал дето се трие с гумичка. Съвсем нормален изглежда - синьо мастило, химикал си е. Но не знам къде се продават.

# 13 062
Големи къщи имате Grinning
На мен един рутер в хола ми стига. Сигнал има и ловим отвред.

# 13 063
Аз като си протегна ръката, стигам другия край на апартамента 😄

# 13 064
Както писах, зависи какви бетонови елементи има по пътя на сигнала. Може и 2 стаи да са, но в съседната да няма интернет, или да има много слаб сигнал.
При нас двете спални са с отделен рутер, в хола е основния.
+ зависи за какво ползвате интернета, каква скорост имате от доставчика, дали се ползват едновременно няколко устройства с лайв стрийм (класрум, тиймс) - с камери/без.. и т.н.
Различно е само за писане в БГ мама и ровене във фейса. Или ако си на живо на няколко устройства и искаш да не ти прекъсва и насича.
Няма как да е еднакво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт