?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 542 576
  • 13 836
  •   3
Отговори
# 13 200
  • Light of Zartha
Понеже моите преки ръководители ще отсъстват утре, а аз съм вече на работа, на кого трябва да дам болничния лист?

# 13 201
Счетоводство?
БЛ се дава до 2 дни от издаването му. Твоят е със задна дата май издаден...тия ковидните.
Може по вайбър също да ги уведомиш..както се разберете..

# 13 202
  • Light of Zartha
Ами аз звъннах в деня, когато бях на преглед и се разбрахме направо като отида на работа да го занеса. И аз знам,че се дава 2 дни след издаване, но бяха категорични.

# 13 203
БЛ отива автоматично в системата на НОИ още при издаването му.
Тета го беше обяснила.

Не ни ги искат до 2 дни в работата, а когато се върнем.
Трябва обаче да сме уведомили, че сме в болничен.

# 13 204
  • Light of Zartha
Благодаря! Помня,че беше много хубаво обяснено, но не го намерих и затова.

# 13 205
  • Варна
Към ДСК съм, благодаря за отзивите, звъннах и става единствено в банката, а не чрез сайта. ❤

# 13 206
Здравейте. Имам въпрос за тези от вас, които са водили гражданско дело. Какъв период,  според опита ви, е необходим, за да се изготви и внесе в съда искова молба. Адвокатът ми ме бави вече трети месец.

# 13 207
Тази година заради пандемията имаше много бавене. Навсякъде е различно, зависи дали съдът функционира нормално (ако примерно много хора са в болничен, това също влияе).

# 13 208
  • Буркина Фасо
питането е за изготвяне на искова молба, което се прави от адвоката, а не за насрочване на дата за делото.
изготвянето става бързо (зависи от иска де), входирането също е бързо. от там насетне е бавенето.
но и там има едно "зависи". има дела по бърза процедура.

# 13 209
  • Далечният изток
Здравейте. Имам въпрос за тези от вас, които са водили гражданско дело. Какъв период,  според опита ви, е необходим, за да се изготви и внесе в съда искова молба. Адвокатът ми ме бави вече трети месец.
Сигурна ли сте, че не е изготвена?! Може да е изготвена и внесена в съда, и там вече да се случва забавянето....

# 13 210
Да, защото периодично " тормозя" адвоката с обаждания. След една седмица, след два дена, след пет дена ще е готова и така трети месец. Опитва се да ме уверява, че два-три месеца било нормално време за подготовка и оформяне...

# 13 211
  • Далечният изток
Не искам да обсъждам начина на работа на колегите, но мисля, че три месеца е прекалено много време...

# 13 212
  • Пловдив
Сим картата, която ползвам е на договор на името на баща ми. Възможно ли е да прехвърля номера на свое име?
Преди години моята сим беше издадена на името на сестра ми, защото аз нямах години.
Слид разговор с близка в офис тогава още Глобул, каза сестра ми да отиде да се откаже от номера. След това този номер ми го дадоха като ваучер да го ползвам изестен период и след това го направих на договор. В други офиси преди това като питах ми казаха, че не можело.

# 13 213
Тази година има ли коледен комплект на милка с чаша?

# 13 214

Съдилищата работят и се гледат дела. Поне в моя регион.
След като я напише може веднага да я внесе. Явно още я пише...но 3 месеца са зълъг период. Да не изтървете сроковете...

Общи условия

Активация на акаунт