?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 542 930
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 13 395
Аз не слагам омекотител. Като цяло и не ги пера много. Веднъж на сезон - преди да се разповръщат всички обяснявам, че скиорските дрехи се носят с поне един, а обичайно с два слоя други дрехи отдолу. Прането скапва мембраните. Но понякога се налага.
Какви са тия мембрани? Всичко скиорско си пера след всеки уикенд спускане... Термобельото става потно, а горните гащеризони и якета - кални обикновено, поне напръскани - че до паркинга не винаги е снежно... Мъжовете даже не слагат нищо отдолу - тениска и гащи отгоре гащеризон и яке.. толкова. Ама мръсни са ми след каране. Как да ги прибера и да ги облечем после пак ... Прибираме се и в пералнята - с обикновен течен за пране. Не съм видяла нещо да им има?!

дишащи, водонепропускливи, ветроупорни с едно свойство или комбинация.
Прането скапва качествата им, а не вида.  И да е без мембрани ски екипа, а оld school промазана материя, пак се скапва от пране, губи свойствата си - това е повреждането им.
Не мисля че въпроса беше за бельото.
Моите не са от най-високия клас и затова ползвам по-масови препарати за спортен текстил, но ако бяха от високия клас не бих пестила от препарат като знам какви пари струват.

# 13 396
Еми не знам клас, млас.. не пропускат вода и студ...  На децата така или иначе всяка година нови купувам, израстват ги. Ако ги пера по веднъж на сезон ще замиришат на.... За термобельото имах предвид, че от врата всичко отива в пералнята, без значение долни дрехи или якета и гащеризони... Нв робувам на дрехи. Или поне не купувам такива, на които да им треперя.... Пазят сухо и топло значи си вършат работата, въпреки прането.

# 13 397
  • Sofia
От Баухаус си купихме жива елха тази година, толкова хубаво и кичесто коледно дърво не съм имала никога. Има и в саксия.

Благодаря! Имаш ли впечатления дали все още има елхи в саксия в наличност? Питам, понеже на сайта им виждам само един вид, за който пише, че е изчерпан – този.
В магазина в София дали има различни видове и размери? Също, ако някой има представа, дали саксиите са достатъчно големи, понеже тези на елхите в Praktiker на снимка ми се струват ужасно плитки / малки и не съм сигурна, че дръвчетата биха издържали дълго време в тях, без да загинат.

# 13 398
  • пустинята Гоби
Не мога да помогна за наличност, защото нашат елха не е купувана тази седмица и като нищо може и да са свършили (говоря за София). Може да се обадиш и да питаш в магазините, които са ти удобни.

# 13 399
  • под тепетата
Вчера видях на входа на Лидл много хубави елхички, намалени на 20 лв. Много ме хвана яд, защото мъжа ми поръча по интернет, но дойде една рехава...а тези много ми харесаха.

# 13 400
  • Сф
Ако пусна малък пакет за Англия, според вас за колко време ще е там ,от Бургас ако има значение града ?

Преди за около седмица пътуваха от София до Германия/ Англия с БГ пощи. Сега, около Коледа + Брекзит -> Божа работа. Едва ли някой може да ти гарантира точен срок
Ако го пуснеш с куриер, си е друга работа

# 13 401
  • Burgas, Bulgaria
Ако пусна малък пакет за Англия, според вас за колко време ще е там ,от Бургас ако има значение града ?

Преди за около седмица пътуваха от София до Германия/ Англия с БГ пощи. Сега, около Коледа + Брекзит -> Божа работа. Едва ли някой може да ти гарантира точен срок
Ако го пуснеш с куриер, си е друга работа
Благодаря ти !

# 13 402
  • под тепетата
Пуснах колет до Англия по Спиди на 3.12, пристигна на 16-ти. Една седмица стоя в Прага, вече се бях притеснила.

# 13 403
Как стои въпросът с поставянето на ваксини в тази извънредна ситуация? Детето навършва тези дни 6 год. и янури трябва да и се слага според имнизационния календар.

# 13 404
Вторник и четвъртък все още са дни за консултации и ваксини. Говорете с ЛЛ на детето, ще ви каже кога. До колкото си спомням на 6 години е реимунизация за дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит. Не мисля, че има проблем с поставянето, стига детето да е здраво.

# 13 405
  • Пловдив
Аз не слагам омекотител. Като цяло и не ги пера много. Веднъж на сезон - преди да се разповръщат всички обяснявам, че скиорските дрехи се носят с поне един, а обичайно с два слоя други дрехи отдолу. Прането скапва мембраните. Но понякога се налага.
Какви са тия мембрани? Всичко скиорско си пера след всеки уикенд спускане... Термобельото става потно, а горните гащеризони и якета - кални обикновено, поне напръскани - че до паркинга не винаги е снежно... Мъжовете даже не слагат нищо отдолу - тениска и гащи отгоре гащеризон и яке.. толкова. Ама мръсни са ми след каране. Как да ги прибера и да ги облечем после пак ... Прибираме се и в пералнята - с обикновен течен за пране. Не съм видяла нещо да им има?!
Съсипваш горните дрехи. Отдолу задължително моите носят клин и блуза. Тоест всеки от нас има бельо - момчетата боксерки, върху тях термоклин, отгоре всеки има тениска , върху нея полар и чак тогава се облича гащеризон/панталон и яке. Само малкия има още един слой, той има термо тениска, термоблуза, полар и яке, и долните му гащи са до коленете и после има термоклин. Под каските имат балаклава задължително. Моето, на мъжа и на големия син са скъпи екипите,  25 хил ммм воден стълб. Ок, не от най-скъпите, ама скъпи.

В Декатлон няма препарат, в ДМ преди имаше, сега няма, в Лидъл не ги намерих - може да не са от постоянния асортимент.

# 13 406
  • София
Ditto, благодаря. Значи не е било Самсунг, ами Iphone. Песента от първото клипче търся
https://www.youtube.com/watch?v=H6-QEqrunIg&list=PLXhgA1r4ck … -z2Dk&index=2
Remi Wolf - Hello hello hello (Polo & Pan Remix)

# 13 407
  • някъде ... тук ...
Ние под термоблузите не носим нищо, а под термоклина е само гащи, кой каквото носи. Отгоре са якето и панталоните. На под - 10 слагаме и полар между термобельото и якето. Якета и панталони пера с Heitmann. Купувам  от магазинчетатата за паралелния внос на препарати и в Ремедиум. Може и в другите дрогерии да има. Термобельото - като другото пране.

# 13 408
  • Ланкър, планините Овнерог
Съсипваш горните дрехи. Отдолу задължително моите носят клин и блуза. Тоест всеки от нас има бельо - момчетата боксерки, върху тях термоклин, отгоре всеки има тениска , върху нея полар и чак тогава се облича гащеризон/панталон и яке. Само малкия има още един слой, той има термо тениска, термоблуза, полар и яке, и долните му гащи са до коленете и после има термоклин. Под каските имат балаклава задължително. Моето, на мъжа и на големия син са скъпи екипите,  25 хил ммм воден стълб. Ок, не от най-скъпите, ама скъпи.

В Декатлон няма препарат, в ДМ преди имаше, сега няма, в Лидъл не ги намерих - може да не са от постоянния асортимент.
Точно миналата седмица ми направи впечатление, че в ДМ има импрегниращ препарат. Мислех, че им е нов продукт. За ДМ в Сф, Младост 1 става дума.

# 13 409
Какво работят хората в малките градове? Майка ми от 1 година не си намира работа в Горна Оряховица. Някой може ли да съдейства по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт