Първокласници през 2020/2021 г

• 42 989
  • 798
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Дай Боже присъствена учебна година поне за първолаците. И шлем, и маска ще носи, ако трябва. Само да присъства, че ум не ми го побира как ще я караме иначе.

# 211
  • София
ХОбикновено ходя в някоя книжна борса, тъй като цените са с 10-30 % по ниски отколкото в книжарниците, а и изборът е голям.

Може ли да споделиш къде са тези борси? Аз се сещам само за една в сградата на София прес, но не знам работи ли още. От нея майка ми зареждаше нас когато бяхме ученици, но мина много време от тогава.

Аз ходя на книжна борса Болид, която се намира на Искърско шосе 19. В сутерена има няколко щанда, които предлагат канцеларски материали и ученически пособия

Има още една - книжна борса Искър - там има само на едно място където предлагат ученически пособия на дребно, иначе има и едно много добре заредено магазинче, където за дреболиите работят само с книжарници, но съм купувала от там настолни игри, има и раници.

Ще видя от къде ще купувам и на седмокласника учебниците.

# 212
  • София
Благодаря за инфото. Може би ще проверя тази на Искърско шосе.

# 213
  • Countryside
Но не се притеснявайте, маските в училище няма да са задължителни. До първия случай на ковид-19 във вашето училище, след това сами ще сложите на децата си, сигурна съм.

Апропо, да попитам, как се очаква шлемът да предпази детето от хвърчащи аерозоли? Шелмът се носи в комбинация от маска, обикновено от работещи в рискова среда.

# 214
  • European Union
Аз не мога да си представя как дете на 7 години ще стои цял ден с маската. Не твърдя, че не може да издържи физически. Просто не си го представям на практика. Кой ще го следи да не я пипа с мръсни ръце? Когато друго дете му свали маската и я стъпче, дали ще е по-добре да си я сложи на лицето или да кара без маска. А ако падне в локвата на двора?
 Когато я свали да пие вода, дали преди това ще си е измил ръцете? Кой ще го проследи след това да си сложи маската?
Дали остарялото дърпане на плитките няма да се превърне в дърпане на маските? 

И защо всички мислят, че единственият проблем на първокласник е корона вирусът. Все едно миналата година не са имали никакви проблеми, сега трябва само да ги научим да стоят с маска и това е.

# 215
Не знам защо се шашкате? Никой няма да кара децата да стоят с маски в училище.

# 216
Запис, първокласничка 109-то. Родителската май ще е чак септември, но още не са обявили дата.

# 217
  • Перник
Здравейте група, нареждам се при вас като майка на първокласник.
Силно се надявам учебната година да стартира нормално. Аз лично съм на мнение, че поне децата от първи до четвърти клас трябва задължително да са присъствиено. Някак по-големите биха могли да се справят дистанционно, но тези малките, с неизградени навици за учебен час, междучасие и спазване на дисциплина в час не ги виждам да учат от вкъщи. Още повече, че ако детето е в къщи единият родител трябва да е неотлъчно до него като учител, което пък трудно се съчетава с работа.

Може ли да споделите купихте ли вече раница, или спрели ли сте се на някоя марка или модел? Днес обикаля да ги гледам и направо свят ми се зави.

# 218
Нашата раница е на Белмил. На баткото беше такава, за 4 години нямаше никакви проблеми с нея, с мъка се разделяме, но бебешка била, много здрава и красива, сладка раница, голяма, с твърд капак, удобна за носене.

# 219
Ние вече сме готови за присъствено обучение Simple Smile Купихме раницата в събота, избра си в сиво-черната гама, че сивото ѝ бил любим цвят. Аз държах на по-цветно, по-момичешко, но баща ѝ каза, че това си е нейната раница и щом си държи на нея, взимаме и приключваме въпроса. Иначе е на Експлорър, каката е четири години с такава (2 в 1) , не е мръднала, а е яко товарена и я ползваме и за наши си пътувания. Скъпа е на фона на Габол, но пък си изби парите във всяко отношение. Има много джобове и най-различни отделения вкл. два ключодържателя, отделение за документи и за телефон, когато получи един ден свой. Бюро и стол са налични, както и всички останали неща, които искаха навремето за каката (още пазя списъка). Униформата е осигурена и чакаме вече с трепет първия учебен ден.

# 220
Купили сме абсолютно всичко от-до.
Дори тоалетът за първия учебен ден е готов. Очакваме и ние с трепет и нетърпение учебната година и дано поне малките учат присъствено.

# 221
  • София
Бях се спряла на раници Head, но детето взе, че се влюби в една от Джъмбо и купихме нея. Не знам колко ще изкара с нея. Чувала съм както добри, така и отрицателни мнения за техните раници. Май е въпрос на късмет.

# 222
  • София
Купихме раница на Coolpack, изглежда страхотно! Дано е и здрава, много ги хвалят, пък да видим.
Що се отнася до присъствената форма на обучение, с 3 ръце съм ЗА, ЗА, ЗА. Всичко друго, освен класическата форма на обучение, особено за деца в начален курс, би било подигравка спрямо тях самите и спрямо родителите, които вместо да работим, ще трябва да се правим на учители, бидейки неотлъчно да децата си!

# 223
  • София
Пособията като тетрадки, моливи, химикали, гланцови блокчета и подобни могат ли да се закупят на дребно от книжна борса, някъде?

# 224
  • София
Могат да се купят буквално във всяка книжарница, както и в супермаркетите тип Лидл и Кауфланд, точно започват вече да ги зареждат.

Общи условия

Активация на акаунт