Първокласници през 2020/2021 г

• 42 930
  • 798
  •   1
Отговори
# 390
Абсолютно съм съгласна. За това и подходихме, така че детето да му се нарадва лятото и да няма мераци да звъни сега. Два дена е примерна и не звъни. Лошото е, че това за лятото му видя сметката и вчера купихме ново, но пък така ми е по спокойно.

# 391
  • София
При нас няма телефони, но от часовници, гласувахме против. И няма драма.

# 392
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И при нас няма телефони и часовници.Госпожата каза , че до 4ти клас докато им преподава нямат нужда.Никой не възрази.

# 393
То е ясно, че не им е нужен, но ако си оставяте детето само' половин час без госпожа в двора, няма ли да ви е притеснено? При нас на входа на двора няма охрана. Може да си излезе без проблеми.

# 394
  • София
При нас никой не възрази, замълчаха си, е затова ме е яд.
Получи се нещо от сорта "Абе те ще ми кажат на мен"

# 395
Може би това е по-добри вариант вместо да се изпокарате в началото.
За мен това трябва да го реши класната и да съобщи решението си. Съответно да може и да го защити.
Понеже аз ,примерно, съм съгласна, че не им трябват телефони или часовници, но няма как да си водя детето на време и да не закъснявам за работа. Ако ми предложат вариант някой да го прибере и да го наглежда докато дойде госпожата, ок, но няма такава опция.
А намека " ма това са вашите деца, не са ли те най-важни", репликата ми е, че са най-важни и за сигурността им слагам часовник.
Реално часовниците нямат игри или нещо интересно, така че проблема е единствено със звъненето. Но не е непреодолим.

# 396
  • София
Е как ще е по-добрият вариант да си замълчиш и да си действаш както искаш.
Именно класната на родителската каза - без телефони, без часовници.

# 397
Щом класната го е казала и са замълчали, значи би трябвало да са съгласни.
При нас каза, че ние си решаваме. Аз за това и така си реших.

Кофти е да имаш такива родители в класа. Аз предпочитам право куме в очи.

# 398
  • Пловдив
И на нашата родителска среща имаше "За" и "Против" часовниците, но няколко родители бяхме категорични, че децата ни ще са с часовници - едното било със здравословен проблем, а другите - защото се налага да оставят сами в двора, докато дойде госпожата.
Днес сутринта ги оставих с батко ѝ в двора, но той влиза от вход от другата страна... Изчакал да дойде първата майка, водеща детето си и духнал, зарязвайки сестра си Rolling Eyes
Та така де - реши се, че а часовници може и съм доволна от това решение

# 399
  • София
В класа на баткото уж се реши без телефони в 1 клас, но много родители не го спазваха.
На малките се реши без и се спазва.
Личното ми мнение е, че в общия случай, особено в 1 клас, когато са абсолютно постоянно с учител, нямат нужда от телефон.
И при тримата в 1 клас първите седмици родителите закъсняват за работа сутрин няколко седмици, защото чакат на двора да дойде класната и децата влизат заедно.
В момента, в който позахладнее, тази практика спира и децата почват просто да влизат самички в сградата, обикновено вече са свикнали и запомнили пътя до стаята и самата стая и чакат вътре до началото на първия час.

# 400
Здравейте.
При нас телефоните са забранени. Класната бе категорична на родителската. Аз съм доволна.
Моят първолак вече е болен.
Успешна година на всички.

# 401
Здравейте.
При нас телефоните са забранени. Класната бе категорична на родителската. Аз съм доволна.
Моят първолак вече е болен.
Успешна година на всички.
Ще споделиш ли каква е процедурата при болен ученик при вас?

# 402
В нашето училище на 18.09 детенце от друг първи клас ,не нашия , е вдигнало Т и са го отделили в "изолатор" с медицинското лице.

# 403
  • София
Ние имаме детенце с температура, вероятно е просто сезонен вирус, не дойде на училище, чакаме да си оздравее и да си дойде.
Част от децата вече подкашлят и пускат сопол, което е напълно нормално след пребиваване на закрито с много други деца след цяло лято изолация и седене предимно навън.
За момента всичко върви доста добре въпреки ситуацията, дано всички се задържат срвн здрави и в присъствен режим колкото може по-дълго.

# 404
Това с изолатора е прекалено! Просто нямам думи! Образователният сектор е най-онеправдан! Правя аналогия със спорта, дори...футболистите не ги карантинират, а изолират само доказани случаи. Без думи съм как РЗИ 'колят и бесят', глобяват и санкционират... Тепърва почват настинки, сополи, грип и т.н. Всяко дете ли ще го слагат в 'изолатора'.

Общи условия

Активация на акаунт