Първокласници през 2020/2021 г

• 42 897
  • 798
  •   1
Отговори
# 570
  • София
нашата математика без граници е на 28.
какви задачи са решавали, има ли ги някъде да се видят?

# 571
Ами нормално е да са зле с фината моторика. Все пак от март спряха да ходят на градина. Обучението в къщи не може да компенсира подготовката в ДГ. Искат се много упражнения, за да се наваксат пропуските.

# 572
  • Sofia
нашата математика без граници е на 28.
какви задачи са решавали, има ли ги някъде да се видят?

Как ще се видят, нали са еднакви Simple Smile))

# 573
  • София
ами не знам Simple Smile
тогава според детето как са били, лесни, трудни?
по-скоро ме вълнува дали разбират условията.
моя младеж не може да чете още и притеснението ми е да не се разплаче там заради това.
после няма да иска изобщо да ходи на такива места.

# 574
  • Sofia
Няма четене в есенния кръг. Не сте ли видели старите задачи? Лесни били, всичко си решил за десет минути.Simple Smile Иначе има три грешки и си призна снощи, че едната задача не я е разбрал, но е написал някакъв отговор. Но другите със сигурност ги решил и те са сгрешили!

# 575
Здравейте, а къде мога да видя задачите на математика без граници?

# 576
При нас госпожите казват, че стоенето вкъщи 6 месеца много се е отразило на всички деца. Има деца, които са забравили как да държат химикал или никога не са знаели (едното идва от градина в чужбина и се чудят въобще на какво са ги учили там). Много не могат да оцветяват без да излизат или да повтарят по пунктир (това бяха нещата в началото, които задължително ги караха да правят в Езиковите задачи над елементите, за да свикне ръката на усилия повече от 5 мин). За съжаление няма време да се отработи всичко до прецизност, която би се получила, ако си бяха ходили всички от март до края на май поне на градина/училище и се бяха упражнявали всеки ден. Нашите учителки най-много се притесняват да не ги затворят отново ДО, защото няма как да отидат в къщата на съответното дете, за да му хванат ръката и да му покажат как да изпише нещо, а сега го правят, вкл. обясняват на руски и английски, ако някое дете не е разбрало нещо, че имаме и такива, на които българският се явява като чужд език (майката/бащата е чужденка/ец или са се прибрали от чужбина наскоро).  Всеки ден дават детайлна информация как се справя съответното дете и какво куца и е добре да бъде отработено с родител, ако има възможност. Домашни обаче за вкъщи не остават, всичко си се пише в училище, така че е до желание на родител дали ще се позанимава още 30 мин вкъщи, за да отработи това, което куца. Вече се правят и диктовки на думи, че даже и на кратки изречения без особености в изписваните думи с буквите, които са взели и е наистина важно да са отработени елементите. На краснопис обаче не се държи, важното е да е четливо.

# 577
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Нашата не критикува за такива неща.Напротив казва да им отправяме похвали и съответно тактично да им се показва грешката.И така е правилно си мисля.
Моето дете иначе няма проблем с писането, но той беше предучилищна в училище.В онлайн обучението накрая бяха на диктовки вече.
Днешното онлай обучение обаче беше повече натоварващо....Деца говорят , родители също, бебета плачат....Моя само казва "мамо не чувам..."

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 21:32 от Захарчето

# 578
  • София
Моето също пише грозничко, но аз не мисля изобщо да я юркам да пише красиво. Това с краснописа никога не съм го разбирала. Или го можеш, или - не. На мен ми е по-важно да се научи да пише грамотно. Няма файда от красиво, но неграмотно писане. Е, ще я карам да се опитва поне да е четливо написано, дори да не е красиво.
А в първи клас са малцина децата, които могат да пишат хубаво. Поне според мен. То е и нормално. Аз ако опитам да пиша с ръкописни букви, става много зле положението. Пиша с печатни и тук-таме някоя ръкописна.

Иначе оцветява без да излиза, повтаря пунктири без да излиза, НО трябва да го поиска. Ако бърза, претупва нещата и се получава мазало.

При вас учителките как процедират с децата, които вече могат да четат и пишат? Моето може и затова й беше доста скучно по четене. Госпожата започна да й позволява да си носи книжка за четене от вкъщи, за да не скучае.

# 579
Майчета,
Вие имате ли направени  регистрации в Teams ?
Нас ни карат до 2 -3 дни да си направим .
Това дали е превантивно просто ,да имаме регистрации или ще превключваме  на дистанционно обучение?
Нищо  не са ни информирали допълнително,само да си направим регистрация.

# 580
Превантивно е. Не се знае кога може децата да се окажат контактни и да се наложи временно да минат на дистанционно обучение.

# 581
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Нас ни накраха да направим в неделя.Госпожата ни писа в групата във вайбър.Във вторник минахме онлайн.

# 582
Значи ,евентуално или от понеделник ,защото имаме голямо увеличение на случаите,или от другия понеделник след ваканцията ..
Но щом имаме срок 2-3 дни ...
При онлайн обучение,как се случват нещата с 1 клас при вас?
Имам приятелки майки на първолаци, когато ги направиха март месец дистанционно ,им даваха домашни в къщи да ги пишат и учат,не  са имали онлайн часове.

# 583
  • София
на нас ни раздадоха направо листчета с готови регистрации вчера.
и днес сме в очакване дали от понеделник няма да сме си в къщи.
имаме положителен родител.

# 584
Ние сме с гугълкласрум. Регистрации направихме още при започване на учебната година. Даже се спекулираше, че било щото в началото на октомври всички щели да минат на ДО.
За мен са изисквания, да сме готови като се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт