Първокласници през 2020/2021 г

• 42 891
  • 798
  •   1
Отговори
# 585
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ние имаме положително дете.....
Имат си онлайн часове. С видеовръзка.......Назад писах вече.Трудно е.Чува се едно вечно бърборене , бебета се включват с плач , родители се карат.....Госпожата от днес спира микрофоните на всички , за да може поне тези които седят и наистина учат да я чуват.Включваме ги ние когато някое дете трябва да отговори и после отново биват спирани.
Често се включва микрофон и се чува родител който пита , "А , на кой урок сме?Кое трябва да отговори?"

# 586
  • София
Захарчето, това е ужасно.
Ние правихме регистрация в Teams в началото на годината. Надявам се да не ни се наложи обаче Grinning

# 587
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Наистина е ужасно.Никой не мисли и не създава условия за нормална работа.Има възможност да се научат децата макар и онлайн.Трябва обаче дисциплина.Аз не виждам у родители пък какво да очакваш в децата.....
После естествено системата ще е виновна , госпожата , видеовръзката и кой ли още не...

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 17:53 от Захарчето

# 588
  • София
Захарче, нямам думи! Сега си проличава всъщност защо дисциплината при някои деца куца. То щом родителите не могат да се сетят за тези елементарни неща, какво се очаква от децата.

# 589
  • София
Подозирам, че и при нас би била същата картинка. Правя си изводи от родителската среща, която направихме онлайн, за да тестваме системата.

# 590
  • София
То навсякъде ще е така...

# 591
Много лошо,но мисля ,че и ние от понеделник ще бъдем.
Има новина че сме в оранжева област на заразени.
Явно всяко училище практикува по различен начин с първокласниците или март месец просто не са били подготвени за това,за разлика от сега.
Ще видим ние как ще бъдем(дано ,не се стига до там но като гледам как се стичат нещата..не съм голяма оптимистка ...)

# 592
На нас също регистрациите ни ги раздадоха още на първата родителска среща. Нищо не сме тествали междувременно.

# 593
  • Sofia
Миналата година в ПГ бяха в гугъл зум децата. Прилично беше обучението. Но се чуваха родители - едната си говори по телефона ,другата се кара на детето. Децата като че ли бяха по-дисциплинирани от родителите. ПРи нас от днес има положително дете в другия клас.

# 594
  • София
При нас има положително дете в 11ти клас. Въпрос на време е да се появят положителни и в други класове.

# 595
Добре де, нали докато детето учи родителят може и да работи. Защо да е липса на дисциплина, ако се кара на второто дете, че му пречи или пък провежда служебни разговори. Давате ли си сметка това колко е трудно?

# 596
  • София
На детето, което учи онлайн би трябвало да се осигури стая. Майката да го наглежда в началото, докато свикне. Не вярвам всички бебета, деца, майки и баби да живеят в една стая. Да не говорим за котки и кучета.

# 597
То би трябвало, ама като иска и заплата в края на месеца, кое по напред? А има семейства, които живеят в две стаи. Не всеки има комфорта да обучава детето си в подходящи условия.

# 598
  • София
Ами майката да си работи в едната стая, първокласникът да си учи в другата. В началото естествено, че някой трябва да помага да ученика. Майката ще пропусне 2 часа работа и ще навакса вечерта. През половин час може да влезе да види детето до къде е, да покаже нещо за 10 минути. Ама да има цял клас онлайн и отвсякъде да реват бебета, да крещят майки, да питат нещо все недоразбрали... ами не е приятно. И нищо не става с такова онлайн обучение.

# 599
Колко сладко звучи, да си работи с бебето в другата стая. Не знам за теб, но аз на мога да работя без пълна концентрация. И било бебе или ученик никак не се вписват в работната обстановка. Отделно децата трябва и да се хранят и някой за го приготви. Ми държавата не ми плаща за си съсипвам здравето и нервната система и образованието на децата си, защото не така решили, че и на някой да му пречи шума вкъщи. Тишината е в клас. В домашна среда не става.
Не е добре за обучителния процес, но за това да не ни форсират да учим от вкъщи!

Общи условия

Активация на акаунт