Първокласници през 2020/2021 г

• 42 889
  • 798
  •   2
Отговори
# 600
  • Sofia
Добре де, нали докато детето учи родителят може и да работи. Защо да е липса на дисциплина, ако се кара на второто дете, че му пречи или пък провежда служебни разговори. Давате ли си сметка това колко е трудно?

В такива случаи се спира звука просто.

# 601
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ами и аз имам работа ,но оставям всичко за след часовете.После наваксвам.Няма да преча на детето си и на още 25...Звука на телефона спрян и гробна тишина.Това е.После може и до 12 през ноща да работя, но си е за моя сметка.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 09:18 от Захарчето

# 602
  • София
И аз съм съгласна, че дистанционното обучение няма да доведе до нищо добро. Всеки ще се опита да се справи според силите и възможностите си. Ама е факт, че има страшно неадекватни родители.

# 603
Ето и петицията за онлайн обучението.
https://www.peticiq.com/

# 604
  • Пловдив
И на нас ни раздадоха листчета с профили на децата за Класрум на Гугъл.
Надявам се, да не се налага използването им, но едва ли ще се разминем...
Дъщеря му също може да чете (общо 3 са децата в класа ѝ, които могат), затова госпожата  им е приготвила книжки и им ги дава, за да не скучаят.
Относно краснописа - всичко е тренинг, колкото и грубо да звучи! Синът ми, който е четвърти клас, до началото на ИП пишеше ужасно грозно, макар и четливо. С началото на ИП и скуката, след часовете, сам си реши, че ще се упражнява и резултата е на лице. Септември като започнаха да учат, класната му беше впечатлена от това, колко красиво е започнал да пише.
Малката, за да не остане по-назад от брат си (типичен овен Joy), постоянно упражнява буквите, които вече са взели Simple Smile

На МБГ няма да ги пусна, макар че и двамата имат желание. Състезанието не се провежда в училището и досега водих баткото в занималня, която го провежда. Предвид ситуацията в момента, не мисля да рискуваме. Състезания ще има още много Simple Smile

# 605
  • София
Ето и петицията за онлайн обучението.
https://www.peticiq.com/
Rolling Eyes Добре.

# 606
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Тази вечер една близка приятелка учителка ми каза , че всички минават онлайн....на 100 процента.

# 607
На детето, което учи онлайн би трябвало да се осигури стая. Майката да го наглежда в началото, докато свикне. Не вярвам всички бебета, деца, майки и баби да живеят в една стая. Да не говорим за котки и кучета.
Да и задължително да му се осигури и електронно средство за работа+свястен интернет. Ами ние сме 4-членно семейство, имаме кака 5ти клас, първокласничка и начален учител в едно домакинство. За съжаление нямаме три отделни стаи, за да може учителят да си преподава на неговия си клас, каката да учи с нейния и малката с нейния и за късмет това се случва в един и същ момент, ако се мине на ДО. Март трябваше и аз да работя от вкъщи и работата ми е такава, че трябва да я върша от 09.00 до 17.00, не става да я оставя за след училище. Интернетът прекъсваше постоянно или при нас, или при учителите. Беше кошмар, не искам да го преживявам отново, но знам, че нямаме избор. Все от някъде ще изгърмим, защото тримата са в три различни училища. Въпрос на време е от някъде да кажат, че ни поставят под карантина. Аз работя на ротационен принцип от офиса и когато съм там общувам с много хора. Пазим се колкото можем, но животът няма да спре, защото има ковид и ние някак си трябва да минем през това.

# 608
  • София
Чета, чета и се чудя аз ли съм от друга планета...Първокласникът кротко си учи в едната стая, майката с бебето работи в другата и весела и усмихната влиза през половин час да го наглежда, докато и звънят постоянно клиенти и колеги, а бебето реве и недоволства за нещо си...идилия, като в турски сериал. Някои от вас или нищо не работят или живеят в къща с няколко стаи, няколко лаптопа и прислуга. Петицията за онлайн обучението, ако можех щях да я хакна, а на тия, които са в подписали, нищо хубаво не им мисля.

# 609
  • София
Какво му е на първокласникът да учи в едната стая а майката да работи от другата? От кухнята дори. Или да си гледа бебето. Тя ако е с бебе няма да е на работа. Та ще е едно от двете.
Захарче, ужас, все се надявах да не минем онлайн.

# 610
  • София
Имам малко дете на 2год, ако спрат яслите , заедно с училищата, искам да ми кажеш как с двамата в нас да работя, а баткото да учи,без малкият да му събаря учебниците постоянно, а аз да съм поне на 20% полезна на колегите. Дай ми рецептата за справяне.

# 611
  • София
В твоя случай се надяваш да не затворят яслите. Дано. Иначе и без ученик само с двегодишното не виждам как ще работиш на 100%.
А пък и не виждам как първокласникът ще учи докато двегодишното му събаря учебниците. Затова казах, че си трябва в отделна стая да учи детето.

# 612
  • София
miamim,  от опит ли говориш? Миналата учебна година имала ли си малък ученик дистанционно? Ако си имала и си толкова оптимистично настроена, то детето ти и учителите му са истински съкровища!

Аз искрено се надявам да не минаваме на дистанционно обучение. Всъщност съм сигурна, че ще минем на някакъв етап, просто се моля да не бъде повече от две седмици.

Петицията  да се мине изцяло дистанционно е пълна лудост, сътворена от хора без работа.

# 613
  • София
Хора, не ме разбирайте погрешно. И аз не искам да се минава на дистанционно обучение. Ама толкова не искам, че направо ми се реве. Ясно е, че ще е трудно за всички, особено за хората с по-малки деца и бебета. Друга ми беше мисълта.

# 614
  • European Union
Захарчето, аз също съм учителка, а нямам никаква информация. Интересно твоята позната от къде я е получила.

Ние имаме достатъчно техника - лаптопи, таблети, телефони, но живеем в две стаи. ММ работи от дома на 100%. Ако минем дистанционно, ще е доста "интересно". Но въпреки това не съм твърдо за или против дистанционното. Иска ми се решенията да се вземат не на база удобство или липса на техника и пари, а заради доброто на децата ни.

Общи условия

Активация на акаунт