Първокласници през 2020/2021 г

• 42 872
  • 798
  •   1
Отговори
# 720
  • София
При нас не искат нищо да изпращаме. Аз проверявам.

# 721
  • Пловдив
При нас в Пловдив часовете са по 20 минути с 10 минутни междучасия. Едно голямо имат - 20 минути.
Платформата е Класрум, има линк в самото "заглавие" на стаята - влизат в 9 и не излизат до като свършат преди обяд. Постоянно са с изключени микрофони, само който посочи госпожата, го включва, отговаря и отново го изключва.
Снимки на страниците, по които са работили, изпращаме в съответното задание, а госпожата връща обратно коментар за това, как се е справило детето.
В междучасията също са с изключени микрофони (и слава Богу, че в другата стая при баткото е кошмар) и по желание могат, да си изключат и камерите. С началото на часа, обаче госпожата напомня, да се включат камерите.
Ръце вдигат "виртуално", чрез съответното бутонче.
След обед започват в 13:00. Организацията е същата, както преди обяд.
Съвсем изумена съм от това, как протича ДО - дори първокласничката днес се справяше сама и утре мисля дори, да свърша малко работа из къщи и да я оставя сама я стаята.

# 722
И ние сме в Пловдив .И ние сме с класрум. Има си позитивите, има си и негативите домашното обучение.Моето дете много лесно се разсейва ,затова трябва да съм до него.Всички са с изключени микрофони ,вдигат си ръчички на камерите ,госпожата избира някой ,който включва микрофона,отговаря и изключва.Понеже сме иновативна паралелка заниманията по интереси ,музика, изобразително и т.н.се провеждат след обед ,така че ние сме цял.ден ангажирани.Нямаме домашни ,но когато часовете свършат ние продължаваме да учим ,защото виждам пропуски при синът ми..
Упражняваме се още час и чак след това е време за игри.Като цяло поне до 17:00 часа сме на училище .Справят се децата ,учителите им се стараят и все пак ...дано свърши по -бързо ,дано !!!

# 723
  • София
А получихте ли втория транш на еднократната помощ за първокласници? При мен дойдоха само детските - 40 лева.

# 724
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
А получихте ли втория транш на еднократната помощ за първокласници? При мен дойдоха само детските - 40 лева.

Пускат ги в началото на втория учебен срок.

# 725
  • София
Благодаря Flowers Hibiscus

# 726
  • София
https://coronavirus.bg/bg/news/1007
До 31 януари нощните заведения, ресторантите и спортните зали остават затворени, детските заведения и класните стаи за началния курс отварят врати на 4 януари

# 727
  • София
Ох, дай Боже да отворят на 4ти, на всички светци се моля!

# 728
  • София
Не знам какво ще отворят, но вчера учиха до последно, дори домашно имали за предаване, а моят човек не разбрал - и за добро утро намериш забележка, че е без домашно.

# 729
Точно до последно учиха, плюс класната даде насоки за упражнения през ваканцията.

# 730
Дадоха ни сериозно домашно - четене, диктовки и преписи на текст. Отделно през цялата ваканция ще имат всеки ден по 1 астрономически час НЕ. По желание е - който може да се включва.

Аз лично изобщо не очаквам да ги върнат в училище на 04.01. с този нов щам. Особено, ако се окаже, че го има и у нас. Дано не съм права!

# 731
  • Sofia
Дадоха ни сериозно домашно - четене, диктовки и преписи на текст. Отделно през цялата ваканция ще имат всеки ден по 1 астрономически час НЕ. По желание е - който може да се включва.

Аз лично изобщо не очаквам да ги върнат в училище на 04.01. с този нов щам. Особено, ако се окаже, че го има и у нас. Дано не съм права!

неприятно е че за новия щам се говори, че се среща по-често при децата.

Все си мисля, че щеше да е по разумно да ги върнат след 10 януари поне... все си мисля, че седмица след Нова година поне ще може да се почувстват симптомите, ако някой се е заразил на връх нова година.

# 732
Предоставена е възможността всеки който прецени, че не желае да пусне детето си на училище, да подаде заявление за дистанционно обучение. Аз съм на мнение, че малките деца следва да учат присъствено. Малко са хората можещи да си позволят за толкова продължителен период от време да отсъстват от работа за да са у дома при децата си...

# 733
  • София
Предоставена е възможността всеки който прецени, че не желае да пусне детето си на училище, да подаде заявление за дистанционно обучение. Аз съм на мнение, че малките деца следва да учат присъствено. Малко са хората можещи да си позволят за толкова продължителен период от време да отсъстват от работа за да са у дома при децата си...

И аз мисля, че мястото на децата е в училищата, въпреки че имам възможност да си го гледам, да се занимавам с него, както и чисто логистично ми е по-добре, когато си е в къщи. И въпреки това - мястото им е в училищата.

Но и аз мисля, че няма да ги върнат на 4ти януари. Ако знаете на какви учителски изказвания попаднах в една фейсбук група - направо ме е срам, че ги прочетох. Никакво разбиране и емпатия към работещите родители. Все пак си мисля, надявам се! някой с чисто политически цели да подклажда тези настрояния и изказвания, защото ако учителите имат такова мнение за родителите .....

# 734
  • София
Страшно жалване падне от учителите. 70 били починали от Ковид! Мир на праха им, но ако ще говорим по професии, колко шофьори са починали, колко касиерки, адвокати, лекари...
Мен лично може и да ме съкратят, ако продължа в този дух със стоенето, колко родители още са в същия капан? "ЗА" връщането на децата в ясли, градини и училища Преди всичко, защото за тях е най-добре да са сред връстници, а не пред екрана, от който иначе така упорито се опитвам да ги избавя!

Общи условия

Активация на акаунт