Априлски бебета 2019 - Тема 3

 • 12 226
 • 245
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 091
Аз искам, дано ни приемат. В кой квартал сте?

# 46
 • Мнения: 1 207
В Младост сме. Аз с тези големи деца не съм ползвала системата за кандидатстване и сега разучавам. Много деца неприети, явно е голям проблем с местата в яслите и градините.

# 47
 • Мнения: 123
Проблем е да. Ако се доредите до ясла обаче после ще е по-лесно за градина заради едната точка в повече.
Аз мисля яслата да я пропуснем или ако не - да е другата година. Да си спестим поне година болести. А другото е, че в моя район има много малко места за ясла и не вярвам да я приемат така или иначе.

# 48
 • Мнения: 40
Здравейте момичета. Как се справяте с температурата на бебетата. Ние дали от зъбите , вече има 2 или от настинка един ден не можах да сваля температурата на моята бебка и се наложи в болница да отидем. Давах и панадол , нурофен , свещички и дори хексалгин и нищо. Направо ще се побъркам. Тук в болницата е пълно с бебета с температура.

# 49
 • София
 • Мнения: 1 456
Ivkon4ety, бързо оздравяване на бебка и сили на теб 🤗
Това са най- трудните моменти, когато дечицата ни не са здрави!

# 50
 • София, България
 • Мнения: 3 585
_Ava_,  ние също ще пробваме, но шансът за ясла тази година е почти нулев. Нашите са набор 2019,а за тях тази година ще има много малко места. Тази година ще приемат набори 2018, та изобщо не тая надежди за прием. Rolling Eyes

Бързо излизане от болницата, ivkon4ety92 Hands Plus1 нали уж има грипна епидемия сега...

# 51
 • Мнения: 1 091
Ами за съжаление да, много ще е малък приема, като гледам в градината, в която искам ще има макс 20 деца, уцелвам баш набора на баткото с малко места. Мисля да се пробвам, може пък да има късмет.
В болницата не я ли следят? Не са ли изписали АБ?

# 52
 • Мнения: 686
Аз ще кандидатствам, а и тук в едната ясла баща ми се познава и могат да тръгнат, трябва да работя. Не че не искам да си ги гледам, но нямам избор с тия две деца на една възраст всичко по 2 и парите не стигат ужас, вземам майчинство колкото за едно дете... Тази сутрин и моя единия вдигна температура дадох му панадол, дано да е от зъбите не от вирус, че този е алергичен към антибиотици направиха му изследвания в София и се откри че към почти всички антибиотици е алергичен.

# 53
 • Мнения: 1 207
Може ли да ми обясните защо сега за яслата ще са толкова малко местата? И догодина по-голям шанс ли имаме за прием?
Дайте идея и за играчки - с какво занимавате бебчетата? Гледам разни интерактивни маси, клубове от дърво.

# 54
 • Мнения: 686
Моите момчета имат много играчки, всякакви музикални и не, дрънкалки и интерактивни... Еее нее искат да играят с тях единствено с пластмасови шишета играе единия, а другия разглежда книжки(от джъмбо, "моите първи 100 животни", моите първи 100 думи и т. Н), той е по любопитен.

# 55
 • София, България
 • Мнения: 3 585
По-малко са местата, защото тази година е ред на набор 2018 да бъдат приемани. И повечето места са за тях. В момента първа яслена група са 2017 набор. Септември е ред на 2018 да бъдат първа яслена група, на нашите редът е догодина. И за нашите ще има прием, но доста малко свободни места, специално за София говоря. Миналата година за община Студентска във всяка ясла имаше по 2-3 места за 2018 набор. В Младост беше подобно положението. Тази година така ще е за набор 2019 Simple Smile
И аз трябва да работя, но ако не ми го приемат, просто няма да работя. Нямам друг избор...
С нищо не иска да си играе... Иска да лази, да ходи и да взима всякакви неща, които са опасни.... Бурканчета, бутилки и всякакви стъкларии. В чудо се видях вече с него.

# 56
 • Мнения: 123
Аз съм решила до 2 г да си седя в къщи. От финансова гледна точка е неприятно защото тези 380 лв не стигат за нищо, но от друга страна майчинството е веднъж, най-много два пъти в живота - незаменимо е да си до децата в този период, те се променят с часове и аз искам да съм част от тази промяна.
От друта страна 1 г и 7-8 м не е никак лоша възраст за промяна ... даже може би е доста подходяща от гледна точка на по-лесно свикване, пък и след това 2 г и 7-8 м си е почти за градина Simple Smile

За играчките - голямото ми дете почти не играеше с тези, които му бяхме купили, по интересни му бяха разни домашни вещи - буркани, хартиени кутии, играчки за по-големи деца като коли, стикита. Сега малкото реално разполага с неговите играчки т.к. делят общо пространство, особено като я пусна на пода. Събрала съм всички по-дребни вещи, а с останалите - внимавам. В кошарата също не е особено безопасно т.к голямото и пуска разни негови играчки когато си реши и също трябва доста да внимавам.

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 18:10 от ViliTod

# 57
 • Мнения: 1 091
Като цяло местата си ги определя директорката- колко и кога да пусне. Имам наблюдение върху 2 градини в Дружба само. В тази която искам не знам дали имам шанс, сещам се,че сега местата са разделени и по социални критерии, с хронични заболявания и общи и съвсем не ми остава шанс, докато другата възможна като цяло е с доста повече места като база. Идеята ми е ако го приемат въобще да отложа до декември поне и после да си пусна отпуска/ да работя от вкъщи. Има време, април/май ще го мисля, само да влезне.
Иначе, въобще не играе с играчки вече - иска всичко наше, къса листа, взима бутилки от вода.

# 58
 • Мнения: 715
Здравейте априлски мами. Нахлувам в темата ми с едно питане, тъй като всяка от вас е минала по този път. Очаквам бебенце април. Зимното ни дете го обличахме с боди дълъг ръкав и блузка. Но сега се чудя дали да се запасявам с боди дълъг ръкав или с къс? Как обличахте бебоците първия месец. Извинявам се за нахалното вместване. Просто мисля, че тук най-адекватно ще ми се отговори. Благодаря и хубав ден! ^_^

# 59
 • Мнения: 844
Аз слагах боди с къс ръкав и жилетчица. Надолу панталонче и чорапки, без тарлъци, но не и ританки, че на моя от малък му се потят стъпалата и крачетата са му студени, ако не сменям чорапите няколко пъти на ден. И лека завивчица

Последна редакция: чт, 23 яну 2020, 23:54 от Vivru

Общи условия

Активация на акаунт