Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 213
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 135
Естествено, че няма да ти се разсърди. 85% от нещата, които знам за грижата за коса са от теб Blush
Та за шампоана - аз съм останала с впечатление, че е по-скоро балансиран (т.е. има си, макар и малко протеин в него), та затова така правя. А и малко ме е срам да си призная, но май нямам чисто хидратираща маска в момента Grinning

# 136
Victoriai страшно ми хареса косата ти пу-пу
Цвета ти естествен ли е ( питам защото спомена Oway  )
Принцесата моля повече за това запечатване с балсам след маска. Чувала съм го но никога не съм го практикувала, какво е правилото ?
Освен това винаги съм се чудила тези серии за руси коси - те са лилави вътре нали - никога не съм виждала ефект в/у цвета ми поне ( последно бях взела на Кевин Мърфи балсам , много хвалени за руса коса )
Мисля че Роки преди време беше писал че те са само за много светло русо. Каквото моето не е 7ца корен, 8-9 краища омбре/балеаж. Какво мислите по темата.

# 137
Моят си е, благодаря Blush Още ме е яд, че я окюпазих с този блондор. Зарекла съм се, че докато не побелея, няма да се боядисвам. А към Oway ме привлякоха хвалбите на Макадамия, както и състава им. Blush

# 138
  • Варна
 Запечатването на маска с балсам е протокол препоръчван от високите марки. Не не утежнява,а просто затваря полезностите на маската вътре в косъма.
 Casual тоя номер ми остана от предното предизвикателство. Не ползвах балсами. И аз смятах,че са безполезни за толкова третирана коса като моята. Понякога когато косата има повече от една нужда може да се слагат дори две маски една след друга и да се запечатат отново с балсам.
 Точно тоя балсам на Керастаз не е тониращ,но пък е разкошна хидратация. Имам и маската от серията-тя е тонираща,но тонираща по Керастазки  Laughing. Избистря русото страхотно.
  Victoriai

възможно е и да си права  newsm78. Маската от серията категорично не е чиста хидратация въпреки състава,шампоана не го познавам.

# 139
След ботокс терапия

# 140
Запечатването на маска с балсам е протокол препоръчван от високите марки.
 Точно тоя балсам на Керастаз не е тониращ,но пък е разкошна хидратация. Имам и маската от серията-тя е тонираща,но тонираща по Керастазки  Laughing. Избистря русото страхотно.
Миеш с шампоан, слагаш маска - измиваш; балсам - измиваш ? Това ли е протокола ?
Какво значи тониращ по Керастазки Smiley Замислила съм се за тази серия след положителните мнения за шампоана, ще потърся някой травел комплект за проба.
Още не мога да измия синия тонер който добавих в боята от последното матиране по русите си кичури. Sad

# 141
  • София
Аз го разбирам правиш маска, отмиваш, слагаш балсам. Може и да греша де. То явно зависи от маската. Маслените маски трябва да се отмият с шампоан, а не само с вода, както другите маски.

# 142
И аз се включвам в предизвикателството, момичета. Аз започнах да си правя маска с гел от ленено семе, в което слагам рициново масло, масло от бабасу и някакво етерично - в случая имах розмарин и чаено дърво, сложих и от двете, стоях 1-2 часа и измих косата. Разкошна, лъскава, подредена стана.
Направих го преди да се боядисам и не ми пукаше особено, но сега се питам дали тази комбинация би повлияла на цвета?

Ето това ми е косата, колкото повече порастне, толкова по-добре Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 13:19 от foreverlove

# 143
Мисля че малко ще свали от цвета, ако е пресен, но ако си наслоявала няколко пъти и цвета е плътен, няма да има голяма разлика. Ако видиш, че много пада, може да си вземеш оцветяващ шампоан или балсам, за твоя цвятза да поддържаш цвета наситен.

# 144
Viktoriai, prinzesata, благодаря за препоръките. Съгласна съм, че Олиосетата идва малко слаба, но за пръв път път купувах професионална козметика за коса и реших да не се хвърлям в дълбокото, пък и студентския ми бюджет пред държавни не ми дава много място да мърдам Head Band За сега върши прилична работа, определено усещам някаква разлика, явно ще се включвам по-активно с маслата и другите домашни грижи

# 145
Ето го и моят протокол от вчера:
- Направих маската с горчица, намазах я по скалпа, постоях с нея около 1 час;
- Първо измих с лилавият шампоан от серията на Doori, второто измиване беше с Milkshake Papaya смесено с половин ампула Seri;
- Останалото количество от ампулата смесих с вода и нанесох по скалпа и дължините и отгоре сложих балсама от серията с папая. Сложих шапка за баня, затоплих със сешоар и изплакнах.
- По скалпа сложих стимулиращия тоник на Philip Kingsley, а по дължините спрей за разплитане на Macadamia. Постоях малко с кърпа и след това сложих коприната на Chi, пяната с папая и съвсем малко Olaplex №6. Изсуших с четка и сешоар.

# 146
Ето го и моят протокол от вчера:
- Направих маската с горчица, намазах я по скалпа, постоях с нея около 1 час;
- Първо измих с лилавият шампоан от серията на Doori, второто измиване беше с Milkshake Papaya смесено с половин ампула Seri;
- Останалото количество от ампулата смесих с вода и нанесох по скалпа и дължините и отгоре сложих балсама от серията с папая. Сложих шапка за баня, затоплих със сешоар и изплакнах.
- По скалпа сложих стимулиращия тоник на Philip Kingsley, а по дължините спрей за разплитане на Macadamia. Постоях малко с кърпа и след това сложих коприната на Chi, пяната с папая и съвсем малко Olaplex №6. Изсуших с четка и сешоар.

Ех, прекрасна коса, толкова много си приличат с моята, че за секунди помислих, че съм аз.

# 147
  • Варна
 Момичета имам молба...Хайде да се постараем когато споменаваме продукт да ползваме цялото му име,а ако е по-неизвестен и линк евентуално.
 vnnndln разкооошна коса bouquet би ли споделила каква е тая ампула на Сери,която слагаш в шампоана  newsm78? На марката страшно харесвам Биопротен и сега ме присети,че имам почти пълна кутия в шкафа. Уникален бюджетен продукт е това.
 shinsouследи намаленията при първа възможност се сдобий или с маска Епруваж или с Напура С9. Олиесета е добра бюджетна марка и работи,но го прави с натрупване. С всяко измиване нещата стават по-добри. Много харесвам серията им с Арган и ленено семе. Тая с Камелия също е добра особено олиото.
 Протоколът при наслагване на маски е мажеш,клечиш,миеш  Laughing и после следващата. Признавам си обаче,че когато не ми се занимава редовно смесвам маски. Например смесвам Денсиик с Керастаз за блондинки или Марокан с Терапист. Не го препоръчвам обаче ако не познавате добре продуктите и не сте сигурни в моментната нужда на косата.

# 148
Благодаря Blush и точно Bioproten е ампулата. Много я харесвам и за мен има видим ефект върху растежа на косата. А сега понеже я потърсих в интернет за линк, видях че по описание се смесва цялата ампула с вода, а не се разделя и слага в шампоана. Явно си е някаква моя интерпретация Grin
http://angelcosmetics.bg/product/593/ampuli-za-vazstanovyavane-n … oten-12h10ml.html

# 149
  • Варна
 Именно затова и попитах защото смесването и с шампоана  newsm78 определено минимизира действието. Нанасям на измита с шампоан,подсушена с кърпа коса с масаж на скалпа с продукт и разнасяне по дължините.Може и да се позагрее под шапка за баня за по-добро и по-бързо проникване. Действието и е равносилно на това на страхотна маска и според моята коса е съпоставимо с това на лалга/не ме убивайте с камъни  Laughing/
 Ето линк http://malena-shop.bg/bioproten-ampuli-za-kosa-vyzstanovyavashti.html

Общи условия

Активация на акаунт