Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 168
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че ми се подмяташе една такава ампула вкъщи. Може да я пробвам на следващо измиване.

# 151
forevelove, може ли повече инфо като преуош ли ползваш гелът от ленено семе с маслата?  Аз ползвам този гел след баня,  когато нося косата си къдрава... Не съм го ползвала за друго,  затова ще ми е интересно за други полезни приложения

# 152
А да попитам някой използвал ли е серума за мазен скалп на Moroccanoil Oily Scalp ? И някакви отзиви за него,че много се чудя дали да го поръчам.
Аз съм го ползвала,не помогна изобщо.

# 153
Здравейте, дългокоски!
Плахо се промъквам при вас с надежда да почерпя от опита ви и да си попълня липсите по отношение грижата за косата. Състоянието на косата ми -
Скрит текст:
имам гъста брутално права и тънка коса, цял живот ми е повтаряно че косата ми е слаба и трябва да я нося късо, като дете много страдах че ме бъркат с момче и мечтаех за дълга коса. Имам две бременности през 2г9м с последващи кърмения по 11 месеца всяко, след първата бременност последва брутален косопад, съответно скъсих драстично косата. Сега второто ми дете е на 14 месеца, този път нямаше чак такъв косопад и косата ми сега е по-дълга от когато и да било, но я усещам много изтъняла, отделно е подстригана на етажи. Преди месец реших да постигна най-после мечтания лилав цвят, съответно съм обезцветена като за балеаж може би и боядисана отгоре (за съжаление не в истинско лилаво, а в патладжанено-сливово, но цвета стана трепач, вече малко се е отмил и стои по-червеникав). Колкото и да питам фризьорката какво да правя като грижи за косата не ми казва, не знам защо, мисля че смята че косата си ми е в добро състояние и се притеснява че продуктите само ще я правят тежка и без обем. Снимка ще кача тези дни след като я измия. Иначе опитът ми до сега е че действително каквото и да сложа на косата си става без обем и може би затова не се грижа добре за нея.
Целта ми е косата ми да стане здрава и по-плътна, да изглежда с повече обем, а дължината ще е бонус, защото ако я заздравя няма да ми се налага да я подстригвам.
Как се "грижа" за косата си до сега - измиване с шампоан и слагане на балсам или 3-минутна маска под душа, пръскане със спрей (с кокосова вода или с масло от манго) но не всеки път и сушене без издърпване, всичко това два пъти в седмицата, естествено късно вечер заради дребните. За съжаление заради липсата на увереност в добрия вид на косата я нося основно прибрана (с ластик, но не много стегнат или щипка). Общо взето само деня след измиването я нося пусната, през останалото време е прибрана, а покрай периодите на кърмене свикнах и да спя в прибрана коса, за да не ми пречи като ставам нощем.
Преуош не правя, което отчитам като голяма грешка. Винаги имам кокосово масло, масло от авокадо, бадемово масло и различни етерични масла в къщи, прочетох че точно такива използвате за преуош. Въпросът ми е дали според вас е добра идея примерно да си смеся авокадо и лавандула и така да поседя 30 минути преди измиване на косата под шапка? Обмислям да си купя хининова вода, рициново масло и масло от репей, защото прочетох че доста от вас си правят маски с тях и са доволни.
Иначе очаквам да ми пристигнат кератиновия 2-минутен реконструктор на ApHogee, шампоана за изтощена коса пак на ApHogee и оцветяващия шампоан за коси в лилави тонове на Lakme. Първите две поръчах, защото от описанието реших че би трябвало да са точно за моята коса в момента, а последното за да поддържам цвят по-дълго време. Имам и един оцветяващ балсам (Rainbow tones colour and extra body conditioning in one) на I Purple Heart Revolution, пак в лилаво, който смятам да пробвам на следващото измиване.
Благодаря ви че поддържате тази тема, доста е мотивираща за загубени човечета като мен Grinning Всякакви съвети тук ще са ми много полезни!

# 154
  • София
Здравейте, дългокоски!
Плахо се промъквам при вас с надежда да почерпя от опита ви и да си попълня липсите по отношение грижата за косата. Състоянието на косата ми -
Скрит текст:
имам гъста брутално права и тънка коса, цял живот ми е повтаряно че косата ми е слаба и трябва да я нося късо, като дете много страдах че ме бъркат с момче и мечтаех за дълга коса. Имам две бременности през 2г9м с последващи кърмения по 11 месеца всяко, след първата бременност последва брутален косопад, съответно скъсих драстично косата. Сега второто ми дете е на 14 месеца, този път нямаше чак такъв косопад и косата ми сега е по-дълга от когато и да било, но я усещам много изтъняла, отделно е подстригана на етажи. Преди месец реших да постигна най-после мечтания лилав цвят, съответно съм обезцветена като за балеаж може би и боядисана отгоре (за съжаление не в истинско лилаво, а в патладжанено-сливово, но цвета стана трепач, вече малко се е отмил и стои по-червеникав). Колкото и да питам фризьорката какво да правя като грижи за косата не ми казва, не знам защо, мисля че смята че косата си ми е в добро състояние и се притеснява че продуктите само ще я правят тежка и без обем. Снимка ще кача тези дни след като я измия. Иначе опитът ми до сега е че действително каквото и да сложа на косата си става без обем и може би затова не се грижа добре за нея.
Целта ми е косата ми да стане здрава и по-плътна, да изглежда с повече обем, а дължината ще е бонус, защото ако я заздравя няма да ми се налага да я подстригвам.
Как се "грижа" за косата си до сега - измиване с шампоан и слагане на балсам или 3-минутна маска под душа, пръскане със спрей (с кокосова вода или с масло от манго) но не всеки път и сушене без издърпване, всичко това два пъти в седмицата, естествено късно вечер заради дребните. За съжаление заради липсата на увереност в добрия вид на косата я нося основно прибрана (с ластик, но не много стегнат или щипка). Общо взето само деня след измиването я нося пусната, през останалото време е прибрана, а покрай периодите на кърмене свикнах и да спя в прибрана коса, за да не ми пречи като ставам нощем.
Преуош не правя, което отчитам като голяма грешка. Винаги имам кокосово масло, масло от авокадо, бадемово масло и различни етерични масла в къщи, прочетох че точно такива използвате за преуош. Въпросът ми е дали според вас е добра идея примерно да си смеся авокадо и лавандула и така да поседя 30 минути преди измиване на косата под шапка? Обмислям да си купя хининова вода, рициново масло и масло от репей, защото прочетох че доста от вас си правят маски с тях и са доволни.

Здравей,

Ще е добре да качиш снимка на косата си за да придобием представа.
По това което изчетох разбрах че косата ти най-вече е тънка, без обем и слаба, а не толкова изтощена?
Затова се чудя за 2 минутния реконструктор, не знам дали е добра идея ако просто търсиш плътност, а косата не е особено изтощена.
Аз лично имам права, слаба и тънка коса и не препоръчвам кокосово масло за такава.
Поне при мен причини ужасен косопад. Спах цяла вечер намазана с кокосово масло и косата ми пада 2 месеца след това като луда. Повече не се докосвам до тази гадост. Както и да е, почти всички са доволни така че може би ще ти е добре.

Какво ти препоръчвам аз:
- да правиш отварата с репей на Теа Минкова, по нагоре имаше рецептата - евтин и бюджетен вариант за подсилване на косата който не омазнява и не утежнява и е "био"
- хининова вода, както си решила - евтино решение което също може да помогне
- шампоан Densifique на Kerastase - за удебеляване и уплътняване на косъма
- ампули Densifique на Kerastase за подсилване на ефекта
- това кремче което поне на моята тънка права коса придава моментална плътност - https://www.lookfantastic.com/living-proof-full-thickening-cream … 9ml/11907746.html

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 11:29 от Bettina

# 155
Това е Косата ми сега

Това е косата ми от ранното лято. Та явно има разлика, нещо много се къса. Лятото едва съм започвала да използвам профи козметика. Записвам се и със снимки. Разликата сега е че е по-мека, прокарването на пръсти е безпроблемно. Ще отида да ми оформят чертата тези дни, но дължината не става повече както се вижда от преди и сега...

# 156
Здравейте, момичета, имате страхотни коси, искрено ви се възхищавам.
От миналото предизвикателство бях много доволна, научих доста нови неща и косата ми порасна бързо, но вчера се наложи отново да подстрижа доста заради цъфтеж. Според фризьорката ми косата ми се е сгъстила (не бях ходила от 7 месеца, заради силен косопад не я боядисвам, или по-скоро два пъти годишно цвят мока с Иноа). Скалпът ми е чувствителен и поради тази причина мога само Напура, Меди, Епруваж и Алтерна да ползвам. Също гела на Давинес и ампули аминексил против косопад. От маслата - кафе и бадем на скалпа, жожоба, арган, кокосово, еластисайзер и ампули Наши на дължините.
Преди малко се снимах, и виждам, че проблем ми е цъфтежа, буквално от средата цъфти. Не ползвам преса, маша, сешоар на най-слабото, но си мисля дали не я премивам от честото миене. Утре отивам за дпш на Меди (от препоръки тук).

# 157
Петя Танева и при мен дължината е горе долу една и съща от година,от толкова използвам и профи козметика. Това обаче е, защото имах сериозни щети по косата от блондор.
Та ако и твоята коса е била изгорена и съсипана, трудно ще пуснеш дължина, докато не се изреже увреденият участък.

# 158
Viktoria, то тогава трябва да си оставя 2 пръста коса, където ми е корена и не е изрусявана, хаха. Иначе от близо 3 години съм с белеаж, и косата ми порастна толкова единствено заради миналата зима, в която си седях в къщи и не я третирах само връзвах на опашка и така 5 дни хаха. И пак се късаше де, ама поне малко се издължи. Сега пак не мърда, само се наръхва от долу.

# 159
Bettina, благодаря за отговора. Косата си я боядисвам от 2014 г, а преди месец значително я обезцветиха (професионално), та със сигурност ще се зарадва на някакъв "пълнеж" и освен че по принцип ми е тънка има и известно увреждане на косъма. Затова реших че 2-минутният реконструктор е подходящ. Освен това два пъти в седмицата я суша до абсолютно сухо и живея в район с твърда вода, което също се отразява на косата. Ще пробвам така, а останалите нещо, които си препоръчала си записвам за следващия шопинг Grinning
Относно кокосовото масло, чувала съм от фризьори, че прекомерното омазняване затваря фоликулите, в следствие на което косата капе повече. В този смисъл е хубаво да не се оставя косата неизмита прекалено дълго, защото естественото омазняване като се натрупвало и водело до повече загуба на косми от обичайното. Да не би като си спала цяла вечер намазана с масло да са се "задушили" фоликулите? Признавам, че не съм спец, просто споделям какво съм чувала, може и да не е правилно. Затова мислех каквито и масла да слагам да е за 30-тина минутки, а и за да не ми става прекалено тежка косата.

# 160
  • София
Да, преспах цяла вечер и то със шапка, за да подейства по-добре.
Ужас, а на мен корена тъй или иначе ми е мазен

# 161
Bonibon_, да като преуош го нанасям  заедно с маслата, и аз бях чела, че се използва и като гел, но някъде срещнах идеята да смеся лененото семе с маслата и ми хареса.

# 162
Минавам само да кажа, за хората които харесват стимуланта на Икаров, че вече е с обновена опаковка и цена. Състава не е особено променен, но пък цената е скочила доста. Сега е със стъклено шише и цената му е 15лв. (в Елитис) и е 100мл, а не 125.
https://www.ikarov.eu/bg/series/botanical-sclap-hair-care/hair-growth-stimulant

# 163
Много интересна тема, записвам се да я следя.
Аз с дължината и обема нямам проблем, моята е много изтощена от едно изсветляване което правих на черна къносана коса в резултат на което си докарах супер суха чупеща се Зелена коса, която се опитвам да вкарам в ред от година. Скоро ще я снимам.

# 164

Все още не съм се подстригвала,но определено има нужда.Използвам само и единствено Тиги шампоан и балсам за руса коса и маската на Schvarzkopf professionel Q10.Уникална маска.

Общи условия

Активация на акаунт