Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2020, 23:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 240
  • 680
  •   5
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 361
и според китайските готвачи е така - бързото пържене в много мазнина за кратко не е вредно, затова и ползват уок тиганите - повече мазнина на дъното, нагряване и от страните на съда.
Но дали ще яде пържено, или не - всеки си го преценя сам.

# 46
  • Мнения: 13 727
Пепчо, така е. Затова много рядко го правя. Колко олио е поело виждам, след като прецедя мазнината после. Когато е в тиган, все се налага да доливам и отива много повече.

# 47
  • София
  • Мнения: 4 509
Благодаря за рецептите за тиквичките чипс, много вкусни станаха! Влизат ми в репертоара Grinning
Скрит текст:

Малко са неугледни, но супер вкусни и хрупкави, не може да спреш да ги ядеш...

Обаче - как го правят в ресторантите в такива индустриални количества? За 3 малки тиквички доста се повъртях... Може би твърде тънки ги нарязах.
Някой в ресторанта спомена, че се панират в нещо като рядко палачинково тесто - топят се с кошницата, изцеждат се... Някой правил ли е нещо подобно?

# 48
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 2 632
Изтървала съм ви в новата тема, но ви настигнах и имам въпрос. Трябва ми изпитана рецепта за свинско каре. Имам едно парче /цяло/ и го обичам, но все ми става леко сухичко. Благодаря!

# 49
  • Мнения: 7 361
то си е сухичко месо. Но така, оваляно в подправките и с карамелизирания лук , става добре.  http://pep-4o.blogspot.com/2011/05/blog-post_14.html  
но нарязано и в този сос е много по-сочно http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html +
или филето а*ла Самурай http://pep-4o.blogspot.com/2017/09/blog-post.html

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 23:14 от пеп-4o

# 50
  • София
  • Мнения: 8 792
Изтървала съм ви в новата тема, но ви настигнах и имам въпрос. Трябва ми изпитана рецепта за свинско каре. Имам едно парче /цяло/ и го обичам, но все ми става леко сухичко. Благодаря!
Ето от мен за свинско каре, по принцип то с е по-сухо, от него стават разкошни шницели, но тук в рецептата е шпиковано с раните му работи. Виж -


Ето и шпиковано с аспержи

Ето и скалопини с лимон - много са добри

Свинско контрафиле на тиган със запечено Халуми


https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%8F%D1%81% … D0%B5%D1%81%D0%BE

# 51
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 2 632
Благодаря! Сега се чудя кое да направя...??? Simple Smile Simple Smile

# 52
  • Мнения: 13 727
Филето става хубаво като се запечата за минута на силен огън в тиган, после се слага в нагрята на макс фурна в тавичка, която също е нагрята /за да не му падне температурата и да изтече сокът/. Налива се мазнината от запържването /лъжица-две/. Накрая слагам отгоре камембер или каквото меко сирене има, а понякога и гъбен сос и да се запече. Става много крехко.
А на шницели също е страхотно.
Шпиковано със сланина.
Увито цяло парче в бекон....

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 17 620
И аз правя скалопини с бяло вина...стават много вкусни.

# 54
  • Мнения: 3 346
Искам да направя канелени рулца с бутер тесто, но да не стават сухи и да ги полея отгоре с някаква глазура. Гледам разни рецепти, но ако са с глазура, са с обикновено тесто, ако са с бутер тесто, са без глазура. Притеснявам се ,ако съчетая две такива рецепти, дали ще се получи добър резултат? 🤔 Благодаря предварително! 🌹

# 55
  • Мнения: 7 361
глазура от пудра захар и лимон съм правила Simple Smile но тъй като ги обичам добре залети, на бутеррулцата се разтече, докато хапвахме - текстурата им знаеш е по-въздушна. Пробвай да залееш съвсем леко.

# 56
  • При децата ми
  • Мнения: 3 250
Здравейте момичета и момчета!

Един бърз въпрос: Ще правя супа от свинско месо със зелев сок. Може ли изпитана рецепта? Освен това вие застройвате ли такава супа, много различни мнения прочетох и чух.Simple Smile

# 57
  • Мнения: 8 131
https://www.24chasa.bg/Article/333845
По тази рецепта от нашия край  я правим.

# 58
  • София
  • Мнения: 1 143
Здравейте момичета и момчета!

Един бърз въпрос: Ще правя супа от свинско месо със зелев сок. Може ли изпитана рецепта? Освен това вие застройвате ли такава супа, много различни мнения прочетох и чух.Simple Smile
Аз не застройвам.Разреждам зелевия сок с вода да ми е добре на сол.Слагам вътре праз и малко ситно нарязано кисело зеле.След като заври добавям нарязани парченца месо.Когато месото почти готово добавям малко ориз(не обичам гъсти супи).

# 59
  • Мнения: 122
Идеи за хубав дресинг за салата цезар, но без яйца и аншоа?

Общи условия

Активация на акаунт