Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2020, 23:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
  • Мнения: 3 691
Чийзкейк с бял шоколад - можеш да погледнеш този за ориентир (за форма от 22 см е).

# 496
  • Мнения: 82
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене... а все попадам на рецепти с много захар и мазнина. Някой има ли подходяща по-здравословна (но обикновена, а не съм странни заместители) рецепта? Мислех си че трябва да има нещо подходящо с ябълки.. или мед... но нямам изисквания към съставките, може и всичко друго да е.

# 497
  • София
  • Мнения: 3 691
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене... а все попадам на рецепти с много захар и мазнина. Някой има ли подходяща по-здравословна (но обикновена, а не съм странни заместители) рецепта? Мислех си че трябва да има нещо подходящо с ябълки.. или мед... но нямам изисквания към съставките, може и всичко друго да е.

Нискокалоричен сладкиш с ябълки и моркови

# 498
  • Sofia
  • Мнения: 13 539
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене...
 Намали ( не знам колко ти е "многото") ако искаш мазнината, но стават по-сухи нещата. Захарта пък винаги можеш да понамаляваш по ваш вкус - опитваш тестото и така. Имай предвид, че  при печенето се концентрира вкусът.
Медно-ябълков кекс
Морковен сладкиш
Шокладови пастички
Пълнозърнест сладкиш с ябълки и без брашно
Бананово руло с плънка от крема сирене
Тарталета с плънка от маскарпоне/крема сирене/извара и сушени сливи
Еклерите също са вариант.

# 499
  • Мнения: 139
Здравейте,
Взех 2 пуешки бутчета от К днес, но нямам идея как се готвят. Знам че месото е сухо и трябва повече мазнина.. От всички рецепти, които разгледах май се спирам на "в плик с бекон", но все пак искам да чуя и нещо изпитано от вас Simple Smile

ПС: не обичам странни рецепти с кайсии и годжи бери в месото Simple Smile

# 500
  • Мнения: 7 428
в плик звучи добре, можеш да добавиш кореноплодни и картофи. Най-вкусно е задушено, да не ти е сухо. Честно казано Simple Smile Пуешко с кисело зеле ми е най-любимо.

 
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене... а все попадам на рецепти с много захар и мазнина. Някой има ли подходяща по-здравословна (но обикновена, а не съм странни заместители) рецепта? Мислех си че трябва да има нещо подходящо с ябълки.. или мед... но нямам изисквания към съставките, може и всичко друго да е.

медения сладкиш http://pep-4o.blogspot.com/2013/11/blog-post_26.html - евтин, вкусен, лесен, меден.

# 501
  • Мнения: 8 271
Ух ,Пеп4о, правих го този сладкиш, яко   е сладък и резонно на ситно.Но го бива.

# 502
  • София
  • Мнения: 8 965
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене... а все попадам на рецепти с много захар и мазнина. Някой има ли подходяща по-здравословна (но обикновена, а не съм странни заместители) рецепта? Мислех си че трябва да има нещо подходящо с ябълки.. или мед... но нямам изисквания към съставките, може и всичко друго да е.
Ще ти пусна -  Нискомаслен ябълков кейк -https://i.postimg.cc/ncJFvdHj/DSCN0347-1.jpg

Ще ти пусна - Ябълкова торта-Матилда. Можеш да намалиш захарта примерно до 150 г. но е с гръцко кисело мляко, маслото е само 70 г

Ще ти пусна - Неустоим френски ябълков сладкиш - със зехтин и само 130 г захар

Има и още би могла да избереш нещо с малко масло или основно със зехтин, а захарта винаги може да се коригира. Търсиш при етикети - кейкове.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 503
  • Мнения: 7 428
На всеки сладкиш захарта може да се намали колкото искаш. Малко текстурата слагано е това може да се получи с малка промяна на количеството брашно. Аз напоследък всички сладкиши ги правя и с подсладител отново

# 504
  • Г. О.
  • Мнения: 745
Здравейте. Исках да направя грис с плод, но като отделих две лъжици от пшеничния грис видях, че има едни "конци" като паяжина, тук-там и малки топченца, все едно грисът се е слепнал. Да го хвърлям ли? Как да го съхранявам, за да ги няма отново тези екстри?

# 505
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 774
Това са молци!!! Хвърляй веднага преди да се разпространят навсякъде!!!!
Дръж всичко плътно затворено.
Някои неща са заразени от магазина още, помага 24ч във фризер преди да се приберат във шкафа.

# 506
  • Мнения: 137
Искам да направя някакъв обикновен сладкиш но по възможност без много захар, масло, олио, че да става за всекидневно ядене... а все попадам на рецепти с много захар и мазнина. Някой има ли подходяща по-здравословна (но обикновена, а не съм странни заместители) рецепта? Мислех си че трябва да има нещо подходящо с ябълки.. или мед... но нямам изисквания към съставките, може и всичко друго да е.

Браунитата лесно се правят без много захар, а олио не се и слага обиктовено. За сладост аз използвам два-три презрели банана. Ако добавите и доза протеин става и доста засищащо.

# 507
  • Мнения: 902
Привет кулинари и кулинарки, главоблъскам се заради един "сакатлък" с кекс - баклава. Ползвам винаги рецептата на Мария Симова от готвач.бг. Невероятно сполучлива и много любима, правена поне по 5-6 пъти на месец от около поне година, понеже моята половинка е голям фен на този сладкиш и през няколко дни ме кара да го правя(и не дебелее, гадината-как мразя аз такива хора! 😂😂😂)... Ноооо, днес реших да сложа и малко смлени бадеми освен орехите - намираха ми се, и да не стават зян. Това беше единственото, което промених. Слагала съм и друг път, но не толкова колкото тоя път. Взе да се надува баклава та съвсем нормално, но по едно време почна да мирише на загоряло. Гледам, отгоре по - тъмна от обикновено. Нямалих от 180 на 160 и пека нататък... След около час я изваждам - а то се образувала отгоре една доста прегоряла хрупкава трошлива кора ", която много лесно махнах с помощта на ножа - излезе си сама на големи парчета. Под нея съвсем леко глетава повърхност, но само повърхността-сладкиша надолу си е изпечен... И сега умувам къде е причината? Фурната си ми е наред. Бакпулвера беше пресен и скоро купуван... Дали бадемите не" пасват" на рецептата и са "изплували" нагоре,образувайки тоя слой и са прегоряли отгоре, въпреки че бърках дълго и до образуването на напълно хомогенна маса ? Някой да е имал същия проблем?

# 508
  • на Земята
  • Мнения: 238
Купих Нудели със сос от Лидл, .Пише да се приготвят на микровълнова за 2 или 3 мин. заедно със соса.Предпочитам на котлон, но не знам за колко време и всичко обърквам в съд и така? До сега не съм купувала такива неща и е ново за мен.Дали  със соса няма да загори.Все си мисля не трябва ли да се сварят отделно от соса, но доколкото разбирам и той трябва да се обработи термично.Моля, помагайте!
Благодаря!

# 509
  • Sofia
  • Мнения: 13 539
А снимка може ли?

Общи условия

Активация на акаунт