Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2020, 23:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 679
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • на Земята
  • Мнения: 238
Моля, за рецепта на домашен дюнер или гирос.По скоро ме интересува проготвянето на месото.
Благодаря!

# 481
  • Sofia
  • Мнения: 13 624
Моля, за рецепта на домашен дюнер или гирос.По скоро ме интересува проготвянето на месото.
Аз правя с останало печено или варено месо - накъсвам и загрявам в тиган + подправки. Имам лидълски от гръцката седмица - Гирос и Сувлаки.
Иначе може и да си опечеш месо за целта - мариноваш и печеш.

# 482
  • София
  • Мнения: 2 232
Аз си правя дюнери с пилешко на тиган - марината от мед и соев сос, както и всякакви подправки, кетчуп по желание и задушавам, като на няколко пъти слагам по малко вода/вино и покривам с капак. По някое време сместа се сгъстява и пилешкото се оцветява много приятно.

# 483
  • Мнения: 13 847
Лидълските подправки от гръцката седмица са много хубави наистина.

# 484
  • Мнения: 3 880
Моля, за рецепта на домашен дюнер или гирос.По скоро ме интересува проготвянето на месото.
Благодаря!

Препоръчвам,наскоро правих,много се хареса  Blush
Само че аз го нанизах на три шишчета,за да е по-стабилно .
Този е със свинско .
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2019/01/homemade-gyro- … er-kebab.html?m=1


А с пилешко
https://ivisgoodfood.blogspot.com/2019/05/blog-post_88.html?m=1  

# 485
  • Мнения: 512
Някой знае ли как да си приготвя леблебия, ама точно като купешката?

# 486
  • Мнения: 3 784
Замразявали ли сте сготвено кисело зеле с ориз и елда? Дали ще става за ядене след размразяване?

# 487
  • София
  • Мнения: 260
Снощи пекох картофи - селските от Лидл, но останаха много. Взела съм от нарязания бекон на малки парченца, имам и червен кромид лук. Иска ми се да направя от тези продукти, нещо на фурна. Да дадете някакви идеи какво още да добавя, течна сметана, заливка с мляко и яйца, сирена? Съвсем блокирах Sad

# 488
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 812
Полуфабрикат ли са тези картофи?
Ако да, изостаналите ги префасонирам на испанска тортийя: с яйца в тигана. Беконът също пасва.

# 489
  • Мнения: 3 880
Снощи пекох картофи - селските от Лидл, но останаха много. Взела съм от нарязания бекон на малки парченца, имам и червен кромид лук. Иска ми се да направя от тези продукти, нещо на фурна. Да дадете някакви идеи какво още да добавя, течна сметана, заливка с мляко и яйца, сирена? Съвсем блокирах Sad

С варени съм го правила ,но предполагам ще стане и с печени .
Картофите се объркват с нарязан бекон/шунка,лук на полумесеци и заквасена сметана.Подправки май няма да трябват при теб ,защото картофите имат.Запичаш за кратко под фолио заради лука и сметаната да попие ,и после без и с настърган отгоре кашкавал .
От форума е идеята мисля  ,не помня на кой Rolling Eyes
Мисля,че и с течна сметана  ще стане добре.


Замразявали ли сте сготвено кисело зеле с ориз и елда? Дали ще става за ядене след размразяване?
Замразявала съм често сарми от кисело зеле с ориз .На нас ни харесват ,дори домашните не правят разлика .
Но ги топля в микровълнова .

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 11:03 от lady_gothic

# 490
  • София
  • Мнения: 260
Благодаря ви момичета!
asyalein, полуфабрикат са и не са лоши, обаче пекох ребра и зелена салата и нещо картофите останаха Simple Smile

# 491
  • Sofia
  • Мнения: 13 624
И аз съм за тортията. Първо би сложила бекона и лука в тигана (ако имаш и чушки, грах, зелен лук), накрая картофите да се стоплят и след това яйца със сирене/а (много хубаво е и с крема сирене, при ядене се усеща много приятно:) )  .  Ако можеш да пъхнеш тигана във фурната да се сготви отгоре... Simple Smile

Скрит текст:

Пък и само картофите с яйца и сирене е много хубаво.

# 492
  • Мнения: 9 755
Изостанали пържени картофи ги префасонирам с пържени, бъркани яйца. Слагам първо картофите за около две минути в тигана, после чуквам яйцата, обърквам и готово.

# 493
  • Мнения: 181
Искам да направя чийзкейк за 14ти. Имам голяма форма с махащо се дъно и три квадратни форми. Голямата тава ни е много голяма, аз съм спряла сладкото и не ми се иска да приготвям в толкова големи количества, но как да изчисля рецептата за трите малки? На половина или?

# 494
  • Мнения: 649
Много е неопределено това - големи и малки тави.
Опитай с калкулатор за преизчисляване на продукти според формата:
https://daniscookings.com/bg/cake-pan-size-conversions-calculator/

Общи условия

Активация на акаунт