За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 970
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • на Земята
  • Мнения: 291
Може ,ама да можех да я кача, но не би..

# 511
  • Мнения: 15 356
Направи го по инструкцията,не загаря нищо.

# 512
  • русе
  • Мнения: 1 316
Как се приготвя дроб по одрински?
В заведението ,където го опитах ми беше мек,а е пържен?
Как остава мекичък...

# 513
  • Мнения: 4 859
Как се приготвя дроб по одрински?
В заведението ,където го опитах ми беше мек,а е пържен?
Как остава мекичък...

Ето разяснения как се приготвя тава джигер в ресторант
https://batimiti.blogspot.com/2019/02/blog-post_5.html?m=1

Но ако искаш наистина крехко пържено дробче,ти препоръчвам тази рецепта ,любима у дома
http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html?m=1

# 514
  • Мнения: 9 106
Приготвеният дроб в Одрин е крехък, но в никакъв случай не е мек, а е хрупкав.
Реже се на съвсем тънки ленти и се пържи в силно сгорещено олио, но мисля че слагат и царевично брашно В сместа,, в която го овалват. При толкова опити не съм успяла да го докарам като там и се отказах. Предпочитам да го хапвам на място както трябва приготвен

А по моята рецепта наистина е мекичък и крехък.

Последна редакция: нд, 16 фев 2020, 11:12 от пеп-4o

# 515
  • София
  • Мнения: 3 948
Вкъщи правим домашна пастърма, но много бързо става твърда. Може ли да споделите как се справяте с този проблем?

# 516
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
В хладилника пастърмата изсъхва. Държим я във фризера.

# 517
  • София
  • Мнения: 3 948
Не става ли пак суха след размразяване? Или я вакуумирате?

# 518
  • Мнения: X
Приготвеният дроб в Одрин е крехък, но в никакъв случай не е мек, а е хрупкав.
Реже се на съвсем тънки ленти и се пържи в силно сгорещено олио, но мисля че слагат и царевично брашно В сместа,, в която го овалват. При толкова опити не съм успяла да го докарам като там и се отказах. Предпочитам да го хапвам на място както трябва приготвен

А по моята рецепта наистина е мекичък и крехък.

пеп-4o, за да стане хрупкав, трябва котлона да е газов и силен, а съда метален и е много важно да се уцели точната температура. На обикновените котлони или със съдовете от нови материали не става, и аз много пъти съм опитвала. Имам професионален газов котлон и само там успявам да го направя както трябва. За царевичното брашно различни готвачи са ми го казвали от 25% до 75% спрямо пшеничното. Слагала съм различно, аз лично го харесвам с повече, моите с по-малко, въпрос на вкус.

# 519
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Не става ли пак суха след размразяване? Или я вакуумирате?
В найлонови торбички е.

# 520
  • Мнения: X
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава

# 521
  • Мнения: 22 867
Вкъщи пастърмата стои обвита в хартия и найлонов плик всяко парче най-долу в хладилника при зеленчуците. Не съм забелязвала да съхне, ама и не се застоява чак много.

# 522
  • Мнения: 9 106
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава
Da. От това по-лесно няма. Дай рецептата по която не ти се получава

# 523
  • Мнения: X
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава
Da. От това по-лесно няма. Дай рецептата по която не ти се получава
От интернет съм пробвала рецепти.

# 524
  • Мнения: 3 356
Свинският език различен ли е на вкус от телешкия? Телешките са много големи и се чудя дали да пробвам да панирам свински?!

Общи условия

Активация на акаунт