За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 856
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте.Взех си халуми от Лидл.Някой може ли да ми каже дали трябва да го сложа във вода да се обезсоли или няма нужда?Някъде четох , че като се изпече става много солено 🤔
Когато има сирене Халуми винаги взимам на количества, вкъщи много се харесва, чудесно предястие и за гости. Нищо не се прави, не се изкъсва, огромна грешка, ако го направиш, разваляш го. Само в леко , ама леко намаслен реброван гинат, а може и да не е реброван се  нарязва на дебели филии.  Слагаш, изчакваш да се запече и обръщаш. Сервира се веднага докато е горещо , посипано с щипка-две ригани малка струйка зехтин. После може и да ме поканиш с допълнение от зелена салата. Разкош!!!!!!!!

# 556
Благодаря за бързия отговор.Точно за салатката мисля да го приготвя, ще има покана тези дни 🤗

# 557
  • В градината...
И само халуми с вино, ммммм...
Аз му залепвам листа мента и така го пека на скара. Бг халуми много се различава от кипърското и турското /хелим/, които са по-стегнати и не се разтичат.

# 558
perunika, аз взех от Лидл (гръцка седмица е) мисля че е кипърско, надявам се да е хубаво

# 559
  • София
perunika, аз взех от Лидл (гръцка седмица е) мисля че е кипърско, надявам се да е хубаво
Добро е и е на много сносна цена, защото го купувам и от гръцкия магазин и там цената е в пъти повече, за 1 тухличка, то си е като малка тухличка на практика, плащам около 10 лв , ако не се лъжа, толкова беше.

# 560
Имам половин печено пиле, което ми се иска да оползотворя в някакви ястия. Приемам идеи за супи, основни Hug

# 561
  • София
Имам половин печено пиле, което ми се иска да оползотворя в някакви ястия. Приемам идеи за супи, основни Hug

Пилешка салата с авокадо, портокал и чушка

# 562
  • София
Предлагам - Свежа мексиканска сала и пилешко
 https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_601.html

# 563

И запеканката на мастърчето да предложа, простичка и вкусна, с добавено пилешко сварено или печено става чудесна.

# 564

палачинки Сънят на майстора по Жоро http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html са перфектни за обяд, или вечеря за цяло семейство Simple Smile

# 565
Освен споменатите по-горе - фрикасе, домашни дюнери, с ориз...

# 566
  • Sofia
Супи  - обичайната пилешка или тайландска (ако си падате по азиатска кухня).
Основни - пиле с грах, лучена яхния с пилешко, пилешка яхния с паста орзо, с оризови нудли и зеленчуци или със зеленчуци и сладко-кисел или пък солен сос и пържен ориз...

# 567
Изпитана рецепта за печени шницели търся. По- скоро дали има някакъв трик, така че да станат хем печени, хем вкусни.

# 568
Благодаря на всички за вкусните идеи за пилешкото Flowers Hibiscus

# 569
Не съм правила от дете бисквитена торта - понякога правим един куп сложни сладкарски предизвикателства, а за наш срам забравяме простичките... Какви бисквити пасват най - добре за бисквитена торта с нишесте? Нишестето съвсем по опаковката, или го "облагородявате" с други съставки? И най - вече :бисквитките съвсем сухи ли се слагаха, или се потапяха в нещо преди това?

Общи условия

Активация на акаунт