Отговори
# 1 545
Нелка,каква е вашата? Интересно звучи сама да решава. 😃
Тетка,според мен няма смисъл,щом караш на кратки разстояния и превключва за някакви 5-600 метра. Знаеш ли кога ще си “избиеш” инвестицията... Карай си я на бензин.

# 1 546
  • София
Хонда CR-V е.
Само габаритите са ми драма, иначе други забележки нямам Joy

# 1 547
Нелка,каква е вашата? Интересно звучи сама да решава. 😃
Тетка,според мен няма смисъл,щом караш на кратки разстояния и превключва за някакви 5-600 метра. Знаеш ли кога ще си “избиеш” инвестицията... Карай си я на бензин.
Точно това мисля и аз. Дано тази година ни се отвори парашута за ходене до морето, но дали ще се случи... Иначе не съм търсила все още колко струва една нова бутилка.

Елза&Ана, така доволна бях със старата ми колица. На сегашната багажника не е особено голям и една гума вътре ще ми бърка в здравето. А без резервна гума не тръгвам никъде Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 12:52 от tetka_the_best

# 1 548
Тетка, за каране основно в града си продължи на бензин.
Някога татко многокрано се опитваше да ме убеди да мина на газ, но освен притесненията ми, сигурно щях да си избия инвестицията след няколко години.

Браво на зет ти за тенджерата, аз едва ли ще се престраша. Simple Smile

Не искам електричка, освен ако не е скутер или тротинетка Simple Smile

# 1 549
Нашата беше направена да превключва на 4 000 оборота, топла/студена нямаше значение.

Ммм, аз заглеждам тези

А още повече ми капят лигите по Heart  Heart Eyes   

Ама, да, докато стигна до тях, верно може да има летящи
 вече. Ама мнооогo харесвам такива ръбестиии Heart Eyes

# 1 550
Ръбести и със зъл поглед Simple Smile

# 1 551
  • ВАРНА
На определена температура на двигателя/антифриза ги задават на комп. на газовия инжекцион и компютър на колата кога да включи газта.
Така или иначе много късно включва газта на минусови темп. при газов инжекцион....докато при обикновена газова я правят наще тарикати даже да пали на газ....

# 1 552
CHR ми е моя лига. 😁😂😍

# 1 553
  • София
Хибрид и аз бих си купила. Като свърши батерията поне да има с какво да изкретам до където съм тръгнала. За дълъг път говоря де, не си представям, че спирам някъде и чакам да се зареди и чак тогава потеглям отново. Grin

# 1 554
  • София

Ммм, аз заглеждам тези
Скрит текст:

А още повече ми капят лигите по Heart  Heart Eyes   

CHR ми е моя лига. 😁😂😍

Не са лоши колиците. Simple Smile
Аз преди време се обаждах нещо за таквиз /вече не помня в какъв контекст/, ма ме оплюха спецове, че нищо не разбирам, па и грозни били, та затва млъкнах. Laughing

Хибрид и аз бих си купила. Като свърши батерията поне да има с какво да изкретам до където съм тръгнала. За дълъг път говоря де, не си представям, че спирам някъде и чакам да се зареди и чак тогава потеглям отново. Grin
Батерията не "свършва". Зарежда се от двигателя. И според това, къде и как се движиш и колко тежи крачето, компа решава какво да движи колата, електродвигателите, мотора или и двете.

П.П. Не бъркайте хибрид с електромобил.

# 1 555
А той и ММ каза,че е ужасна,но на мен такива ми харесват,малко по-нестандартни. То пък G класата все едно е много хубава... 😂
Имаме в наше село една такава Тойотка,ми и на живо ми харесва.

# 1 556
Да бе, майка ми като види подобна и ми казва "тая ква е грозна, на теб сигурно ще ти хареса"

Онзи, напиши, моля те, синтезирано за разликата между двете. Много добре обясняваш.

Варненец, вярно. Имаме и стаар джип, пали директно на газ, даже няма бензинова помпа в момента. Но и в двата случая говоря за моноинжекция.

# 1 557
# 1 558
  • София
Витаминче, аз не съм капацитет и не се изживявам като спец. Това, което коментирам е от малко обща култура и от малко опит.
С две думи - двг, посредством генератор, зарежда батерията и под определено натоварване и определена скорост, може да се задвижва само с електродвигателя, черпейки ресурс от батерията. Като падне батерията или ако има нужда от повечко пауър, се включва и двг. Всичко това се обработва и решава от компютъра, съпоствяйки много фактори, които не се наемам да изброя, защото 100% ще сбъркам. Основно е, колко "газ" подаваш и какъв е терена. Ако стъпиш здраво, след определен момент, щеш-нещеш се включва и двг. Ако от място искаш да "врътнеш гумите", пак се включва двг и то веднага. Ако тръгваш и караш плавно и полека, може доста да кара без двг. Ако терена е пресечен, на баир също подкарва двг. Е, ако пълзиш с 10-15 км. може и да изкара малко само на батерия.
Ако ти трябва повечко мощност /извънградско, с висока скорост или изпреварване/, като стъпиш до ламарината, работят и двете и получаваш допълнителна мощност. Но зависи и от двигателя все пак.
На мойта например, се усеща осезаемо, даже "лепи" за облегалката, докато на жена ми, не толкова, но нейният двигател е и по-малък.
При електромобила, няма двг, само батерия и ел. двигател. Зареждаш - караш. Кат падне, пак. Много по-икономично, но няма автономност.
Ако те интересува, материали бол,  може да почетеш. Simple Smile

П.П. Търсих подходяща картинка, ма не намерих. Simple Smile Сега ще карам чавето, ще си снимам схемата и ще ти я покажа. Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 18:47 от Онзи

# 1 559
Ако си купувам кола, дизайнерското решение ще бъде последното определящо, но за мен Нисан Джук е една от най-грозните коли. С риск много хора да скочат срещу мен, никак не харесвам и Микрата на Нисан. Противно на всеобщото мнение пък Крайслер Вояджър ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт