Отговори
# 1 560
Е защо да скачаме,хората сме различни и е нормално да харесваме различни неща. На мен Нисана ми харесва,особено последния модел. 😃 Крайслерът за мен е грозничък,а най-грозна кола за мен е Фиат Мултипла ли беше,нещо такова. Въпреки това имах колежка с такава,беше си много доволна. Та колкото хора,толкова и мнения.

# 1 561
Мултиплата наистина е много грозна. Тя май е и с три реда седалки - отзад и отпред. Странно е, защото италианците са едни от най-добрите дизайнери. Аз също карам Фиат, но моя не е грозен.
Когато купуваш кола втора ръка, обикновено взимаш най-доброто, което изпадне.

# 1 562
  • ВАРНА
Ако си купувам кола, дизайнерското решение ще бъде последното определящо, но за мен Нисан Джук е една от най-грозните коли. С риск много хора да скочат срещу мен, никак не харесвам и Микрата на Нисан. Противно на всеобщото мнение пък Крайслер Вояджър ми харесва.

Новия Джук 2021 вече е доста красив - но и много скъп на фона на 3 цл. дачия сандеро мотори които му монтират е сеупер излагация стартовата му промо цена 40 000 лв. с някой друга екстра 47 000 лв. за 3 цл. мотор от дачия е брутализъм

# 1 563
Онзи, много благодаря. 
Скрит текст:
Точно това, че не се изживяваш като спец, а обясняваш достъпно, прави постовете ти приятни за четене и разбираеми.

# 1 564
  • София
Иии, забравих, че обещах фотка. Сега като видях поста се сетих, сори. Simple Smile
Скрит текст:

# 1 565
  • ВАРНА
Вече е в продажба при дилърите на Дачия в София - Пловдив и Варна новият кросоувър Дачия Сандеро Степуей 2021.

Уникално красив е!    
  Ползва актуалните за 2021 г.  мотори на компанията майка  Рено-Нисан Груп.

Най-добре оборудваният кросоувър  Сандеро Степуей Комфорт Ти джиИ 100 коня  - Фабричен пропан бутан със 6 ст. ръчка  -  26 150 лева с ддс.

Във версия Степей Комфорт е нужно даплащане само за навигация 1 190 лв. - всичко друго е вкл. в цената.

Двузонов климатроник -
4 ел.стъкла
дневни лед дневни светлини с автоматично вкл. след стартиране на двигателя
Къси Лед основни фарове с автоматична настройка височина=само за Степуей комфорт
ел. огледала с отопление
индикатор на централното табло за моментен и ср.разход на гориво газ и оставащо гориво газ с точност до грамове.

подслиено окачване и  защитни алумиениеви брони под  картера и- ск.кутия  и двигателя и увеличен просвот 205 мм.  при височина на кросоувъра Степуей със стандартни джанти 16 цола - 159 см.

50 литра газ пропан резервоар
25 литра бензинов  резервоар

Ср.разход на гориво на Тиджи И кросоувъра  Степей в реални условия 7.4 литра пропан-бутан.

# 1 566
Здравейте! Може ли да ми дадете мнение за Шевролет? Надеждни ли са, лесно ли се намират части? Днес гледах един от 2013, бензин, 1,2 и ми хареса, но исках да получа и по-компетентни мнения. Simple Smile

# 1 567
Здравейте! Може ли да ми дадете мнение за Шевролет? Надеждни ли са, лесно ли се намират части? Днес гледах един от 2013, бензин, 1,2 и ми хареса, но исках да получа и по-компетентни мнения. Simple Smile
Авео ли е модела или Калос мисля  че този мотор го има и в Опел.

# 1 568
Авео, пропуснах да го напиша.

# 1 569
Отдавна не съм писала защото нямаше какво. Днес ще наваксам. Влязох в черна серия и не знам от къде да започна утре. Щях да ходя до последния майстор да ми каже защо тече антифриз и колко ще струва да се оправи. Не е спешно но трябва да се оправи.
Утре ако успея да запаля, ще ходя да сменявам гума.

Купих я април 2017, оказа се необслужвана. Зимата на 2018 беше студена. Тръгнах на работа, не запали. На другия ден реших пак да опитам да я запаля. Бакшиш от съседния вход ме прати при негова позната в квартала. За 103 лв, с две години гаранция, си взех по нейн съвет TAB, 12 V, 50 Ah, 450 A. Нямам идея какво означават числата и буквите след тях. Знам че малкото грозно японче е с двигател 1.3 и е 76 к. с.
Отскоро започна да изгасва при студено време. Изкарва около 30 секунди, прихърква и гасне. Показват се чайника (масло) и робота с плюса и минуси (акумулатор). Изключвам, паля, играя си малко с газта и тръгвам. Знаех й мръсните номера до днес. Сутринта, около 10 часа (не е било студа през нощта), тръгнах за работа. Запалих, изгасна, показаха се чайника и робота. Запалих, прихърка за 5 секунди и умря. Показа се само робота. Опитах втори и трети път - пак същото. Уплаших се и запалих цигара. Чудех се дали да звънна че ще закъснея и да хващам рейса. Реших да опитам пак. Запали, тръгна и угасна. Бях извила предните гуми и не можех да я оставя така, щеше да пречи. Бяха ми казвали, че трябва да я оставям паркирана на първа за да не ми я откраднат с бутане. Спазвам го, но до днес не знаех защо. Сетих се и реших да опитам да я върна на старото място. Превключих на свободна и успях да я върна обратно. Аз съм 40 кг, тя няма и тон, справих се. Запалих я, играх с газта и тръгнах. Стигнах до работа. Не посмях както ми е обичайно да спирам по пътя.

Вечерта със страх я запалих. Прихърка, изгасна, робота, втори опит, тръгнах. На завой с изчакване пак започна да се дави. На половината завой изгасна. Появи се робота. Още докато замлъкваше я изгасих и запалих безпроблемно. Прибрах се ПОЧТИ благополучно - 4 км са от нас до работа.

Прибирах се около 21 часа по двулентови улици, квартални, с павета и асфалт и много дупки. След последния сняг се отвориха нови, добре закърпени стари. По другия път - главен булевард ме плашат престрояванията, светофарите ме бавят и не го обичам.
Не съм била с повече от 40 км когато не успях да избегна дупка. Нова беше. Аз дупките ги знам и карам на слалом, локвите - също. Но си мислех за разходите по нея и колко има до следваща заплата. Бях разсеяна и ....

Сега с въпросите... Ще помоля да обяснявате като на малко дете. Нищо не разбирам, а искам да се науча. Но сама жена, без никой никога да я е учил, без доверен мъж опитен шофьор е като пиле в кълчища.

Акумулатора е за смяна, нали? Те карат по 2 - 3 години ако не са качествени, нали? Към какви марки да се ориентирам? Ще гледам подобни числа, но ...
Брат ми ми каза да му гледам И размерите  - дали ще се побере на мястото. Каза, че всички са необслужваеми вече, каквото и да значи това.
Какъв и откъде да взема? Колко ще струва? Къде да ми го сменят?

За гумата, моята, предна лява...
Няма кой да го помоля да ми я смени. На аварийки ще карам до сервиза.
Предния път беше не дупка. Видях в задна лява гума нещо лъскаво. Приличаше ми на 5 стотинки. И с целия си акъл го извадих. Оказа се габърче. Прибрах се на аварийки, на другия ден пак така за 10 лв ми я смениха. Разстоянието е малко, но ... Няколко месеца след случая споделих с бившия й собственик. Той ме обиди, накара ми се хубаво и ми каза, че е по - добре да помоля някой да ми я смени. Иначе ще прецакам джантата. Тя е с лети, алуминиеви. Е, утре ще рискувам отново.

Утре от къде и как да започна?

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 23:36 от Зуки Су

# 1 570
  • ВАРНА
Зле -  тече масло, като всеки опел-ски - дженеръл мотърс мотор.
Това не е никакъв Шевролет реално -
A  купеният Деу  и впоследствие - 2017 г. Шевролет  се изтеглиха от Европа и Ю.Корея и се върнаха в САЩ.

Шевролет и тогава и сега си е само Корвет - Събърбан - Трейл блейзър -и пикапа.

# 1 571
  • София
И с това се движиш по улиците?? Не знам какво й е на колата, но очевидно е нещо, което застрашава не само теб, а и околните. Бих се движила с градски транспорт, докато не съм уверена в колата си.

# 1 572
  • ВАРНА
Чак пък да е опасна е пресилено.
  Просто или акумулатора си е заминал или се нуждае от зараждене  или в краен случай стартера се нуждае от рециклиране....по-вероятно е  просто да се нуждае от зареждане акумулатора....като няма зярядно младата дами да го закара с такси акумулатора до всеки по-голям магазин за такива и ще и го заредят срещу 5 лева.

# 1 573
Моя акумулатор свърши при предишното застудяване. Запали и докато чистех снега от колата, умря. Обадих се, мисля, че беше Дунев, казах модела на колата и до половин час дойдоха с нов акумулатор и го смениха. Има и други фирми с такива услуги, но Дунев беше най-близо.

# 1 574
Моя акумулатор свърши при предишното застудяване. Запали и докато чистех снега от колата, умря. Обадих се, мисля, че беше Дунев, казах модела на колата и до половин час дойдоха с нов акумулатор и го смениха. Има и други фирми с такива услуги, но Дунев беше най-близо.
Ако колата е запалена,и няма проблем, акумулатора би следвало да се зарежда Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт