Отговори
# 1 620
Онзи, убу, де, убу, разбрахме, че ти е по сърце....Wink

# 1 621
  • Mars Hotel

А, всички ли карат нови и читави коли? Няма такива с 15+ и/или с разни проблемчета?
Има, имааа! Relaxed Мойта е на 20 - малко трака, малко дрънчи, ама като ми светне нещо, веднага я карам на сервиз. И аз съм "сама жена" - мъж имам, но нито има книжка, нито се интересува от коли. Случи ли се нещо с колата е моя отговорност.  Той само се вози, аз пък обичам да карам. Не мога да си направя сама много неща по колата, но каквото не мога - разчитам на специалист. Масло, филтри, гуми и други такива сменям по учебник.  И да, "обяснете ми като за жена" е обидно.

# 1 622
  • София
Афектирахме се ние,нямаме спирка. 😂
Е, що?
Точно това се опитах да кажа в по-първият пост, че няма сми. Оттам тръгна дискусията. Може да не ми се е получило съвсем добре. Simple Smile
И аз съм в графата на леваците, щот от известно време карам автомат, ма кво. Не съм загубил апетит. Simple Smile
Но пък, каруцата ми има катъри, кат за 4-5 кат на Зуки. Балансирам малко. Laughing

* Има и такива, дето и с 20-30 години стаж, пак не стават и са гъзоръки. Имам поне 2-3 примера около себе си. Хора секви. Simple Smile

едит:
Онзи, убу, де, убу, разбрахме, че ти е по сърце....Wink
Кое? Сузукито? Laughing
Що така реши? Simple Smile
Завърте неква плоча, защо, не знам, ма нейсе. Simple Smile Приемам, че съм крив за нещо. Simple Smile Всички бъркат.

# 1 623
  • София

Не те разбрах - всички са зян? Да, но при доста хора зян е само личността, поне колата не им помага да създават риск.
Така де. Точно това се опитах да кажа. Ако някой е г@з, с квато и кола да е все тая. Simple Smile

Абе, не е баш така. Може да си зян и колата ти да е леща, може да си зян и поне колата ти да е надеждна. Аз това имам предвид. Второто маааалко поне редуцира риска, или иначе казано - поне не го увеличава.

# 1 624
Светлица, казва се като за блондинка Simple Smile Simple Smile

Благодаря за уточнението коя картинка от таблото за какво е Simple Smile

Тази кола добре че не е със смукач, сигурно нямаше да може да я подкара. Аз съм имала такава, първата лично моя.

Ени, тук все скучаещи скочубри се събрахме Simple Smile Simple Smile

# 1 625
  • София
Добре де, толкова ли не можете да приемете, че има тотално технически неграмотни люде - и жени и мъже. И да му обясняваш, то си не вдява (основно защото не му е интересно и не иска). Като ми е кеф да пиша фермани, обяснявам, като не - пропускам и само ви чета. Само не разбрах с какво това, че на сузукито му се е скапал акумулаторът застрашава някого на пътя? Не помня какво беше станало, та беше ударила другата кола на светофара, ма май не беше от неизправност по автомобила. Поправете ме, ако греша, че не ми се чете пак оная история. Да, колите трябва да са технически изправни, но май повечко се вкарвате в някакви мелодрами.

# 1 626
Аз също не съм технически грамотна, колата си я карам на майстор.

На сузукито нищо не му е в ред. Разбира се, че застрашава другите участници в движението. Ако кара на Цариградско примерно с 80 км./час и двигателят ѝ блокира, щото "чайника" свети, познай дали само тя ще пострада... Дано не се случва, разбира се. Обаче си е опасно, откъдето и да го погледнеш.
Преди това беше описвала нещо за спирачките и други неизправности, вече не ги помня.

# 1 627
  • София
Под технически грамотен нямам предвид човек сам да си оправя колата, а да има все пак някаква идея какъв е проблемът, има ли спешна нужда от ремонт и т.н. За другото съм съгласна. Всичко може да се случи с колата в движение, понякога без никакво предизвестие, но предизвестените повреди, трябва да се отстраняват. Ако се върнете на писанието на Зуки, ще видите, че тя има намерение да води япончето на доктор за антифриза. Не се впрягайте толкова.

# 1 628
Само дето междувременно кара колата със светещо като коледна елха табло. Моля ти се.....

# 1 629
  • София

Отскоро започна да изгасва при студено време. Изкарва около 30 секунди, прихърква и гасне. Показват се чайника (масло) и робота с плюса и минуси (акумулатор).

Запалих, изгасна, показаха се чайника и робота. Запалих, прихърка за 5 секунди и умря. Показа се само робота.

Реших да опитам пак. Запали, тръгна и угасна.

Запалих я, играх с газта и тръгнах. Стигнах до работа. Не посмях както ми е обичайно да спирам по пътя.

Вечерта със страх я запалих. Прихърка, изгасна, робота, втори опит, тръгнах. На завой с изчакване пак започна да се дави. На половината завой изгасна. Появи се робота. Още докато замлъкваше я изгасих и запалих безпроблемно.

Четете бе, хора. Аз никъде не видях нещо да свети в движение. Само като изгасне. Simple Smile А символи на таблото се показват на ВСЯКА кола, като изгасне. Simple Smile След първо палене, чайника не се появява, щото вече е дигнало малко налягане на маслото.
Ясно е, че има грижа с батерията или алтернатора. И се проявява на 100% при студ. А, може и с двете.

Са пак ще излезе, че я защитавам. Нищо. Но и чета. И то внимателно. Simple Smile Ако ще се ловим за буквата... Simple Smile

# 1 630
Офф днес всички май са откачили. Айде да спрем,че стана смешно вече. Сичко й е 6 на Зукито,на колата й,ние си измисляме. Тя е перфектен шофьор! Така добре ли е вече да сменим темата? 😁

# 1 631
  • София
Аре са...... Верно, някои неща са смешни. Simple Smile
Колата и е дарак. И тя е много далече от поне приемлив шофьор. Не в това е въпроса. Simple Smile

# 1 632
  • ВАРНА
- мъж имам, но нито има книжка, нито се интересува от коли. Случи ли се нещо с колата е моя отговорност.  Той само се вози,

Егати мъжа!  - Дано и за другата мъжка работа не е такъв че тежко и горко ти.

# 1 633
Ламбите по таблото светят когато колата е на контакт, за да се види, че не са изгорели и ще светнат при нуджа в движение.

Аве Варненец, според теб човек, който не се вълнува от коли не е никакъв мъж ли?

# 1 634
  • Пеликания
Моят приятел и той няма книжка, защото му я взеха преди доста години и повече не си е правил труда да си я връща, защото пак ще му я вземат (полицаите не го обичат и той тях  Grinning) но не означава, че е по-малко мъж от тея с книжките. Не знам от къде идва тоя стереотип.

Общи условия

Активация на акаунт