Отговори
# 1 575
Явно е загаснала и повече не можа да запали. Акумулатора беше на повече от 8 години и никога не е отказвал, дори и в най-големите студове, а имаше такива.

# 1 576
  • София
Зуки, това че акумулторът пали и гасне, може да не е само от него. Може да имаш проблем с кабели или със зареждането. Три години не са толкова много. За твоята кола 45-50  Ah е добре (12V (волта) е стандартното напрежение за акум. за коли). Това е капацитетът на акумулатора - колко ампера (А) ток, за колко часа (h) може да подава. Може и с повече да вземеш, но тогава размерите са по-големи и може да не се побере в твоето японче. Малко лирично отклонение по този повод и после продължавам с обясненията. Имахме една соц. Шкода, купена с голям акумулатор - 65 амперчаса. Съответно не се побираше на мястото и трябваше допълнително да се укрепва. Мъж ми какво правил, не го закрепил добре. Поставяше се зад задните седалки. Разместил се в движение, дал на късо в металния гръб на седалките и ги запалил. Аз не бях в колата, мъжът ми едва го е угасил.

Акумулатор е добре да купиш от магазин за такива. Дават гаранция две години. През тях те могат да ти го презареждат и ти дават оборотен временно (зареждането е около 8 часа). Правят и проверка как работи, дали колата го зарежда, например. Ако не се зарежда, може да не ти уважат гаранцията. Аз покрай стария ми акумулатор си купих зарядно, но за толкова технически неграмотна дама като теб (извинявай), не ти го препоръчвам. Дали акумулаторът е обслужваем или не за теб няма значение. Важно е за този, който го зарежда. Обслужваемите имат едни капачки, които трябва да се отвиват при заряд.

За гумата. Силно непрепоръчително е да караш със спукана. Питай гумаджиите дали не могат да дойдат на място. По принцип се предлага такава услуга. Спукала си я в дупка и е много вероятно да си изкривила джантата вече. Оправи я, после намери магазин за акумулатори и иди да ти го замерят твоя. Ще ти кажат дали е за смяна. Ако ти вземат стария за рециклиране, новият може да ти излезе и 80-90 лв.

# 1 577
А за чайника ще кажете ли нещо? Или сега е студено, та няма страшно.
Зуки Су, брат ти не е ли мъж, та всеки път с липсата на такъв обясняваш невежеството си?

# 1 578
  • София
Абе, то е ясно, колата е за сериозен ремонт. Гумата, акумулатора, и после антифриза, чайника и те така.

# 1 579
Добре, де, от три години тук в темата се разисква колата и премеждията на Зуки. Съжалявам, но това поведение е силно безотговорно, инфантилно и граничи с .....не знам и аз как да го нарека и да запазя добрия тон.
Оправданието с липса на мъж се изтърка вече. Силно препоръчвам да започнеш, Зуки, да ползваш градския транспорт. Ще ти излезе по-евтино, а и няма да си заплаха за останалите.

# 1 580
Подкрепям! За това и подминавам,че не ми се иска да развалям добрата атмосфера. 😁

# 1 581
Зуки Су ако си от Сф да дойда да ти сменя гумата безплатно.

# 1 582
  • Mediterraneo
Няма какво да разваляме атмосферата, Ени, нещата са, каквито са. На мен лично ми е вече обидно да чета за "сама жена, без мъж"... Аз също съм адски неука, понеже разчитам изцяло на ММ, въпреки че съм шофьор 15 години почти. Но ако опре ножът до кокала, няма да се оправдавам с това!
Веднъж съм карала със спукана гума, но не знаех, че е. На един светофар едно момче ми каза, закарах я бавно до първата гумаджийница. Акумулаторът може и да е ок, може да е алтернатор, може да са кабели, сума ти и неща. Да не мислиш, че всеки мъж може да определи проблема?! Затова си има професионалисти. Антифризът тече, викаш, не е спешно. Не е ли студено в Бг, гледам минусови Т? Всяка неизправност по колата е спешна, в смисъл, че трябва да се отстрани, за да не стане по- голяма повредата в друг момент.

# 1 583
Няма какво да разваляме атмосферата, Ени, нещата са, каквито са. На мен лично ми е вече обидно да чета за "сама жена, без мъж"... Аз също съм адски неука, понеже разчитам изцяло на ММ, въпреки че съм шофьор 15 години почти. Но ако опре ножът до кокала, няма да се оправдавам с това!
Веднъж съм карала със спукана гума, но не знаех, че е. На един светофар едно момче ми каза, закарах я бавно до първата гумаджийница. Акумулаторът може и да е ок, може да е алтернатор, може да са кабели, сума ти и неща. Да не мислиш, че всеки мъж може да определи проблема?! Затова си има професионалисти. Антифризът тече, викаш, не е спешно. Не е ли студено в Бг, гледам минусови Т? Всяка неизправност по колата е спешна, в смисъл, че трябва да се отстрани, за да не стане по- голяма повредата в друг момент.
За ремонти са нужни пари .

# 1 584
  • ВАРНА
Може да търси внимание.  Стига драма и нападки....нищо страшно не е станало....няма да убие никой...
проблемите и са съвсем нормални за 20 годишното Сузуки което кара и при положение и че тя е на толкова.
 Чак пък такава драма....дишайте спокойно...пийте по едно кафе!

# 1 585
  • Пеликания
Хахах и аз карах веднъж със отдута гума. Като отидох на работа всичко беше нормално и като се прибрах видях, че е спаднала, но не съм карала повече от километър и добре, че до вкъщи има гумаджийница, но излезе че винтила на джантата изпуска, а не е от гумата.
Но честно казано не бих карала ако ми светне лампичката за маслото.

# 1 586
Зуки, най-добре си скъсай книжката. С най-добри намерения.
Имам близки и приятели в София и се притеснявам, че шофираш в същия град.
Честно казано, ако нямам средства да поддържам едно МПС, просто няма да го ползвам. Да караш със спукана гума, понеже нямаш възможност да подмениш или залепиш, не е оправдание.
Не може всичко да се върти около един таралясник.

Ок, търсиш внимание, ама за толкова години една и съща плоча, смени темата вече Simple Smile

# 1 587
Може да търси внимание.  Стига драма и нападки....нищо страшно не е станало....няма да убие никой...
проблемите и са съвсем нормални за 20 годишното Сузуки което кара и при положение и че тя е на толкова.
То нейното е драми. Не я нападам, обективните факти са такива - стара кола и Зуки, която три години обяснява колко не знае и как не може да се оправи.

Малко да се стегне и да си поеме отговорност за живота. Нямам против нейните излияния, но понякога пресолява манждата.... Утре може да срещне теб на улицата и да се забие в твоята кола, детето ти да пресече пред нея, със скапаните спирачки и течащия радиатор. Не е много ок, нали?

Когато човек няма финансова възможност, не си купува кола, понеже тя изисква поддържане. Разбира се, че няма гаранция, че колата на който и да е няма да се повреди, но би трябвало имаме отговорността да я поправим възможно най-бързо поне до толкова, че да не застрашава другите участници в движението.

# 1 588
То нейното е драми. Не я нападам, обективните факти са такива - стара кола и Зуки, която три години обяснява колко не знае и как не може да се оправи.

Малко да се стегне и да си поеме отговорност за живота. Нямам против нейните излияния, но понякога пресолява манждата.... Утре може да срещне теб на улицата и да се забие в твоята кола, детето ти да пресече пред нея, със скапаните спирачки и течащия радиатор. Не е много ок, нали?

Когато човек няма финансова възможност, не си купува кола, понеже тя изисква поддържане. Разбира се, че няма гаранция, че колата на който и да е няма да се повреди, но би трябвало имаме отговорността да я поправим възможно най-бързо поне до толкова, че да не застрашава другите участници в движението.
Много хора без възможности  карат коли,скъпи коли.Не защитавам никой ,всеки може да попадне в този омагьосан кръг.Много хора карат с неизправни коли всички го знаем.

# 1 589
Тези, без възможности, а със скъпи коли, са друг случай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт