ХУХК - имате ли представа за това?

• 492 908
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 165
Кажете ми , когато сте в криза какво усещате? Боли ли ви корем??
Аз от няколко дни пак не съм добре, спрях лекарствата сега пия само ентеросан, но от дни ме боли в дясно под ребрата, имам киселини боли ме стомаха, нямам разтройство, но пак е по-рядко.
Тъкмо си мислех че съм се оправила.
Не мога да разбера какви храни ме дразнят има дни в които ям доста забранени неща - пъпеш , праскови, домати, краставици, пия кола - всичко е в много малки количества, и ми няма нищо. На следваща седмица без никаква причина и конкретнта храна се влошавам.
Вие имате ли редуване на запек с разтройство?
За крастажиците няма проблем гледай да са по млади с малко сем. Пъпеш по малко,прасковите да са узрели много хубаво и да са сладки, по една,две на седмица може.Доматите също сладки и по възможност слънчеви, а за колата просто забрави даже и една глътка сигурен съм че тя ти прави проблеми.Дано съм помогнал

# 166
не се предавайте има излекуване както е дошло така трябва да може и да си отиде тази болест.
подсъзнанието,мислите ще помогнат,хора с много по лоши болести  злокачествени са се опрявяли обаче за този метод много малко хора се сещат.нито хапчета или нещо друго би помогнало,не гледайте че има хора кадето страдат по 20 години и повече не мислете за това аз съм оптимист винаги.най лесно е да се предадеш и да кажеш няма оправия само напред и кураж.УСПЕХ  Grinning

# 167
При мен кризите започват със силни болки в корема и то предимно около пъпа и в лявото подребрие, защото моят колит е "ляв". Но задължително болките са споходени с чести позиви в тоалетната и кървене. И за тези 2 години стигнах до извода, че не само диетата е от значение. Аз например не съм си позволявала за тези 2 г. нито пъпеш, нито газирани напитки, доматито дори варено в яденето не го ползвам.  Спазвам много строга диета и истината е, че от декември 2008 г. съм без постоянно кървене, но все още пия буденофалк по 1 табл. и салофалк 4 на ден по 2 табл. от 500мг. И истината е, че от време на време кървенето се появява и отшумява. Умирам от страх, че в края на август след 9 месеца лечение с буденофалк трябва да не го пия вече, а при всеки опит да спра кортикостероидите получавам нова криза, защото от толкова лечение с дехидрокортизон и преднизолон вече съм зависима към тях. Вече осъзнах, че за да не получаваш кризи ти е необходима пълна почивка. Никакви физически и психически натоварвания. Трябва да си абсолютен непокист за всичко, но за съжаление късно го разбираме.

# 168
ПСИХИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ Е НАЙ-ВАЖНО. ДОРИ И ДИЕТАТА ДА СЕ СПАЗВА СТРИКТНО НЯМАШ ЛИ СПОКОЙСТВИЕ ВСИЧКО ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ.
ТОВА КОЕТО ОПИСВАТЕ ЗА КРИЗИТЕ ЗА МЕНЕ Е НЕЩО НЕПОЗНАТО, АЗ НИКОГА СЪМ НЯМАЛА КРИЗА ЕДИНСТВЕНОТО НЕРАЗПОЛОЖЕНИЕ КОЕТО ЧУВСТВАМ Е БОЛКА В ДЯСНОТО ПОДРЕБРИЕ, КИСЕЛИНИ И БОЛКА В СТОМАХА НО НЕ Е СЪПРОВОДЕНО С РАЗТРОЙСТВО.РАЗТРОЙСТВО МОЖЕ ДА ИМАМ ЕДИНСТВЕНО И САМО СУТРИН И ТО НАЙ-МНОГО 2 ПЪТИ, ЗАТОВА СЕ СЪМНЯВАМ ВЪОБЩЕ ЧЕ ИМАМ ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ.
НО НЕ БИХ СЕ ПОДЛОЖИЛА ВТОРИ ПЪТ НА КОЛОНСКОПИЯ, ДАНО НЕ МИ СЕ И НАЛАГА.
В СУПИТЕ И ИЗОБЩО В ЯСТИЯТА СЛАГАТЕ ЛИ ЗЕЛЕНИ ПОДПРАВКИ. ЗАЩОТО НАЛИ УЖ ВСИЧКО ЗЕЛЕНО И ПРЯСНО Е ЗАБРАНЕНО. ДОРИ ДОМАТИ СЛАГАМ МНОГО РЯДКО В ЯСТИЯТА. Thinking

# 169
Зависи, аз ползвам магданоз, копър, чубрица и джоджен без проблем. Когато ми е спокойно няма проблем да консумирам и пресни плодове и зеленчуци, само от динята започва болка в дясно и разстройство. Но всичко това продължава не повече от ден - два. В замяна на това през зимата от един  портокал получих нова криза, и ми трябваше повече от месец да бъда на строга диета за да се възстановя. Не бих повторила за нищо на света. А портокал не бях яла от зимата на 2005 г.я

# 170
Аз тази пролет бях почнала да готвя със зелен лук,но веднага усетих че ми пречи.По същата причина намалих до минимум магданоза и копъра в манджите.Явно е много индивидуално и зависи какъв тип е колита.
Сисони всяка сутрин ли си с разтройство?Аз преди десетина дни изживях голям стрес за здравето на майка ми,два пъти викахми спешна помощ и след това няколко дни всяка сутрин като се събудя имах разтройство.Моята диагноза е сто процента доказана и си мисля че и сутрешното разтройство е един от симптомите на заболяването.

# 171
Да при мен симптомите започнаха с разтройство само сутрин, до 3 пъти и край през целия ден ми няма нищо,никога съм нямала кръв, adc без значение каква храна ям. миналото лято се храних само със салати и въпреки това ходих само сутрин. Вече близо 8 м. съм добре ходя по веднъж на ден сутрин след  кафе. При мен се прояввава от нищото когато имам проблеми и ям забранени храни нищо ми няма и извъеднъж някоя сутрин ей така пак разтройство , но за ден два и си минава. Незнам на какво се дължи, наистина.
повече ме притеснява болката в дясно, не е жлъчка или криза сигурно самото черво си ме боли Rolling Eyes

# 172
и аз съм почти така Sadжлъчката я махнах та все си мисля да ли и аз не съм с хухк като мъжът ми Sadно на лекар не отивам без бой Simple Smile

# 173
vivi_75, не можах да разбера какво усещаш и ти - болките в дясно ли?
Защото имам приятелка с махната жлъчка и въпреки това пак получава кризи.
И аз съм така за докторите Laughing

# 174
Зависи, аз ползвам магданоз, копър, чубрица и джоджен без проблем. Когато ми е спокойно няма проблем да консумирам и пресни плодове и зеленчуци, само от динята започва болка в дясно и разстройство. Но всичко това продължава не повече от ден - два. В замяна на това през зимата от един  портокал получих нова криза, и ми трябваше повече от месец да бъда на строга диета за да се възстановя. Не бих повторила за нищо на света. А портокал не бях яла от зимата на 2005 г.я
Излглежда всичко е строго индивидуално,но ме послушай сега за портокала да ти кажа.Не го яж,а първо го нарежи на две и го изцеди няма начин да нямаш цедачка,незнам точно как се казваше ама се сещаш и изшпий само сока.Гледай да са сладки  най важното аз така правя и няма никакви проблеми дори пия през ден а някога и всеки ден по 1 или 2 завоси колко съм жаден.Пробвай няма да съжялаваш и после ще ми благодариш.Нещо във самите ципи на портокала има което ни дразни за това цеди и пий СОКЧЕТО  Laughing УСПЕХ

# 175
имам приятелка с  махната жлъчка и въпреки това пак получава кризи.
И аз съм така за докторите Laughing
Когато е махнат жлъчния мехур и има кризи, най-вероятно има запушване на жлъчните канали. Потърсете помощ навреме за да не натоварвате черния дроб. Доц. Владимиров от ИСУЛ е много добър Peace

# 176
Ми като цяло имам болки и в ляво и в дясно,абе объркана работа е при мен.Ту разстройство,ту обратноно.Кризи от както ми я извадиха нямам,но точно за това все си мисля за дебелото черво.

# 177
Пробвала съм да си изцеждам сок със сокоизтисквачка, но ефекта е същия. Пия и всякакви сокове от готовите въпреки, че са с консерванти, също нямам проблем. Само сок и плод от портокал ми действат зле. Аз по принцип не се предавам лесно и се боря непрекъснато със заболяването. Експериментирам непрекъснато, защото при мен ако не ми понася, действа почти до час след консумацията. Имам 3-4 изхождания, докато не се изчисти добре дебелото черво и после пак продължавам. Само в най- тежките случаи пазя диета няколко дни. Специалистите на които съм носила за консултация епикризата и изследванията при поставянето на диагнозата не могат да повярват, че се чувствам толкова добре. Моя близка, която е също с категорична диагноза ХУХК но на част от дебелото черво е много по- зле и се ограничава от толкова много неща. Аз съм забелязала, че когато съм нервна или под напрежение тогава чувствам най- много неразположение.я

# 178
здравейте, от няколко месеца и аз имам такъв проблем с разстройство прочетох постовете и горе долу мойте симптоми са същите. смятам че е време да си обърна внимание по сериозно защото проблема ми се задълбочава. та искам да попитам някой знае ли къде във варна има добър специалист .а някой знае ли нещо за клиниката на др. матев в стара загора?

# 179
някой знае ли къде във варна има добър специалист?
Във Варна има много добра лекарка, казва се Д-р Антония Ататнасова. За нея можеш да попиташ и прочетеш повече тук:http://story.rozali.com/komentari/c3505_0.html Аз все повече се замислям дали да не тръгвам и аз към Варна. 

Общи условия

Активация на акаунт