ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 187
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 210
Аз също не понасям нито сок, нито плод портокал. В замяна си хапвам белени, сладки ябълки и всякакви други плодове. Само нискомаслено кисело мляко/ макар, че то не е никакво кисело мляко/, не ми пречат и сладкит неща, но мазните и пържени храни- веднага ми оказват влияние.

# 211
Момичета искам да споделя с вас че днес се опитах да си взема салофалк свещички по здравна каса но се оказа че не се отпускат от касата.Може само салофалк таблетки,но не и свещички.Така се надявах да мога по здравна каса да си купувам свещичките...

# 212
По здравна каса има само таблетки Салофалк от 250 мг. и то най-много по 6 таблетки на ден, защото отпускат до 1500 мг.  Тези, които пият от 500 мг. и повече от 3 таблетки на ден немогат да се възползват от това. Което е супер жалко. Точно хората, които имат нужда от големи количества Салофалк трябва да си ги закупуват свободно. Аз на месец купувам по 3 кутии от 100 таблетки от 500 мг. И то да е само Салофалка.

# 213
snejanka 7777 на теб какво ти каза лекарят изписа ли ти нещо или да те посъветва.
На мен същото ми казаха за пролет и есен Cry
Лекували ли  сте си нервите и имаше ли напредък с болестта???

# 214
Всички видове Салофалк се изписват по здравна каса.Това е най новата актуализация от 1.09 и дори лечебни клизми се изписват с намаление.Проблема е в това че тази информация не всички GP-та я имат.Моята лична се кълнеше че Салофалк не се изписва за нашата болест,после установи че свещички и клизми може да ми изпише,а таблетките били  за Крон и че информацията и е актуална,докато най накрая я накарах да се обади в здравна каса.От там и казали че не се изписва и тя съответно ми предаде какво са и казали(при условие ,че аз 3 дни по рано звънях на информация и те ми казаха че няма проблем да си взема лекарствата с намаление)и че нищо не може да направи,като ми предложи ако искам да се обадя отново в касата.
Прибрах се разочарована и понеже не можех да се побера в кожата си от яд,пак звъннах в касата.Обясних на жената по телефона за какво се обаждам,тя съответно провери в компютъра си,моли колежката си и тя да провери при нея и ми казва"Да няма проблем да си купите Салофалк 500мг.с намаление"Аз започнах да и обяснявам как личната ми лекарка е говорила с г-жа Дражева и какво е казала тя и я попитах какво да правя при условие че единия казва едно другия друго.На жената явно и стана неудобно и пое ангажимент да се обади на личната ми лекарка.Така на другия ден се сдобих с желаната рецепта.
Поста ми стана малко дълъг и сигурно много объркан,ама тя такава ни е държавата.Така че съвета ми е да звъните в касата,да настоявате че информацията я има в сайта на Министерството на здравеопазването и да се въоръжите с търпение.

# 215
Освен ХУХК имам високо кръвно налягане / на нервна почва ми казаха че е/, ревматоиден артрит и за капак сега депресия. За ХУХК сега не пия нищо, защото съм в ремисия и предпочитам да си щадя организма от многото лекарства. За високото кръвно налягане пия Цибадрекс в комбинация сега и с Лизиноприл Унифарм, от началото на  седмицата съм и с Дианксит за успокояване на нервната система. За сега се чувствам по- добре. Не съм изпадала в криза от понеделник. Миналата година бях на други успокоителни, но от тях ми се спеше много и се изписваха със зелена рецепта. Докато тези са по- безпроблемни и мога да шофирам .

# 216
Моето едното лекарство  Ривотрил също е със зелена рецепта, спи ми се но не чак толкова много и през деня съм добре само вечер към 21ч вече не издържам за сън. Каза ми че лечението ще продължи 1г. за да се излекувам добре. Трябва да се лекува тази пуста психика че от нея идва всичко. НАДЯВАМ СЕ НА ЧУДЕСА, НО МАЙ ПАК ЩЕ СЕ РАЗОЧАРОВАМ.КАЗА МИ ДА СПРА КЛЕЕВАТА ТИНКТУРА ЗАЩОТО В НЕЯ ИМА ДОЗА СПИРТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕСВА С ЛЕКАРСТВАТА ЗА НЕРВИТЕ. Wink

# 217
Ивче благодаря за информацията.Не знам каква диагноза написа личния ми лекар като правеше справка ,но ми показа на компютъра си кои лекарства ми се полагат,запомних само салофалк таблетки от 250 и от 500 мг и различните видове кортизонови лекарства.Ще попитам и в здравната каса.

# 218
Сега се рових в сайта на здравната каса и наистина в позитивния лекарствен списък са всички видове салофалк.Ще се боря да ми изпишат и на мен иначе за какво си плащам здравните осигуровки!

# 219
Ривотрил пих и аз миналата година, но през цялия ден  ми се спеше. А вечер след 2 ч. се ококорвах и така до сутринта. Развалих съня и на близките си. Сега с Дианксита не ми се спи през деня, вечер също не спа спокойно, но пък нервите ми са добре. Все пак аз съм на 42 г. и може да започвам и климактериум / начална фаза/  newsm78 smile3511. Но какво да се прави, до сега съм се борила с толкова много неща, че на тези" дребни неразположения" ли ще се дам?

# 220
 WinkПоздравявавам те че винаги си позитивно настроена!!!!
Дианксита се пие най-късно до 13ч. след това превъзбужда.–сигурно са ти го казали
Да сега спя като къпана, но и през ноща съня ми е спокоен. Thinking

# 221
Някой от знае ли как се отразяват калните бани на нашето заболяване?Моят личен лекар ми каза че е хубаво да се правят такива процедури и помагали да се влезе в трайна ремисия.Лично аз се страхувам да опитам и искам да разбера някой от вас дали е правил кални бани/става въпрос за вкарване на лечебна кал в ректума или промивки с минерална вода/.

# 222
  • в страната на чудесата
...Моят личен лекар ми каза че е хубаво да се правят такива процедури и помагали да се влезе в трайна ремисия....
 кални бани/става въпрос за вкарване на лечебна кал в ректума или промивки с минерална вода/.
ти наясно ли си, че малко от гастроентеролозите разбират от хук и крон, какво остава за джи-питата. кажи му да ти покаже сериозни проучвания с кални клизми.

# 223
Да наясно съм че са малко лекарите които са в час с нашето заболяване ,въпросът ми беше някой опитвал ли е подобни процедури.Аз вече не се доверявам лесно на който и да е лекар.
Сега ми се налага да пия антибиотик заради гинекологични проблеми/салпингит/ и много се страхувам да не ми се влоши състоянието.Полижинакс глобули също съдържа антибиотик ,но май нямам голям избор.

# 224
Рошавата гарга, попитай гинеколожката си дали не може да замени антибиотика с хомеопатични лекарства. Напролет и аз имах проблем и моята ми изписа комбинация от 3 вида хомеопатични, които се пиеха по схема и се чувствах прекрасно. Наложи се да ги пия 3 месеца, но пък нямаше странични влияния. Проблемът ми се реши и колита ми мируваше.

Общи условия

Активация на акаунт