ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 361
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 285
за храната аз си пия по 5 кафета,за сладкото го обожавам както повечето хора предполагам
шоколад си похапвам от време на време обаче ям шоколадови бонбони и то доста,кекс,вафли
и други още вярно разхлабват но аз си ги ям без проблем пробвай и ти ако искаш дай скайпа бихме обменили инфо и мога да ти предложа други храни защото имаме нужда аз съм ги пробвал и няма проблем,познавам една бивша мед сестра с хухк и тя също знае доста храни който ми казва    хайде СТИСКАМ ПАЛЦИ ПО БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯШ ЧАО
[/quote]

Относно храната, моля те сподели във форума всичко което знаеш и ядеш. За останалите също ще е полезна тази информаци
СПЕЦ............................
Каквото мога ще помогна дано съм полезен.Започваме познатото до болка но нека го кажа все пак картофи,сирене,ориз  за сиренето е добре да е по малко солено и от 7 лв кг макар че повечето неща са химия дори и хляба не е истински и натурален,но да не се отклонявам.Пилешко,кайма телешка без подправки само сол разбира се и може да се сложи малко кимион от време на време стават супер сандвичи на скарата,кюфтета,супа топчета вие си решавате НО каймата задължително от месарница където си е обезкостяват,мелят и т.н защото в магазините каймата има много повече отрова и е с подправки.Макарони с кашкавал или сирене,картофени манджи,супи с фиде,моркови,каша с брашно,попари с чай или кисело мляко,хапвайте много риба поне един път на седмица за нашета болест е много полезно на скара или фурна може да е залеете с малко доматено пюре и лук за по вкусно(бяла риба,скумрия,пъстърва)маслини,бутер тесто си ги правите на хапки и може вътре да сложите сирене,,мармалад и без нищо,варени яйца,домати(по сладки)краставици(по младички за да не дразни семето)банани,компоти от дюли,през лятото си позволявах сладка праскова,диня,пъпеш,сърми обаче махате зелето,общо взето ориза,картофите присъстват на всяка де под различна форма но няма начин поне вкуса да е по различен.Картофени кюфтета на фурна,кроасани само 7days,баничка от време на време,гевреци,пекани червени чушки с яйца и сирене на фурна,пълнени с ориз,гювече със пилешка месо,печена червена чушка,домат,топено сирене,яйце и малко масло и го слагате да се пече.Домашна баница със сирене и картофи, също баница със тиква,макарони на фурна със кисело мляко,хапвай те колкото може повече извара,картофи на фурна със масло настъргани с кашкавал,палачинки на сач или на тефлонов тиган слага се яйце,вода и малко сода бикарбонат стават вкусни,от време на време спанак с ориз.За сладкото може да хапвате почти всякакви бисквити,бонбони фигаро и сезони наблягам,вафли също всякакви въпреки че имат сухо мляко,орехи също се препоръчват,фреш от моркови и сладка ябълка,червена чушка нарязвате и слагате в сокоизстисквачка много вкусно и по този начин целулозата остава в отпадъците а сокчето е чисто Simple SmileВсичко това съм го изпробвал и се чувствам много добре който реши да пробва защото всеки си знае организма.Лошото че пия по много кафе и по 1 кутия цигари понякога не ми стига но всеки си има пороци JoyДруго не се сещам в момента а и главата взе да ми изпушва вече като се досетя още неща ще пиша.Който иска да пита нещо съм отсреща с удоволствие бих помогнал каквото мога и каквото знам.Надявам се много да съм помогнал защото тези неща докато ги разбера мина доста време а и който не му е на гърба няма как да разбере за тоя хухк
а и лошо че всичко от нашета храна е доста скъпо но няма начин и непобедими болести няма много силно вярвайте .Обяснявам така подробно за да съм сигурен че ще ме разберат тези които се интересуват.А и щях да забравя на етикетите гледайте където пише консервантите по точно за буквата Е    от Е200 ДО Е300 е много вредно за нас и ако видете това че го има не го купувайте-най голямата отрова въпреки че точно не отговаря каквото пише на етикета но да си знаете Simple Smile
ЖЕЛАЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ МНОГО ЗДРАВЕ
ЛЕКА ВЕЧЕР Simple Smile

# 286
Случайно някой да има информация колко лв. е отстъпката на свещичките Салофалк през здравната каса? Оказа се, че поне до края на януари ще трябва да ги ползвам, та да си направя сметка.
Намалението е 50%-33,32лв,като това е твърда сума.Вече от теб зависи на каква цена ще го намериш.Има доста голяма разлика в цената на различните аптеки.Аз лично си ги купувам от "Марешки'' и плащам около 25 лв.

# 287
А някой пробвал ли е пробиотици или синбиотици като Лактера форте, Лактера кълекшън примерно и други от този тип? При майка има ефект. Подобри й се чревната микрофлора и се чувства много по-добре.

Доколкото знам ХУХК се появява при стрес и напрежение, но и ако организмът е натровен с разни химически лекарства, препарати или от токсини, които идват с храната.
Задачата на пробиотиците е да нормализира нивото на "добрите бактерии" и по този начин да се оправи нарушеното храносмилане, отделяне и т.н.

# 288
  • Варна
Имам един въпрос към тези с по-голям опит с това заболяване. Прочетох някъде напред в темата, че на накои им се е налагало да пият антибиотик по други причини. Моля ви да споделите какви антибиотици сте вземали и дали ви се е отразило. ... Аз съм лепнала някакъв вирус и май няма да се размина без антибиотик. Синът ми беше болен миналата седмица и сега ние с мъжа ми сме. Аз пия разни чайчета и си правя инхалации с бромхексин за отхрачване, но май това няма да е достатъчно, че взе доста да слиза надолу. Та - пили ли сте антибиотици и какви? Мисля, че ще е полезно за всички - рано или късно всеки опира до някакъв антибиотик Sad

# 289
Тони аз пих скоро макропен 10 дни и докато го пих нямах проблеми,след това като го спрях се върнах на изходна позиция .Върна се кървенето и страшно къркорене в червата.Вече мина един месец откакто съм го пила,доста по-добре съм но още не съм както бях преди да започна да пия антибиотик.Преди антибиотика бях в стабилна ремисия.
На мен ми се наложи на два пъти да ползвам осцилокоцинум,но след употребата му забелязвам леко влошаване на колита.Може би още ми е в остра форма  заболяването и за това.
Искам да препоръчам едно хомеопатично лекарство за грип и всякакви простудни заболявания с висока температура-ИНФЛУЦИД.Още не съм го пробвала но доста мои познати казват че има добър ефект,бих го пробвала при нужда поне е по-безобидно от антибиотик.

# 290
Спец сигурен ли си че си болен от улцерозен колит?Извинявай че така те питам но благородно завиждам че можеш да ядеш толкова неща.Учудвам се че пиеш по 5 кафета на ден и не ти пречи това.Аз си го обяснявам че пушиш по една кутия цигари на ден и това те спасява-нали казват че цигарите помагат  да се влезе в ремисия.Аз ако ям диня,праскова или фреш от морков или нещо друго не ми се мисли какво ме чака.Също и  кроасани и мини кексчета много зле ми се отразяват.Но всичко е много индивидуално. Каква част от дебелото черво е засегната при теб?
Бъди здрав

# 291
Моя мъж спря да пие салофалка преди няколко дни ,хвана го грипа пи два дни осцилококцинум и  и се пооправи,не смея да се радвам още,че е без салофалк и е ок,дано продължи по дълго  .Притесняваме това,че вчера яде кисело зеле Sadна тръни съм,като знам какво беше милалото лято.

# 292
На мен осцилококцинума също ми помогна да ми се размине грипа,поне за сега.Дано е трайна ремисията на мъжа ти!Не му позволявай да яде неща които му пречат,наистина е много трудно пък и  от едно кусване дано да няма проблем.Ако имаше нещо щеше до два три часа да се чуе.

# 293
Пуста лакомия....ама дано   е по -дълго.

# 294
  • Варна
Благодаря ви, хора, за съветите. Аз изпих 6 дози осцилококцинум и сега смуча разни за гърло - Трахисепт, Хомеовокс, Голиа. Освен това - инхалациите, но не съм съвсем добре. Иначе тези лекарства за сега не ми се отразяват на колита (моето всъщност е проктит). Дано да не се стига до антибиотик, че аз още не съм съвсем в ремисия.
Снощи ходихме на рожден ден на заведение - пилешки шишчета и гарнитура ориз и познайте - едва успях да се прибера. Така че предполагам, че един антибиотик ще ме върне в "детската градина".
Бъдете здрави и бягайте далеко от този вирус, че е много коварен.

# 295
А бе всеки, който е бил на тази спартанска диета знае, че забранения плод е най- вкусен. Докато бях на стриктна диета ми се преяждаха неща, които никога не съм обичала. Какво да се прави- орисия. Рошавата гарга, при всеки по различен начин протича заболяването. Така, че и диетата може да бъде строго индивидуална. Аз се срещам с позната със същото заболяване, но състоянието й е доста различно от моето.  Тя трудно влиза в ремисия, спазва стриктна диета, не е покосено цялото черво, а само 25-30 см. В замяна на това състоянието й никога не е било критично, има 2- 3 изхождания дневно обикновенно винаги със слуз и често с кръв. Но неможе да се похвали и с добро състояние.  Докато при мен е покосено цялото дебело черво, с много рани, аз за около месец кръвоизлив свалих- 23-24 кг.,имах 10-15 изхождания с кръв и слуз и бях на ръба. В замяна на това имах много бързо възстановяване, може би и от кортизона, но и сега аз си похапвам доста неща, не съм се отказала от сладкото, от време на време си позволявам и пържено, паля цигара- две и 1 кафе. Чувствам се отлично. Нервната ми система само на моменти е по- лабилна, но то може да е и от възрастта ми- 42г. и имам болки в ставите и костите. Двете сме били при едни и същи лекари, един и същ лекар ни е правил колноскопиите, така, че спор в диагнозите ни няма. Мен така ме посъветва лекарката: Да си направя дневник с храните, които ми действат добре и тези, които ми вредят. В продължение на може би 6 месеца спазвах страхотен хранителен режим, отбелязвах си всяка промяна, хранех се на всеки 2 часа. После си влезнах в ремисия и я поддържам доста време. Страхувам се от нова криза, защото при мен нещата се случват много бързо. Но не мога да живея и в непрекъснат страх утре какво ще стане, така, че продължавам и по- рядко мисля за болестта си.

# 296
  • Варна
Знаете ли, на мен лекарката, при която ходих ми каза, че хората с по-тежки форми влизали по-лесно в ремисия, отколкото тези с по-леките. Не знам защо, може би заради самото лечение.

# 297
Шока е страхотен при по- тежките състояния. За месец, докато ми поставят диагнозата се влоших много. Стигна се до там, че имах нужда от придружител. Не можех да ставам, камо ли да се движа. Но аз съм много упорита и не обичам да завися от други. Много бързо се мобилизирах, борбата беше неуписуема. Костваше ми неимоверни усилия за да не се предам и да завися от друг. Пълзях до тоалетната, но не допуснах да ме съпровождат. При мен се наложи кръвопреливане, но за жалост не го понесох. Това още повече продължи лечението. Не ми се връща назад smile3518 newsm17 newsm17Само се моля по- дълго да продължи ремисията ми.

# 298
skrejanka7777 ,сега пиеш ли салофалк?

# 299
Не, в момента не пия Салофалк. Поставянето на диагнозата беше прези 5 години. От две години вече не пия Салофалк. Пролетта си взех 1 опаковка, защото от 1 портокал ми се появи кръв в изпражненията, но изхожданията не се увеличиха над 3-4 дневно. Аз си пих Салофалка 1 месец и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт