ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 379
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 300
Браво,че си постигнала такива резултати Hug дано и при нас е така.

# 301
Важно е човек да си изпълва времето с разни неща, пък било то и безполезни. В началото и аз се самосъжалявах. Не можех да се примиря с мисълта, че цял живот ще съм болна и под непрекъснато напрежение дали няма отново да получа криза. Втория шок беше като си правех рецептурната книжка. Непрекъснатата умора ме съсипваше. Както вървях и ми отказваха коленете, след което падах подкосена. Не смеех да излезна сама на разходка или до магазина, а ми беше унизително да вземам бастун. Достатъчен беше факта, че бях отслабнала драстично и това правеше голямо впечатление. В този момент до мен беше братовчедка ми с малката ми племенница. Тя идваше да ме вземе от къщи с детската количка и аз под предтекс, че разхождам детето се подпирах на количката. Втория момент в който получих морална помощ бе, когато моя приятелка ми подари първия гоблен и ме запали да шия. Това страшно много ми отвлича вниманието от проблемите. Може седмици да не седна да шия, а в следващ момент да не стана с дни, всичко зависи от моментното ми състояние. Сега пак от време на време изпадам в безтегловност, но се замислям за бъдещето което ме очаква, за бързо разстящите си деца, които имат нужда от мен и продължавам напред. Мога да пожелая на всички успех във възстановителния период, който при нас болните от ХУХК е непрекъснат.

# 302
 да ти кажа  мила,че и аз и съпругът ми шием гоблени Simple Smile лично той е ушил  цели 3

# 303
  • Варна
Браво на вас. И аз шиех по едно време, наистина много ме успокоява. Сега ако имам време, пак ще подновя това занимание. Имам един недовършен, шиех го докато бях бременна и трябваше да си седя вкъщи.

# 304
# 305
skrejanka 7777, искам да те попитам след като вече не вземаш салофалк, тези изхождания 3-4 пъти на ден дали са нормални или кашави. Питам защото от около 2 месеца и аз съм спряла салофалка и пия само лактофлор, но от време на време изхожданията пак са кашави, но винаги 1 път на ден.Без значение от диетата един път е както трябва друг път не , вече не мога  да разбера какво става.

# 306
Vivi благородно ти завиждам за сръчния съпруг. Сисони, при мен изхожданията са нормални, в някои дни са веднъж дневно, понякога 3-4 пъти. Зависи от това какво количество храна съм консумирала и какво точно. Ако изпия 1 ч.ч. прясно мляко до 5-10 мин. съм в тоалетна, но изхожданията са нормални. Така, че при мен  се определят от вида храна, която консумирам. Щом са без кръв и слуз няма проблем. В началото и аз бях така, но после нещата се нормализираха. Имах в себе си лопедиум и вземах след такова изхождане по 2 таб. Много се страхумах да не започнат проблемите отново. Но с времето спрях да се шашкам така. В момента ме притесняма само това, че съм свалила 5- 6 кг. без определена диета. Иначе се чувствам добре. Предавам го на напрежението което изживяваме от месец и половина, но миналата година бях под по- голям стрес. Големият ми син завършваше, то не бе бал, матури /като първа година незнаехме как ще протечат/, кандидатстване, купуване и обзавеждане на жилище, отделяне на първото дете, въобще от март до октомври бях под непрекъснат стрес и напрежение, а качих килограми. Сега свекърва ми претърпя операция, а аз отслабвам.

# 307
skrejanka7777  Hug
и мъжът ми нещо отслабна от месец насам Sad

# 308
MILI  HORA,  ZNAE LI NIAKOI MALKO POVE4E ZA LE4EBNITE KLIZMI?   AZ SAM S DOKAZANA DIAGN. ULCEROZEN KOLIT I V MOMENTA SAM NA BALSALAZIDE. REZULTAT IMA , NO TRIABVA I DIETA. PREDI MN. GODINI  4ETOH  ,SLU4AINO POPADNALA KNIGA NA RUSKIA LE4ITEL E.MALAHOV ,,UTINOTERAPIA,,  TAM TOI OPISVASHE PODROBNO LE4ENIETO NA MN.ZABOLIAVANIA S URINA  / ORALNO PRIEMAME, KAKTO I KLIZMI/  VAPROSAT MI E:   PROBVAL  LI E NIAKOI  NE6O TAKOVA I AKO E , MOLIA DA NAPISHE

PREDVARITELNO BLAGODARIA.

# 309
И АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТОВА!!!БАБА МИ ПРЕДИ ОКОЛО 40Г. СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛА ОТ КРЪВ НА ТАРАЛЕЖ И УРИНА - ПЪЛНИЛА Й СЕ Е ЦИПАТА НА СЪРЦЕТО С ВОДА, ИЗПИСАЛИ  Я БЕЗНАДЕЖДНО И СА Й ДАВАЛИ ОКОЛО 1 Г. ЖИВОТ, А ТЯ СЛЕД ГОДИНА СЕ ПОЯВИЛА В БОЛНИЦАТА ДА РАЖДА Rolling Eyes ЛЕКАРИТЕ СЕ ПОБЪРКАЛИ.
ЖИВЯЛА Е ОЩЕ 35 ГОДИНИ.ПОСЛЕ ПОЧИВА ОТ РАК, НО ВЪПРОСА Е ЧЕ СЕ  Е ИЗЛЕКУВАЛА ОТ УРИНАТА, НО ТЯ ТОГАВА Е БИЛА МНОГО МЛАДА И ДОРИ МАЙКА МИ НЕ ЗНАЕ ТОЧНО КАК Е ПИЛА И ПО КОЛКО.
НО ЩЕ РАЗПИТАМ ПОВЕЧЕ И ЩЕ ПИША
АКО НЯКОЙ Е ЧУВАЛ ЗА ПОДОБНО НЕЩО ДА ПИШЕ Praynig

# 310
чела съм много за уринолечението преди години, сега намерих товаhttp://www.lekar.bg/news-23/info-799/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0 … 1%8F%D1%82%D0%B0/

# 311
Спец сигурен ли си че си болен от улцерозен колит?Извинявай че така те питам но благородно завиждам че можеш да ядеш толкова неща.Учудвам се че пиеш по 5 кафета на ден и не ти пречи това.Аз си го обяснявам че пушиш по една кутия цигари на ден и това те спасява-нали казват че цигарите помагат  да се влезе в ремисия.Аз ако ям диня,праскова или фреш от морков или нещо друго не ми се мисли какво ме чака.Също и  кроасани и мини кексчета много зле ми се отразяват.Но всичко е много индивидуално. Каква част от дебелото черво е засегната при теб?
Бъди здрав
при мен нещата бяха много зле като всяко начало на болестта,едвам вървях по болниците припадах абе не е за говорене знаете,а за болестта не само съм сигурен а съм убеден на 1000 процента  минал съм доста прегледи особен но в началото и имам епикриза.Обаче е засегната една малко част само от червото не помня точно но някъде от 45 сантиметър до не знам точно обаче е малко но бях с изключително много проблеми.За динята и прасковите не ям като не видял просто на седмицата един два пъти но пак е нещо.Да за цигарите съм чувал но едва ли те са ми помогнали Grinning да съм в ремисия.Фрешовете ги пия нон стоп,но наистина е строго индивидуално,но ти си знаеш най добре кое ти понася.Сега пия едни неща но няма да ги споменавам още ако има ефект ще докладвам Simple Smileнека минат няколко месеца и тогава.
За урината знам малко.Майка ми имаше проблеми и започна да пие но трябва да е всяка сутрин първата урина на гладно,много гадно но няма начин стискаш носа и пиеше кам една чаша някъде.Задължително сутрин,на гладно,първата урина но не знам дали имаше ефект но мисля че и помогна малко Grinning.Гарге при тебе цялото черво ли е увредено или........?Аз сега почти не пия хапчета всеки момент ще ги хвърля и ще видим трябва постепенно,но няма да бързам все пак.Пази си краката много трябва да са ти на топличко по възможност.
ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА ВИЕ ВСИЧКИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА СЕ ОПРАВИТЕ ЗАЩОТО СТЕ ДОБРИ ХОРА И НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ ВЯРВАЙТЕ СИЛНО ОТ СЪРЦЕ Simple Smile Hug LaughingКОЛКОТО И ДА Е ТРУДНО ТРУДНОСТИТЕ СА ЗА ТОВА ДА СЕ ПРЕОДОЛЯВА
БОРЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ СИЛНИ
УСПЕХ Simple Smile

# 312
Аз съм с проктит,при мен е засегната малка част от червото някъде около 20см.Казаха ми че това било лека форма,не искам да си помислям какво е тежка форма на заболяването.Аз се лекувам само със свещички,на мен таблетките не ми действат.Сега още се възстановявам от един гаден антибиотик,вече минаха почти два месеца откакто го пих и още не мога да се оправя.
Знам че е строго индивидуално за храната,радвам се че можеш да хапваш повече неща.
Искам да споделя,че пробвах да ям райски ябълки и открих че ги понасям добре.Само трябва да се изчака да омекнат много добре и тогава са сладки като мед.Освен това са и много полезни.
Спец,ще чакам да споделиш какво пиеш ,събуди ми любопитството.

# 313
  • Варна
Да ви се оплача - и аз вече съм на антибиотик Sad Трети ден и за съжаление ходенията до WC-то зачестиха. А имам още 4 дни Sad

# 314
 Cry пожелавам ти бързо оздравяване.

Общи условия

Активация на акаунт