ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 382
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 315
НЕ ТИ ЛИ ИЗПИСАХА НЕЩО ЗА ЧЕРВАТА ,КАТО ЛИНЕКС ИЛИ ЛАКТОФЛОР???АЗ СЪЩО СЪМ НА АНТИБИОТИК ВЕЧЕ 3 ДЕН НО ЗАЕДНО С ЛИНЕКСА НЯМА ПРОБЛЕМ, ДА ЧУКНА НА ДЪРВО!!!

# 316
Аз докато пих антибиотик го комбинирах с пробиотик,но проблемите ми почнаха след като го спрях.

# 317
  • Варна
Благодаря за пожеланието, Vivi!
Да, изписаха ми за червата Лактофлор, после го смениха с Линекс, но усещам, че няма да ми се размине.
Сисони, ти какъв антибиотик пиеш? Аз съм на Цевзил (не бях го чувала до сега).
Рошавата гарга, пожелавам ти скорошна ремисия, че май отдавна е бил този антибиотик!
Поздрави на всички!

# 318
цевзил пиеше синът ми преди месец, аз пия Уназин-възпалих ухото в следствие на грипа и не ми се размина без антибиотик, но сутринта съм станала в 3ч и съм нон стоп в тоалетната, ужас.Взех лопедиум, на всичкото отгоре съм и на системи с ампули от които ми пада ужасно кръвното. Cry

# 319
  • Варна
Ох, милата! Наистина гадно. Дано да се възстановиш бързо и да спрат скоро тези проблеми. Скорошно оздравяване!

# 320
Здравейте на всички с това коварно заболяване. Най точна диагностика на ХУХК се прави във ВМА София. Доктор Иван Сираков и Доктор Кацаров ще Ви помогнат. Колоноскопията се прави с пълна упойка и много точно и ясно ти се обяснява хранително диетичния режим. Тел:за записване 02/9225001/.

# 321
Мимоза отивай в София и то по конкретно във ВМА.Гастроентеролозите които ще ти помогнат там са:д-р Иван Сираков и Д-р Кацаров. Страхотни специалисти са. Тел:02/9225001/ за записване. Всички неприятни изследвания там се правят с упойка. Желая ти късмет.

# 322
Много съжалявам че не накарах личната да ми изпише антибиотик на инжекции, толкова месеци се пазих и бях добре и сега за едно тъпо раболяване всичко отначало, направо се отчаях цял живот ли ще треперим да не се разболеем. На някой досега били ли са му инжекции - антибиотик и да се е чувствал добре т.е да не му се разбунтуват  пак червата след антибиотика???
Възпалила съм средното ухо и вече два дни съм на системи без резултат а тези ампули са ужасни, ако някой е имал подобен проблем моля да пише!!!
Как може на 27 г. да ме хваща всяка болест???
Искам да ви питам и друго когато ви се влошат нещата гади ли ви се, т. е освен разтройството чувствате ли и стомаха си зле??

# 323
Да ,на мен ми се гади като съм се влошила,понякога ми отминава от резенче лимон,понякога не.
Сисони аз мисля че и инжекциите ще пречат, но нека някой който е пробвал да каже.

# 324
Тони благодаря за пожеланията!И аз се надявам скоро да стана по-добре,но лошото е че не съм много стриктна с диетата и  вече почти всеки ден си позволявам кафе макар и да усещам че ми пречи .
Може ли някой да ми каже какво означава да си в ремисия?На 100% ли се подобрявате или пак имате от време на време неприятни усещания?Извинете ме за глупавите въпроси но отксоро все пак се лекувам и искам да съм наясно.

# 325
От опит знам, че дали ще приемаш антибиотик и във вид на инжекции пак ще имаш проблем. Важно е какъв е антибиотика, трябва да се подбира внимателно такъв, който да е щадящ организма. Аз пия Сомамед, Зимакс и др такива. Вярно, че са по скъпи, но не се влияе заболяването ни от тях. Когато имам проблем без значение от какво естество задължително се съветвам с лекуващата лекарка (гастроентеролог)и ако тя одобри лекарствата на специалиста ги вземам, но в повечето случаи тя ми предписва друг антибиотик, защото е наясно кой ще влоши състоянието ми.
Относно въпроса на Рошавата гарга за ремисията. И аз не съм наясно, но за докторите съм в ремисия, когато нямам кървене, въпреки, че за мен ще съм в ремисия ако нямам кървене, но и не пия кортикостероиди или лекарства за подтискане на имунната система, а съм само на поддържаща доза Салофалк. А сега ме водят, че съм в ремисия, а съм на 2 табл. Буденофалк и 8 табл. Салофалк от 500мг. на ден и си знам, че при първия опит да намаля дозата на Буденофалка ще започне кървенето отново. Егати ремисията. За мен това е лъжливо понятие за ремисия.

# 326
space, много ти благодаря за съвета. Може би напролет ще отида във ВМА. Засега съм на свещички САлофалк и понякога, когато имам проблем на клизми с Урбазон. Докторите казаха, че възстановяването ще е дълго. Важното е да сме оптимисти.  Wink

# 327
  • Варна
Сисони, недей да съжаляваш за инжекциите. Аз питах моята лекарка и тя ми каза, че няма значение под каква форма се приема антибиотика, дразнененто на червата било все едно и също. Само ако ти го бият или вкарват венозно ще подейства (така си мисля аз) по-бързо. И може би от тази гледна точка щеше да е по-добре да е инжекции.

# 328
  • Варна
Рошавата гарга, спирай кафето, колкото и невъзможно да ти се струва. Аз до преди 5 месеца пиех минимум по 2 големи чаши кафе на ден. Малките не ги броя. Сутрин ако не си изпиех кафето и ме заболяваше главата. Когато се оказа, че съм болна пак не можах да спра кафето, намалих го, но без резултат. В крайна сметка реших да спра и вместо кафе започнах да си правя чай и да пия много течности. Моя позната мед. сестра ми каза, че когато ти падне кръвното, може да го вдигаш с течности. Опитах и наистина стана. Е, една две седмици ходих като зомби, постоянно ми се спеше, но организма ми се пренастои. Повярвай ми, не е толкова трудно, колкото изглежда. Е, тъпо е като отидеш с някой на кафе, да си поръчаш минерална вода, но поне е здравословно Simple Smile Стискам ти палци, ако решиш да го спреш, да успееш Simple Smile

# 329
Дарел, прочетох в интернет за тези антибиотици,  но и при тях страничните ефекни за диария и гадене - както при  всички лекарства. въпроса ми е като пиете антибиотик   и получите разтройство спирате ли го или го продължавате въпреки разтройството. Защото аз сега като пих Уназин - лекарката ми се чудеше 15 мин. какво да ми изпише и  уж този беше най-подходящ, на 3 ден се влоших имах 11 изхождания и тя каза да го спра. Влошаването след или по време на антибиотика е??
Моята работа с ушите става по -зле и си мисля че от утре ще ми изпишат ново лечение, от сега се треса какво ще стане, тъкмо 2 дни съм спряла разтройството. Praynig Cry

Общи условия

Активация на акаунт