ХУХК - имате ли представа за това?

• 495 475
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от мен! За много години на всички! И аз, както повечето тук, попрекалих покрай празниците и естествено имаше отзвук... Но и аз съм човек, не мога само да гледам как останалите се наслаждават на вкуснотиите. А сега отново диета и още един месец Салофалк свещички. След това евентуално минавам само на диета, дано всичко е наред. Всеки ме пита как съм отслабнала толкова много, а аз им отговарям, че не им пожелавам такова отслабване. Вече предпочитам да съм дебела, но здрава. Пожелавам всичко добро на всички и горе главите. Hug

# 391
Сисони, не мога да ти изпратя ЛС, защото си гост, затова ти пиша тук.
Сега приема само в "Капсела" - това е частна болница. Преди беше в Университетската болница. Ако искаш ми изпрати мейла си, за да ти разкажа по-подробно. А иначе в началото ме болеше непрекъсното, но с лекарствата и умерена диета, типичните за Крон болки спряха. Остана само това гадно и противно усещане в ляво, което освен че ми е трудно да опиша, и самите лекари се чудят какво е. То е постоянно. За Крона е характерно, че води до болки и в ставите, възпаление на очите и т.н. други "приятни удоволствия", с които за щастие за сега се разминавам.  Wink

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 12:54 от Смърфиетка

# 392
Оп, забравих да ти пиша името. Това е д-р Чолакова.  Simple Smile

# 393
  • Варна
За много години и от мен! Желая ви дълга ремисия и никакви кризи, и то не само през новата 2010!
Ще се повторя, ако напиша, че и аз си позволих няколко ядки и сухо мезе и сега им тегля последствията Sad
Това за витасина, което Спец прави съм го чувала и аз. На мен дори ми подариха кремчето да съм го "пиела", но аз не посмях. Иначе кремът наистина е добър за рани, изгаряния и дори го пият и за язва. но за нашето не знам ... дано да помогне.

# 394
Смърфиетка благодаря ти.
 Това ми е имейла ако искаш ми пиши и там за да ти имам адреса и да те питам   за някои други неща.
sisi_ch@abv.bg

# 395
Сисони,
Изпратих ти мейл.

# 396
Сисони от сърце ти препоръчвам да се консултираш със д-р Петрова в  Университетска. Тя е и диетоложка и може да ти даде ценни съвети за храната, която да консумираш. Имам добри спомени и от д-р Чолакова, тя ми каза да пробвам и така да реша кое ми действа добре и кое не, че може да си позволявам и по 1-2 кафета дневно.

# 397
  • в света на неограничените измерения
За много години и от мен. Много здраве, светлина и любов в живота ни да има през Новата година.

Аз успешно отцелях без големи последствия след празничните гастрономични вакханалии.
За празниците пътувахме из Африка. Мислих, че ще имам проблеми с храната. Бях се запасила с всякакви лекарства и кортизон си носих с мен, но не се наложи нищо да използвам, Слава Богу.
И вино пих и шампанско, а за бирите да не говорим. Аз от нея не мога да се лиша, както и от сутришното кафе.
Но.. нищо не се знае. Както знаете болестта ни може да се отключи, както се казва от нищото само в един миг. Така и за всичките 17 години "боледуване" от ХУХК не можах да определя точно от какво се отключва възпалението .
Искам да ви кажа, че от 10 месеца изключих напълно месото от менюто си. Хапвам само риба. Чувствам се по-добре. Лекарката ми не одобрява това мое решение, но аз и казах,че засега така съм преценила. За в бъдеще ще видим.
Другото, което мисля, че ми се отразява добре и лененото олио. Пия го вече от 3 години, като почивам разбира се. Действа ми много добре не само на колита, а и на кожата и косата. Мисля и за в бъдеще да не го спирам. Салофалкът таблетките съм ги спряла, ползвам само свещички.

Сега ме е обхванала манията да ям печени ябълки. А те освен вкусни са и много полезни за колита. Даже им слагам орехи и кафява захар вътре и понякога ги поливам с някакъв ароматен ликьор.  Пробвах да ям и климентини. За сега нямам оплаквания. Бананите не ги броя. Те даже се препоръчват за нас, но аз не ги обичам много.
Мисля този месец най-нарая да си направя една колоноскопия, че не съм се преглеждала от 3-4 години, а трябва  по-често. Мразя го този преглед, или по-скоро мразя подготовката за него.

На всички желая повече оптимизъм, силна вяра и положителни мисли. Защото мисълта е енергия. Тя ще ни излекува

# 398
БРАВО НА ТЕБ!!САМО ТАКА!!!
ИНАЧЕ И АЗ МРАЗЯ ПОДГОТОВКАТА НЕ ТОЛКОВА ИЗСЛЕДВАНЕТО - НИЩО НЕ УСЕЩАШ,  ПРЕДИШНИЯ ДЕН И ХОДЕНЕТО ДО ТОАЛЕТНАТЕ ТЕ СЪСИПВАТ!!!

БОЛЯТ ЛИ ВИ СТАВИТЕ,  КОЛЕКА, КИТКИ НА РЪЦЕТЕ ДНЕС ЗАПЪРВИ ПЪТ УСЕЩАМ, НО НЕ МИ ХАРЕСВА ЗАЩОТО ТОВА Е ХАРАКТЕРНО ЗА КРОН?!?

# 399
  • в света на неограничените измерения
 В момента ме наболява коляното на левия крак. Не двете колена  и затова си мисля, че е от една стара травма от падане от ски, а не толкова от колита.

Сега се замислям, че е имало моменти да ме боли без причина китката, но пак само на едната ръка. Е това няма как да си го обясня и сега като ви чета си мисля, че може и колита да е причината.

Опитвай се да не мислиш за тези неща.
Не си го набивай в главата този Крон.

# 400
Здравейте! Не знам дали имате такъв проблем, но преди да ми се появи това заболяване бях със запек. Сега правя опити да вляза в ремисия, но за нещастие отново се появи запека!  Confused Та въпросът ми е, ако имате такива проблеми, какво вземате? Лекуващият ми гастро... ми предписа Дуфалак, но нямаше особена полза от него, само в началото. Лошото е също, че работата ми е свързана с малко движения и това допринася доста за проблемите ми. Вчера си взех от аптеката Laxatol и днес съм дежурна в тоалетната!!! ДАно само да не ми повреди отново червото, макар че пишеше, че няма странични ефекти... Praynig

# 401
Не взимай такива лекарства, защото може пак да ти се върнат проблемите, по-добре яж разхлабваща храна!Аз преди също съм била със запек и много ми помогна по една активия на ден, също и хляб бонус - но сега е изключено само да си помисля за тях, може да пробваш!!

# 402
Сисони, благодаря за отговора! Ще опитам и с активия.

# 403
Сисони, едно от страничните заболявания при болните от ХУХК е реактивен артрит. Обикновенно започва с леки болки в китките, пръстите, ставите на колената и т.н. Отначало болките са по-леки и от време на време и започват при промяна на времето, като след това стават почти постоянни/ на моменти по- слаби, после по- силни/. Обикновенно болката, поне при мен е така- като стана докато се пораздвижа е по- силна и сковаваща, но после утихва и почти забравям за нея. Преди време питах за тази болка и ме посъветваха да се консултирам с ревматолог за поставяне на точна диагноза и евентуално лечение. Всеизвестно е, че повечето лекарства за такива заболявания оказват влияние на стомаха и от там на дебелото черво. За момента проучвам въпроса за добър ревматолог. Една съфорумка ме посъветва, че след консултация може за се мине на ТЕЛК за признаване на по- висок % инвалидност. Но това ти го казвам само като информация, още не проверена от мен.

# 404
АЗ СЪЩО СЪМ С БОЛКИ В СТАВИТЕ-КОЛЕНА,КИТКИ,ПРЪСТИ И СИЛНИ БОЛКИ В ГЪРБА ХУХК ВОДИ ДО РЕАКТИВЕН АРТРИТ, НЕВРОЛОЗИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОСТАВЯТ ТОЧНА ДИАГНОЗА. МИСЛЯ ДА ХОДЯ НА РЕВМАТОЛОГ.ИМАМ ОТ 20 ГОД. ХУХК

Общи условия

Активация на акаунт