ХУХК - имате ли представа за това?

• 499 584
  • 2 198
  •   2
Отговори
# 615
АРМЕНЕЦ Е, ЛЕКУВА И С ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ

# 616
Благодаря ти за отговора  bouquet

# 617
  • Варна
Първата и последна колоноскопия ми правиха през август 2009. От тогава не съм спирала Салофалка и диетата Sad
Като казвате, че в ремисия ядете всичко, това включва ли пресни плодове и зеленчуци, грах, боб, леща и подобни, лук ? шоколад? прясно мляко? яйца?

# 618
Тони защо толкова често ти се налага да правиш колоноскопия?Аз правих юни месец миналата година и сега ми дадоха направление за гастроентеролог без да съм го искала,защото минали 6 месеца от вземането на лекарства с рецептурна книжка и специалист трябвало да прецени трябва ли да се лекувам още...
Усещам че ще ме карат да правя и аз колоноскопия ,но няма да се съглася толкова начесто поне две години  да минат.
Аз мисля че съм в ремисия макар и с лекарства.От време на време си позволявам шоколад и от него нищо не ми става,стига да не се прекалява разбира се.
Не си позволявам бобови храни,защото мисля че дори сме в ремисия те пречат много.Можеш да си кусваш по 2-3 лъжички ,ако си сготвила  такава манджа.Яйца си позволявам и не ми пречат,не ми е добре само ако има застройка в супите,може би защото яйцето е сурово.Лук и прясно мляко се страхувам за сега да пробвам.
Толкова ми се е прияла зелена салатка или салата от зеле с моркови, но засега само си мечтая за тях...

# 619
  • Варна
Ами и на мен са ми се прияли пресни зеленчуци и плодове и честно казано, всичко ми се яде, само не ориз и картофи Simple Smile А за колконоскопията, аз искам да си направя, за да видя накъде се движат нещата. Освен това първата не ми вдъхва много доверие, а колкото до епикризата, толкова е измислена, че ме е срам да я показвам... След тази се надявам да не се налага друга скоро. Стискайте палци! Колкото Колибацилинума, трябва да се взима поне 3-4 седмици.

# 620
На упътването на хапчетата Салофалк пише, че се пият с  много вода. Какво се има предвид под "много"? Една пълна водна чаша достатъчна ли е? Лекарят ми нищо не ми каза по въпроса.

# 621
  • Варна
И на мен нищо не са ми казвали за водата. Аз ги пия като обикновени хапчета. Сутрин е абсурд да пия много вода на гладно, веднага ме заболява корема. Понякога когато съм на работа или пътувам ги пия и без вода, за да може да ми се събере половин -един час до следващото хранене. Ако съм у дома пия по една чаша. Сигурно не е правилно всичко това, но ... гледам поне през деня да пия повече течности т.е. вода и чай, по-рядко сок от компот или айрян.

# 622
Аз се притеснява да не би да се намали ефективността на лекарството, ако не се приема правилно - с правилното количество вода, един час преди хранене... Изобщо при вас има ли ефект от този Салофалк? Вече почти две седмици го пия, обаче като че ли състоянието ми се влошава- последните дни пак се появи кръвта, тъкмо беше почти изчезнала от едномесечното лечение с кортизонови препарати  Rolling Eyes

# 623
Специално при мен нямаше никакъв ефект от Салофалк. Помага ми само Урбазон клизми, но като го спра и отново се появява кръв. Сега слагам и 3х1 свещички Салофалк и Урбазон през ден. Но като го спра всичко започва отново и това вече 6 месеца. Мислех си, че е крайно време да настъпи тази чакана ремисия, но уви. Имам доста проблеми покрай детето и си мисля, че когато съм притеснена това оказва влияние. А иначе диетата си я спазвам от началото. Просто не знам как и кога ще свърши или поне ще спре това? Лекуващият ми лекар каза, че последната възможност са някакви хапчета Имуран или Имурал, не помня, но те не били много за предпочитани, защото колкото помагали, толкова вредяли на организма. Така, че все още изчаквам, като все си повтарям, че ще се оправя някой ден. Дано да е по-скоро, защото като видя кръвта и се отчайвам...

# 624
mimosa75 надявам се да не ти се налага да вземаш Имуран. Аз го пих само месец и то по същата причина, че за година лежах 5 пъти в болница и не постигнах ремисия. За този месец си разбих бъбреците въпреки, че казват че той за толкова кратко неможе да подейства, но пък успя да ми навреди. Имурана подтиска имунната система и така се надяват да приспят борбата на организма ти сам със себе си, но лекар от ИСУЛ ми каза, че прибягват към него само в безнадежните случаи. Бих те посъветвала да говориш с лекаря като вариант да вземаш Буденофалк. За съжаление той е много скъп, но и аз го приемам тъй като без него немога да постигна ремисия. По изчистен е. Действа локално на дебелото черво и страничните му действия не са така силно изразени, като при Имурана. Пие се по схема като на 3 месеца намаляш по 1 хапче. В началото 3 пъти на ден по 1 и за 9 месеца трябва да спреш приема и да си в ремисия. Естествено пия го заедно със Салофалк.

# 625
Буденофалк предписва ли се за улцерозен колит? Току-що му четох листовката, пише, че се употребява при болест на Крон, като действа на илеума и възходящия колон. При колита обикновено се засягат по-крайните сегменти на колона и правото черво?

# 626
Благодаря ти за съветите, Дарел! Ще изчакам още малко, пък да видим какво ще излезе. Все още съм оптимист и вярвам в добрия край.

# 627
Буденофалка се използва за хора при които е засегнат ректума и сигмата или долната част на червото и се повлияват добре от него особено такива, при които се е появила зависимост от кортикостероиди и по тази причина немогат да влязат в ремисия като не приемат кортизон под каквато и да е форма. Аз приемам Буденофалк от ноември 2008 г. и за сега съм доволна от това, че не съм с кръвоизлив и слуз и не се налага пак цяла година да съм през месец в болница на системи.

# 628
Благодаря за инфото - ще отида при гастроентеролога и ще настоявам да ми предпише евентуално Буденофалк. А ти непрекъснато ли го пиеш, или правиш някакви почивки? Четох листовката, и там пишеше, че ефектът трябва да се прояви до 2 седмици, след което да се намалява дозата, само че не разбрах как се намалява - до пълно спиране на лекарството, или до доживотна поддържаща доза?

# 629
Бихте ли ми казали дали Буденофалка се поема от здравната каса и ако е така - в какъв размер?

Общи условия

Активация на акаунт