ХУХК - имате ли представа за това?

• 499 606
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 600
Как да не се разболее човек в тази държава? Направиха ни на маймуни вече! Единият казва може, другият е на обратното мнение, иди че ги разбери. Всеки си чете нормативните актове, както му е удобно. На мен година и половина ми взема личната потребителска такса само за да ми напише рецептата за Салофалк, а  направления - все "нямаше в момента". Когато поредния месец не и платих потребителската такса, веднага ми напомни и остана много учудена, че сме освободени от тази такса. Не съм за тези 2-3 лв., но когато имам нужда от консултация със специалист или изследвания, аз си плащам въпреки, че съм здравно- осигурена.

# 601
Какво, какво - болните от ХУХК са освободени от потребителска такса , така ли ли? Винаги ли, или само ако става въпрос за прегледи, свързани със заболяването?

# 602
ОСВОБОДЕНИ СА ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА БОЛНИ ОТ ХУХК, КОИТО СА С ТЕЛК РЕШЕНИЕ-ПЕНСИОНЕРИ ПО ИНВАЛИДНОСТ, ПРЕСТАВЯШ РЕШЕНИЕТО.

# 603
NoWay, за съжаление трябва да преживееш всичко това. Когато отидеш на ул.  Енос, там има много народ. Аз като ходих имаше повече от 60 души преди мен, но минаха сравнително бързо.

# 604
Много ви благодаря за инфото. Установих (по телефона), че рецептурната книжка можело да се завери не само на ул. Енос, но и в теритотиалните офиси на столичната РЗОК - има 5-6 такива, вкл. и в моя квартал - Младост. Да видим обаче дали личният ми лекар ще се съгласи тази вечер да ми издаде рецептурна книжка с диагноза 51.2 - улцерозен (хроничен) проктит  вместо 51.1 - улцерозен (хроничен) илеоколит. Егати ограничаващите диагнози- моят колит не е нито в частта на илеума или в свързания с него колон асценденс, нито в частта на правото черво (проктитът бил заболяване на правото черво), а на ВСИЧКО ОСТАНАЛО по средата! И изобщо недоумявам защо проктитите се покриват от здравната каса, а илеоколитите - не. И при двата случая има едни и същи тежки последици за пациента!

# 605
  • Варна
Няма логика наистина, но къде ли има логи в БГ?
Аз искам да ви отклоня от тези теми и да ви попитам как се храните в ремисия.Когато сте в ремисия получавате ли краткотрайно разстройство от храни, които уж са разрешени (напр. банани)? Много се чудя в ремисия ли съм или не Sad

Въпрос към Рошавата гарга: какво стана с глупавите ешерихии? И аз пих антибиотик 10 дни и ми даде отрицателен резултат пробата, обаче на 24 април трябва да вляза за колконоскопия и трябва да занеса отрицателен резултат за коли. Личната ми смята, че до тогава пак ще ми е положителен ?!?!? .... и така за втори път ще ми се отложи колоното. Писна ми на кофата и започнах да пия едно хомеопатично за ешерихия коли, ако те интересува, пиши. Аз се консултирах с хомеопата на сина ми... пук и то за ешерихия коли има само едно.

# 606
Тони,моя резултат за ешерихия коли е отрицателен и не съм пила антибиотик за това.
Правих изследване и на стерилна урина и оттам ми излезе ешерихия коли.Пих антибиотик и сега отново ще повтарям изследването.Моля те кажи ми как се казва това хомеопатично че ако сега пак ми е положителен резултата не съм сигурна дали ще издържа още един антибиотик!Личната ти лекарка защо те плаши така?Дано не е права!
Колко често получаваш разтройство без причина?

# 607
Няма логика наистина, но къде ли има логи в БГ?
Аз искам да ви отклоня от тези теми и да ви попитам как се храните в ремисия.Когато сте в ремисия получавате ли краткотрайно разстройство от храни, които уж са разрешени (напр. банани)? Много се чудя в ремисия ли съм или не Sad

...

Аз не съм се сдържал да ям каквото и да е по време на ремисия и нямах никакви оплаквания. Ако имаш реакция обаче, възниква въпроса дали наистина си в ремисия. В момента съм на салофалк и нямам никаква симптоматика. На това вероятно му се вика клинична ремисия, но лично аз смятам, че не съм навлязъл още в истинската ремисия. По време на ремисията ми преди време си ядях всичко, но бях убеден, че съм здрав и така си карах около 2-3 години. Не си правих колоноскопия, но ми казаха, че е нужна за да се потвърди и ендоскопска ремисия, което изглежда, че би трябвало да значи пълна ремисия. Понякога е нижно много време и постоянство за да навлязеш в пълната ремисия. Прочетох тук за хора, които са били година и повече на салофалк преди да се потвърди със сигурност, че са навлязли.

# 608
tony,в кой град си на колоноскопия-пишеш на 24 април, защото и аз съм на 24 април на колоноскопия.

# 609
  • Варна
Ще си правя колоноскопията в Терапията във Варна, а ти?
Рошавата гарга, тя не ме плаши, просто си казва, жената... Аз знам, че са много упорити, тези гадини и затова реших да го пия, освен това не съм си пускала урина да видя дали и там няма. Лекарството, което пия се казва колибацилинум /взимам 2х3 гранули/, дано да действа ... дават го при носителство, независимо дали в урина или не.
Колкото до моята ремисия и аз не знам дали съм или не съм... Получавам разстройство веднъж на две седмици от някоя храна, въпреки че спазвам диета и пия салофалк. От друга страна кръв и слуз не са се появявали от много време. Стискайте палци за колоноскопията. И по този повод някой използвал ли е нещо за прочистване на червата различно от онази гадна течност, от която трябва да изпиеш около 2 литра?

# 610
аз съм се изчиствала с x-prep,последния път(миналия месец) ползвах fortrans. И двете са еднакво гадни за мен.Успех Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 611
Тони благодаря ти!На мен ми предстои наново изследване на стерилна урина/последната се оказала нещо замърсена/,преглед на гинеколог и чревен секрет.
Вече направо ще се побъркам от тези изследвания!
Започнах от няколко дни да вдигам температура и се чудя от къде ще е.
Тони за последно кога ти правиха колоноскопия?Аз съм ползвала само фортранс,гадно е но е поносимо.
А за разтройството може да е от съчетаването на храните или ако в храната има много консерванти,за които не предполагаш.
Дано изследването е с добри резултати!

# 612
ВЧЕРА ХОДИХ НА ИРИСОВА ДИАГНОСТИКА, НАПРАВО СЕ ПОБЪРКАХ, ВСИЧКО МИ ПОЗНА И КАЗА ЧЕ ИМАМ ПРЕГЪНАТА ЖЛЪЧКА,  ОТТАМ СА ПРОБЛЕМИТЕ С ЧЕРВАТА И СТОМАХА

# 613
И аз съм с прегъната жлъчка,двойно септирана но го разбрах от ехографа  Simple Smile
Вярно е че оттам идват проблемите с червата и стомаха.И аз съм навита за ирисова диагностика и може би скоро ще отида.
Сисони ти къде ходи ако  не е тайна?Иска ми тази ирисова диагностика да е съчетана с билколечение или нещо друго.На теб изписа ли ти някакво лечение?

# 614
ТОЗИ ДОКТОР Е ОТ СОФИЯ НО СЕГА Е В СМОЛЯН, ИЗПИСА МИ  ЛЕЦИТИН, НА ПРАХ, КАЗА ЧЕ МИ ДАВА ГАРАНЦИЯ ЧЕ ВСИЧКО ИДВА ОТ ЖЛЪЧКАТА. КАЗВА СЕ АРТУР КРОЯН

Общи условия

Активация на акаунт