Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хроничен улцерозен хеморгичен колит (ХУХК)?
Какви са видовете протичане на болестта на Crohn?
Как се лекува ХУХК?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хроничен улцерозен хеморгичен колит (ХУХК)?
-
Какви са видовете протичане на болестта на Crohn?
Болестта на Crohn има три основни вида протичане: лек, тежък и мълниеносен. Леката форма се характеризира с чести диарични или запек, докато тежката форма води до чести, мъчителни позиви за дефекация с кашави или воднисти изпражнения, примесени със слуз и кръв. Мълниеносната форма започва внезапно и остро, с чести болезнени позиви за дефекация, воднисто-кашливи изпражнения и други тежки усложнения.
-
Как се лекува ХУХК?
-
Какви са основните хирургични методи за лечение на ХУХК?
-
Какви са основните характеристики на болестта на Crohn?
на тях!!!
След цялото това ядене на забранени храни?
Месец ще ми трябва да си възстановя състоянието! Желая безпроблемно връщане към ежедневието на всички! Дано не сте прекалявали като мен!
На последък много ми се надува корема,ама то е от няколко месеца не е от след празниците
Вече съм малко по-добре, но съм спряла напълно и сиренето и киселото мляко.От сладките работи си позволявам само обикновени бисквити и малко мед.Аз забелязах че от яйцата получавам обриви и сигурно отскоро имам някаква алергия към тях.Скоро седнахме на една пицария с мъжа ми и да ви кажа страшно се депресирах от това че почти нищо не мога да си поръчам,занапред ще избягвам заведенията.
Не се отчайвай, ще дойдат и по- добри времена! Лошо е когато си в компания и започнат всички да те приканят да опиташ това или онова, че е вълшебно. А когато сме сами спокойно си оглеждам менюто и моля да ми го приготвят без подправки и без запържване. Дано по- бързо ми се стабилизира състоянието, че аз съм си чревоугодница и обичам да си похапвам, а сега съм почти постоянно гладна. Писна ми от картофи и обикновени бисквити