ХУХК - имате ли представа за това?

• 494 681
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 2 190
Благодаря ви за отговорите 🩷
Да, за първи път ми се случва това с червеникавата слуз. Иначе болки в корема и слуз съм имала и преди. Казвали са ми СРДЧ.  Но изследвания не съм правила.
Това беше един ден само. Поодмина за няколко дни, но от време на време пак имам леки болки и спазми, влияе се от пробиотик. Но като го спра май пак иска да се обостря.
Колкото и да ми е неудобно да кажа, два дни преди да ми се случи това, правих анален секс със съпруга си, не ми е за първи път... Не съм имала проблеми заради това друг път. Чудя се дали може да има общо... Но това стана на втория ден след акта, а не веднага на следващия примерно че да съм по сигурна че може да има връзка, а както казах не го правим за първи път....
Ще си пусна чревни изследавания така или иначе....
Това че се оправям от пробиотик дали изключва по сериозните заболявания като Крон и улцерозен колит?

# 2 191

Това че се оправям от пробиотик дали изключва по сериозните заболявания като Крон и улцерозен колит?
Здравейте. Аз съм с улцерозен колит от 9 години. В началото при обостряне приемът на пробиотик ми помагаше в съчетание със строга диета.
Според мен това, че се повлиявате добре от пробиотиците е добър знак. Дори и да има улцерозен колит то той би бил в начален етап.
По написаното от Вас мисля,че симптомите се дължат на Синдром на раздразненото черво.
Но не съм лекар, а пациент със стаж .
Най - добре посетете гастроентеролог и направете колоноскопия. Процедурата не е страшна , (неприятно е прочистването преди нея), но ще даде най- точна диагноза.
И да , може да имате кръв в изпражненията, температура, разстройство или запек и да е СРДЧ , а не колит или Крон.
Пожелавам Ви успех!

# 2 192
Много се извинявам, но имам нужда от вашия опит.
Днес ЛЛ ми изписа Салофалк 1000 3*1 саше. Обаче как се пие това? Във вода ли се слага, в устата ли се сипва? Голямо гонене на всяко топченце пада.

Днес си пуснах кръвни изследвания и СУЕ - 86 /норма 37/ и CRP- 11,40 /норма 5/. И се чудя какво аджеба ми има. Пуснах ги, защото имам сърцебиене и щях да ходя при ендокринолог.

ЛЛ ме ошашка и ми наговори куп страхотии. Препоръки за колоноскопии, защото често имам разстройство и болки в червата. Имам колоноскопия и ЯМР на корем преди 2 години.
Ясно е, че нещо не е наред при тези иследвания, но дали е някаква форма на колит?
И как се пият тези топченца?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 19:43 от the Дорис

# 2 193
  • София
Днес ЛЛ ми изписа Салофалк 1000 3*1 саше. Обаче как се пие това? Във вода ли се слага, в устата ли се сипва? Голямо гонене на всяко топченце пада.

Днес си пуснах кръвни изследвания и СУЕ - 86 /норма 37/ и CRP- 11,40 /норма 5/. И се чудя какво аджеба ми има. Пуснах ги, защото имам сърцебиене и щях да ходя при ендокринолог.

ЛЛ ме ошашка и ми наговори куп страхотии. Препоръки за колоноскопии, защото често имам разстройство и болки в червата. Имам колоноскопия и ЯМР на корем преди 2 години.
Ясно е, че нещо не е наред при тези иследвания, но дали е някаква форма на колит?
Аз препоръчвам проф Танкова, при нея би трябвало да има час скоро, не знам дали да не изчакате гастро да ви види. Аз поне на личната за по-сериозни неща нямам доворие Sad

# 2 194

Изсипва се цялото пакетче в устста и се изпива с много вода, един път на ден сутрин.

# 2 195
О, но тя ми изписа 3 пъти на ден  Салофалк 1000! Много ли е?

# 2 196
О, но тя ми изписа 3 пъти на ден  Салофалк 1000! Много ли е?
Не е много,аз имах предвид пакетче от 3 грама като еднократана доза,аз така го приемам.

# 2 197
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 2 198
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

Позволих си да го направя.

Заповядайте в Новата тема

Общи условия

Активация на акаунт