Страшки от форума

• 109 689
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Аз по принцип не питам, защото коментирам изказването. Същият потребител би могъл да има и редовно чудесни включвания, но точно това е простащина, било то шега или не.

# 616
Простащина е. Това ми напомня за  възмутеното публикувано тук от СФ,  изказване на друга дама, че не  притежава дадена сума за участие в ипотечен кредит. ( да знаете че е много голямо престъпление и това "нямане" и нямането на 100 кинта 😱 )  Много са ми неприятни такива арогантни хора...
Братан, грешиш. Арогантни са и хора израснали в богатство и разкош. Смятат,че е престъпление точно нямането при другите хора.... Познавам такива. Жалка картинка са.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 00:08 от Vicky_P

# 617
  • софия
Парвенющината във форума винаги я е имало. Според мен идва най-вече от жени без особени качества и израстнали в недоимък, но имали шанса да хванат за мъж някое новобогаташче и да се видят с пари за гордост на родата й.
По-скоро смешка е, отколкото страшка Grin
Абе страшка си е.Като му писне на новобогаташчето става играчка-плачка и си я връща на гордата рода без бубуто.Imp

# 618
Цитат
Моята педиатърка веднъж ми беше казала,че дъщеря и глътнала игла.Излязла си нормално.Червата са така устроени,че въртят острите предмети бавно и с тъпото навън,без да се увреждат,сякаш си имат собствен мозък...
Dizzy Face

# 619
Да каже и коя е педиатърката, да не ходим при нея.

# 620
  • забравих си мисълта...
Цитат
Моята педиатърка веднъж ми беше казала,че дъщеря и глътнала игла.Излязла си нормално.Червата са така устроени,че въртят острите предмети бавно и с тъпото навън,без да се увреждат,сякаш си имат собствен мозък...
Dizzy Face

Наш съсед е педиатър в болницата, ни беше разказа за 6-месечно бебе, на което братчето му го е "нахранило" с около 10 карфици. Чакането да излязат рентгеновите снимки е било ужасно за родителите, но съседът каза, че са наблюдавали детето в продължение на два-три дни и са могли да видят как червата са обърнали карфиците с със заобленото надолу, така че всички отново да излязат без да причинят вреда.
Той каза, цитирам: "Ако остър предмет докосне стените на червата, то въз основа на рефлекс те се свиват на това място и се образува нещо като юмрук, завива се около иглата и я обръща, така че червата са достатъчно умни, за да направят това". Също препоръча в такъв случай да се даде на пострадалия, да яде нарязано на ленти кисело зеле. Зелето се увивало около остри предмети и ги изкарвало без те да причинят вреда.

# 621
Това е интересно да се знае. Ето има една огромна полза от темата Simple Smile Дано само да е истина де...
Цитат
Dizzy Face

Наш съсед е педиатър в болницата, ни беше разказа за 6-месечно бебе, на което братчето му го е "нахранило" с около 10 карфици. Чакането да излязат рентгеновите снимки е било ужасно за родителите, но съседът каза, че са наблюдавали детето в продължение на два-три дни и са могли да видят как червата са обърнали карфиците с със заобленото надолу, така че всички отново да излязат без да причинят вреда.
Той каза, цитирам: "Ако остър предмет докосне стените на червата, то въз основа на рефлекс те се свиват на това място и се образува нещо като юмрук, завива се около иглата и я обръща, така че червата са достатъчно умни, за да направят това". Също препоръча в такъв случай да се даде на пострадалия, да яде нарязано на ленти кисело зеле. Зелето се увивало около остри предмети и ги изкарвало без те да причинят вреда.

# 622
  • забравих си мисълта...
Това е интересно да се знае. Ето има една огромна полза от темата Simple Smile Дано само да е истина де...
Скрит текст:
author=Venetta link=topic=1168013.msg41250223#msg41250223 date=1597856477]
Цитат
Dizzy Face

[/url][/spoiler]

Съседът е лекар в една много голяма болница и едва ли би казал нещо, което би наранило репутацията му. Аз лично му имам голямо доверие.

Ето тук намерих нещо по този въпрос в блога на един рентгенолог, германец.

Превеждам ви само тази част, която засяга погълнати игли.

***Дори и опасни чужди предмети, като например иглите, обикновено се транспортират безпроблемно от червата чрез завъртане на тъпия край на иглата напред/надолу в посока на движението и така с помощта на извивките на червата иглите са умело насочени до окончателното им изхвърляне от организма. Природата се е погрижила много умело, за да попречи на погълнатите предмети да се забият в храносмилателния тракт.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 20:55 от Venetta

# 623
Аз знам за пюре да се яде.

# 624
Също препоръча в такъв случай да се даде на пострадалия, да яде нарязано на ленти кисело зеле. Зелето се увивало около остри предмети и ги изкарвало без те да причинят вреда.
На ленти, за да се увива около предмета ли? Струва ми се смешно, защото дори да ги гълташ лентите цели, без дъвчене, пак ще се смелят в стомаха и червата. Но вероятно подобрява перисталтиката зелето.

# 625
  • някъде в орбита...
Това с иглите който ще да ми го казва, случи ли ни се на поколението ще ми побелее косата за час, пък нека пише че червата били умни. Ще седя и чакам като за злато, и ще го празнувам ако вярно се размине безпроблемно Frowning

# 626
  • забравих си мисълта...
Също препоръча в такъв случай да се даде на пострадалия, да яде нарязано на ленти кисело зеле. Зелето се увивало около остри предмети и ги изкарвало без те да причинят вреда.
На ленти, за да се увива около предмета ли? Струва ми се смешно, защото дори да ги гълташ лентите цели, без дъвчене, пак ще се смелят в стомаха и червата. Но вероятно подобрява перисталтиката зелето.

Не знам доколко зелето се смила добре. Има храни, които не се смилат така добре, някои излизат даже цели, например за царевицата, ядките съм сигурна. Откровено казано, не знам как се отделя киселото зеле. Спомням си, че лекарят каза, че кисело зеле е добре, защото нишките му се увиват около остри предмети и спомагат за изхвърлянето им от организма по естествен път.
InaV, разбира се, че човек се притеснява. Но виж какво разказа лекарят, чакали са 2-3 дни, наблюдавали са детето и иглите са излезли, не се е наложило нито операция, нито endoscopy. Само не искам и да си представя даже, какво им е било на родителите тези 2-3 дни.

# 627
Леле, момичета, за първи път тази тема ми се вижда наистина страшна. 🤐

# 628
  • София
И на мен.
Бррр, предпочитам да не ни се наложи да се притесняваме за глътнати игли Fearful

# 629
  • FRANCE
На шивашкият курс ни обесняваха ако глътнем топлийка (доста шивачки си слагат топлийки в устата) да наблегнем на влакнести храни. За сега не съм гълтала топлийка да пробвам

Общи условия

Активация на акаунт