Страшки от форума

• 109 611
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Бяс ме хваща от такива хомеопатки.

Само ПАТКИ бих казала.

# 91
Идвам от въпросната тема, жената каза, че живее в чужбина и там лекарите не изписват нищо за кашлици и сополи в началото, самият лекар и е казал да отиде другата седмица.

# 92
  • Варна
Илайза, според мен, такива като нея, могат и да не видят това, което виждаме ние в цитираната от теб статия.
По-вероятно е да стигне от там до групата на антиваксърите. Да се захласне от глупостите им и да ги последва.
Очакванията ти са твърде оптимистични, да.

(А, развитие имало по темата. Е, хубаво. Ама първо е написала, че няма свободно време през седмицата и затова щяла да води детето чак в сряда на лекар. Нещо си противоречи или после се е сетила?
Както и да е. Няма значение. Да се оправя. Аз от хомеопатски капки не разбирам, така или иначе, съвет не мога да й дам.)

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 16:14 от Trill

# 93
  • France
Слагам го в скрит текст защото е много дълго.
Скрит текст:
искам да отбележа за българските мъже нещо - ако по- малко се стараеха да използват човека до себе си , нямаше толкова много бг момичета да смятат че трябва да си търсят определен типаж другаде, като изключим индивидуалната карма и това че всеки има право да си търси половинката където намери за добре , смятам че вече всички са станали големи сметкаджии
не искам да обобщавам за всички , но преди години бях безпощадно влюбена в един човек, като не знаех дали е споделено чаках известно време и докато събера сили , за едно лято го ожениха , после вече подразбрах как може би семейството му (без аз даже да знам кои са и него да не съм го докосвала дето се вика) бяха научили как съм имала намерения , къде са ходили какво са правили само те си знаят, бг традициите са хубаво нещо ама ето ви пример как може да се съсипе живота на човек , когато се е рекло че трябва някой да отговаря на критерии , а не да те  обича истински, тука всичко живо се изказва като  опре до отрочето и се стига и до такива моменти , не знам дали е само балканска черта , хубаво е да се помага на младите

когато в живота имаш стресиращ момент , като такъв да имаш истински чувства към даден човек  и той само да гледа като дърво и нищо да не прави и да изчезне и после да се върне женен, когато ти в същото време си събирал сили да питаш дали случайно не е споделено чувството , знаеш че нещо става от съвсем друго измерение, това беше преди години , след тази случка всичко тръгна надолу - станаха още толкова много гадни неща , отприщи се цяла планина от проблеми в други сфери на живота ми

освен ако не е дълбоко нещо кармично , защото после правих в такива насоки търсене  или той просто не ме е обичал за да направи нещо , смятам че  семейството му (без той да знае може би) да са ходили да питат какво да го правят че той малко ненормалник си пада, като са видели че някой има намерение към него да са се изплашили един вид , питам се дали си е черта нашенска или и навън всеки се пази яко, ако обърна поглед извън границата като чужденка дали е гаранция че пак  ще съм на скенер от цяло семейство ако се намери единствения, щото съм на принципа ако съм някъде значи някой ми е скъп нали
не мога да свалям звезди на някви дето няма да ме приемат в семейстовто си само защото съм малко по -остра

дали такова поведение  е присъщо на балканците защото колкото и да съм пътувала из европа главно виждам по -скоро  баланс
ще трябва ли аз прекалено много да се променям ако реша да се интегрирам другаде , знам че е индивидуално, но все пак - нещо ми се въртеше че към Полша да пробвам
дали всичко това е защото такъв ни е манталитета на балканите- да не се прецакаме и да търсим и да питаме дали нещо е ок за нас

# 94
Е това беше най- дългото и безсмислено изречение, което съм чела Joy Аз да си призная, нищо не разбрах Grinning

# 95
Бе важното е кармата да върви. Smile

# 96
  • France
Това, което може би е искала да каже лиричната героиня е, че докато е събирала сили да сподели бушуващата любов, момъкът се е оженил. И главният злодей са балканските нрави на свекърите. Поне така го разбрах. Не бих рискувала да пиша тема по въпроса за изпита за 7 клас FlushedThinking

# 97
Цитат
Вече нищо незнам ми го съм отчаяна  Имала съм здравословни проблеми образование на гръдта махнах го сега имам Ина 2 гърци липоми имам по цялото тяло хепатит б 2015 открит имала сам го от рождението  и никой до тогава ни ми каза а имам 3 раждания възли 3 на брой щж доброкачествени  папилом в края на езика махнат така поне ми казаха боже и да е било папи ли но хистологията показа папи Лом но може би заради ЗК така писаха Не зная нямам им доверие ето това отключи в мен страха за рак на гърлото баща ми също имаше много коварна болест но и да не би е гърлото щеше да е гръдта или липомите пак щях да търся рак много съм ОТЧАЯНА

Още една закачка -играчка, познай какво съм написал.

# 98
Цитат
Вече нищо незнам ми го съм отчаяна  Имала съм здравословни проблеми образование на гръдта махнах го сега имам Ина 2 гърци липоми имам по цялото тяло хепатит б 2015 открит имала сам го от рождението  и никой до тогава ни ми каза а имам 3 раждания възли 3 на брой щж доброкачествени  папилом в края на езика махнат така поне ми казаха боже и да е било папи ли но хистологията показа папи Лом но може би заради ЗК така писаха Не зная нямам им доверие ето това отключи в мен страха за рак на гърлото баща ми също имаше много коварна болест но и да не би е гърлото щеше да е гръдта или липомите пак щях да търся рак много съм ОТЧАЯНА

Още една закачка -играчка, познай какво съм написал.
Някаква история за папи (Ханс??) от Лом? JoyJoyJoy

# 99
  • Пловдив
Последният абзац
Цитат
Живея в един горе-долу нов тухлен блок (10-12 г) от 8 години. До преди миналата година всичко беше супер. Обаче някъде през декември 2018 някой започна да вдига шум сутрините, между 8 и 10. Проблемът е, че работя в кол-център през нощта, и сутринта имам нужда от поне 2 допълнителни часа за да се наспя. Бързо разбрах, че шумовете идват отдолу, слязох да поговоря с хората и да ги помоля да се държат по-тихо преди 10 сутринта. Оказа се, че става дума за семейство с 1 малко дете. Позвъних на вратата и ми отвори един млад мъж. Обясних му всичко и той каза, че ще се опита да направи нещо за да е по-тихо в споменатите часове. След 5 минути жена му се качи при мен и започна да ми се кара и да ми говори гадости. Пита ме, дали съм под наем или апартаментът си е мой. Казах, че съм под наем. Тогава, тя ми каза, че те имат повече права, понеже техния апартамент е купен. Също така ми каза, че дори няма да положи никакви усилия за да успокои чудовището си. И какво като е дете? Извинението, че е дете, какво да го правиш, не ме устройва. Всеки е задължен да се съобразява с останалите и не мога да приема, че някой не ми дава да живея спокойно. 

Винаги може да се намери начин да се укроти едно дете, има ли желание. Може да му се намери някакво по-тихо занимание, вместо скачане от високо и хвърляне на играчки в стената. 

За първи път се сблъсвам с подобно нещо. През тези 8 години, откакто живея в този апартамент се случвало някой да започне да вдига шум сутринта между 8 и 10, обаче всеки път проблемите се решаваха с 1 разговор. 
След неприятния ми разговор със съседката отдолу стана малко по-тихо, обаче напоследък пак се разтропаха. Реших да поговоря с други съседи. Оказа се, че пречат не само на мен. На моя етаж живее едно момче-програмист, който също работи през нощта и почти всяка сутрин го събуждат. 

Както казах преди, в моя случай става дума за шумовете между 8 и 10 сутринта, което е най-големият проблем, който по някакъв начин трябва да бъде разрешен. 

Въпросът ми е следният: къде можем да се оплачем с комшията, имайки предвид, че те вдигат шум в законово допустимото време?

Освен това, с какво друго бих могла да ги заплаша? Съществува ли в България отнемане на деца, така наричаната “ювенална юстиция” или детско правосъдие?

# 100
УжасТ! Това е писано от жена нали?

# 101
  • Пловдив
Да.

# 102
Последният абзац
Цитат
Живея в един горе-долу нов тухлен блок (10-12 г) от 8 години. До преди миналата година всичко беше супер. Обаче някъде през декември 2018 някой започна да вдига шум сутрините, между 8 и 10. Проблемът е, че работя в кол-център през нощта, и сутринта имам нужда от поне 2 допълнителни часа за да се наспя. Бързо разбрах, че шумовете идват отдолу, слязох да поговоря с хората и да ги помоля да се държат по-тихо преди 10 сутринта. Оказа се, че става дума за семейство с 1 малко дете. Позвъних на вратата и ми отвори един млад мъж. Обясних му всичко и той каза, че ще се опита да направи нещо за да е по-тихо в споменатите часове. След 5 минути жена му се качи при мен и започна да ми се кара и да ми говори гадости. Пита ме, дали съм под наем или апартаментът си е мой. Казах, че съм под наем. Тогава, тя ми каза, че те имат повече права, понеже техния апартамент е купен. Също така ми каза, че дори няма да положи никакви усилия за да успокои чудовището си. И какво като е дете? Извинението, че е дете, какво да го правиш, не ме устройва. Всеки е задължен да се съобразява с останалите и не мога да приема, че някой не ми дава да живея спокойно. 

Винаги може да се намери начин да се укроти едно дете, има ли желание. Може да му се намери някакво по-тихо занимание, вместо скачане от високо и хвърляне на играчки в стената. 

За първи път се сблъсвам с подобно нещо. През тези 8 години, откакто живея в този апартамент се случвало някой да започне да вдига шум сутринта между 8 и 10, обаче всеки път проблемите се решаваха с 1 разговор. 
След неприятния ми разговор със съседката отдолу стана малко по-тихо, обаче напоследък пак се разтропаха. Реших да поговоря с други съседи. Оказа се, че пречат не само на мен. На моя етаж живее едно момче-програмист, който също работи през нощта и почти всяка сутрин го събуждат. 

Както казах преди, в моя случай става дума за шумовете между 8 и 10 сутринта, което е най-големият проблем, който по някакъв начин трябва да бъде разрешен. 

Въпросът ми е следният: къде можем да се оплачем с комшията, имайки предвид, че те вдигат шум в законово допустимото време?

Освен това, с какво друго бих могла да ги заплаша? Съществува ли в България отнемане на деца, така наричаната “ювенална юстиция” или детско правосъдие?

Накрая обаче работата става още по дебела - да ги заплашва с отнемане на деца. Много подло.

# 103
По-страшно е, че имаше някои потребителки, дето почти я подкрепяха колко ужасни чудовища са децата и трябва да се съобразяват с работещите по нощите, и не само, съседи.

# 104
Цитат
За това нещо по препоръка на баба ми давам по много малко мед ( домашен лично наше производство , не че знаем пчелата къде е била  ) на бибероната ,той усмуче меда и плюе бибероната, после си усмуква езичето и търси вода и проблем с езика и следите от мляко нямаме ... малки сме на 15 дни сме и някъде казват че не е хубаво да се дава мед на толкова малко дете ,но ние се гледаме по "бабешки" и сме ок .

Здравейте,
супер тема.
Идвам директно с материал.
Направо си е страшно....

Общи условия

Активация на акаунт