Жененият мъж, защо ми е изобщо

• 11 201
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
Само да споделя не търся съчувствие или съжаление, търся различни мнения, гледни точки. Благодаря за което. Аз си давам ясна сметка за много от нещата, за които ме упреквате. Не съм нито първа младост, нито това е първия мъж в живота ми. Наясно съм, че сама съм си виновна.

А да вметна и друго, влюбването не е привилегия на младостта и неопитността. Понякога се случва, без значение от причините.

# 151

А да вметна и друго, влюбването не е привилегия на младостта и неопитността. Понякога се случва, без значение от причините.
Яна, вярно е това, но пък от друга страна самоконтролът и обмислянето на последиците са привилегия на зрелостта. Влюбването като ученичка не извинява последвалите действия с висок разрушителен потенциал.

Имаш ли точна програма как да приключиш?
Или все още си на етапа на добрите намерения?

# 152

Яна, вярно е това, но пък от друга страна самоконтролът и обмислянето на последиците са привилегия на зрелостта. Влюбването като ученичка не извинява последвалите действия с висок разрушителен потенциал.

Или все още си на етапа на добрите намерения?

Имам, но това ще споделя като го направя, празни приказки са излишни.

Прехвърлила съм изпълнението на договора с фирмата им на колежката.

# 153
Че той дори не знае какво мислиш ти. За каква загуба на акъл говориш? Обикновено влюбване, което да месец два ще премине. Ако пък не мине, аз лично ти пожелавам да напусне жена си и ти да му переш чорапите и слиповете. Както и да носиш негативите от отминалият му брак. Това обаче не виждам как ще се случи. Щот муньо хем иска оная работа докрая, хемв душата в рая.

# 154
Тя затова е пуснала темата.
Как да стигне до решението и да събере воля да сложи край.
Очевидно няма план щом пита в бг-мама.
Търси начин да убеди себе си чрез външни мнения, че наистина няма нужда от този женен мъж.

А тя наистина няма нужда от този женен мъж, защото с времето началните пеперуди на трепет, страстен секс и приповдигнатост отлитат. И в нея ще се засилва все повече усещането за празнота и обезцененост от подобни отношения.
Така че, ако не събере сама сили да сложи точка, времето само ще свърши работа, ако е готова да се пусне по течението и няма проблем със загубата на време.

# 155
Black_Sapphire, за жена, която твърдо застава зад верността, имаш твърде категорични представи кое как става в изневярата... Може би, само предполагам, на авторката ще са й по-полезни съветите на жени, които са попреминали през едно, друго, та поне имат погледа отвътре, не през девет планини, от десетата.

# 156
Яна, повтаряй си, че заслужаваш много повече от тайна и безперспективна връзка. И че дори и да боли като скъсаш - със сигурност скоро ще мине и ще си намериш твоя човек.  Hug

# 157
Бас хващам, че жененото прасе е чаровен, харизматичен и интелигентен манипулатор. Реди слова, че от години не се люби със съпругата, която е студена и вече не се привличат, че са заедно само заради детето... Някои екземпляри включват и канонада от хиперболизации, че любовницата е уникална и неповторима и как само с нея се чувстват добре. И както някой беше отбелязял-бам, уикенд на планина. Ама, чакайте, то заради децата...
Стига сте им се връзвали на тези лъжци. Колкото и да са чаровни. Получава им се, защото са изпечени в лъжите и омагьосването. А, мъжете, които са свободни, повечето не го умеят и не се стараят толкова да заблуждават.
Авторке, спри тази пародия и си продължи живота. Заслужаваш да живееш на светло и да имаш свободен мъж, а не да се криеш.

# 158
Black_Sapphire, за жена, която твърдо застава зад верността, имаш твърде категорични представи кое как става в изневярата...
Аз лично през живота си не съм изневерявала и не го допускам тепърва повече от възможността да участвам в обир на банка.
Не съм била и от другата страна в класическия смисъл, живяла съм само с открито полигамен мъж в период от живота си, с който не се гордея. Беше гадно и не бях съгласна, но имах доста сериозни проблеми с психическа зависимост и ми трябваше време, за да прекратя.
Но поне съвестта ми е чиста, че не съм участвала в нищо, което може да нарани или е наранило други хора, особено пък деца.
Има един много специфичен набор от обстоятелства, които в моя кодекс допускат такъв тип връзки, и които пак не са свързани с лъжа, а с открита договорка. Останалото е свръх границите ми на търпимост - и като участник, и като потърпевш.

За нещастие обаче през годините съм се нагледала на близки примери около мен, в които катастрофата - явна или прикрита - е пълна само заради нечий егоизъм и липса на самоконтрол. Била съм свидетел стъпка по стъпка как стават нещата (човекът държеше да ми споделя, въпреки явното ми нежелание, и в момента вече не си говорим за мое облекчение) - ами не виждам абсолютно никаква принуда, която да задължава двама възрастни с нормални мозъци да се впускат в нещо подобно. Ясно е, че всеки си мисли само за хубавите страни, а лошите гледа да изтиква от съзнанието си, но това е един много инфантилен подход и някак не заслужава потупване по рамото.

В конкретния случай виждам, че става дума за принципно свястна жена, чиято прекомерно широка скроеност я е тласнала към неподходяща и рискова връзка. Виждам, че и тя си дава сметка за това и искрено й пожелавам да се вземе в ръце и да се върне на здрава почва. Защото в момента просто не е - затова и се чувства нещастна.

Яна, поздравления за тази стъпка, надявам се да нямаш служебни проблеми. Следващото си го знаеш - триене, блокиране, изличаване на следите (за да не ти напомнят), може да си вземеш отпуск и да заминеш за малко с детето ти, ако имате възможност. Аз винаги препоръчвам изтощителни физически тренировки - помагат ми много при депресии и чувство за безнадеждност. Но не всеки има желание и воля. Наистина заслужаваш повече от това да бъдеш нечия срамна тайна. Та вие дори не общувате кой знае колко извън секса. Това не е връзка, която може да направи една жена щастлива.

# 159

Скрит текст:

Или все още си на етапа на добрите намерения?[/spoiler]

Имам, но това ще споделя като го направя, празни приказки са излишни.

Прехвърлила съм изпълнението на договора с фирмата им на колежката.

Това е добро и реалистично начало.
Поздравления, че си започнала. Важно е и да продължиш.

Скрит текст:
Само да споделя не търся съчувствие или съжаление, търся различни мнения, гледни точки. Благодаря за което. Аз си давам ясна сметка за много от нещата, за които ме упреквате. Не съм нито първа младост, нито това е първия мъж в живота ми. Наясно съм, че сама съм си виновна.

Много ясно, че е така. Но, както и сама знаеш, зрелият човек може да направлява поведението си. А с него и чувствата могат да влязат в контролирани граници постепенно.

# 160
Да уточня и друго, той никога и по никаъв повод не е говорил нищо за жена си, нито добро, нито лошо. Няма никави подобни излияния, ама колко съм нещастен с нея, не правя секс или тем подобни. Нито на мен ми казва, че съм единствена. Даже суровата истина си е била винаги налице. Общуваме и извън секса. Като казвам, че той не знае нищо за мен, разбирайте тези мой нагласи. Знае, че не съм безразлична към него, знае неща за ежедненвието ми, познава част от приятелите ми. Както и аз знам за него различни неща. Все пак една година не е малко. Аз обаче искам друго, с друг мъж. Никога не съм се залъгвала, че той ще изостави жена си, а и не искам.

# 161
Ами, позабавлявали сте се значи. Но всяко нещо има край. При теб той вече чука на вратата. Щом започва да ти тежи, да се замисляш и да чувстваш неудовлетвореност. Действай. 

# 162
Той и едва ли ще я остави. Значи, просто правите секс и имате обща тема-изпълнение на проекта. Ако е интелигентен човек , би трябвало да те разбере, че вече не искаш само секс и търсиш друг вид отношения, но не с него. Какъв аргумент ще извади, за да те убеждава да продължиш?

# 163
# 164
  • София
Да уточня и друго, той никога и по никаъв повод не е говорил нищо за жена си, нито добро, нито лошо. Няма никави подобни излияния, ама колко съм нещастен с нея, не правя секс или тем подобни. Нито на мен ми казва, че съм единствена. Даже суровата истина си е била винаги налице. Общуваме и извън секса. Като казвам, че той не знае нищо за мен, разбирайте тези мой нагласи. Знае, че не съм безразлична към него, знае неща за ежедненвието ми, познава част от приятелите ми. Както и аз знам за него различни неща. Все пак една година не е малко. Аз обаче искам друго, с друг мъж. Никога не съм се залъгвала, че той ще изостави жена си, а и не искам.

Четох, четох и едно ще ти кажа-прецени как ще се чувстваш по-добре. Дали ще скъсаш изведнъж и после ща страдаш и ще ближеш рани, или постепенно ще се настроиш срещу него и ще му посочиш вратата.
А, най-лесно е, за да не те търси и преследва, да го накараш той да скъса.
Кажи му, че си решила да минете на етап "сериозна връзка", поради което трябва да уведоми жена си за отношенията ви.
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт