Любители на кучета - 101

• 25 050
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Коте, има ли значение кое куче къде ще сложиш? Предполагам, че има, напр. по-силните/опитните отпред... Други тънкости има ли?
Има значение, да. Когато ги впрегнем за първи път, виждаме кой къде ще е по-добре. Но аз не съм кой знае колко запозната... Simple Smile

# 586
  • София
Аз се возих доста време с 40 кила куче метро всяка събота и неделя по два пъти. Не в час пик, ама пак. А на връщане се возим с две или три едри кучета. Даже ме има в една статия, хъхъ. Честно казано не сме имали проблеми. Може и до късмет да е.

# 587
  • София
Слънчогледке, и такава ситуация съм имала. Бременна в осми месец и 30кг +. Една бабичка /отново при наличие на свободни места/ ме хвана за ръката и ме дърпа да стана, че точно на това място иска да седне. Казвам ѝ, че съм сериозно бременна... Грешката ѝ беше, че каза, че нито съм първата, нито последната, която ще е бременна. Едно момче избесня и я принуди да слезе на следващата станция.

possessed, то с 40кг куче, кой луд ще ти каже нещо? Joy

# 588
Джудж, на "твоята" бабичка бих отвърнала, че и тя не е нито първата нито последната дъртофела.

# 589
  • Bарна, морето, сините вълни
Пътуването в градски транспорт си е направо приключение. Ще ки се някога да имаме възможността и във Варна да се качим с куче. Ще има да гледа накриво. Grinning

И аз като бях бременна все стоях права в автобуса и веднъж една възрастна жена като се развика вие какви мъже сте, не ви ли е срам, веднага ми направиха място.
Аз винаги правя място на бременни, на майки с малко дечица, на възрастни също правя, но на такива нахални не. Уж младите не били възпитани, пък то какво...

# 590
  • София
Книга мога да напиша на тема Бременни приключения в градския транспорт.Вървя към деветия месец и си ми тежи вече ,ма все права си стоя .Най-жалкото е ,кога се превърнахме в толкова бездушни и безсърдечни хора към всичко човешко. Но да не разводняваме темата .

Я да питам майките с бебета и малки деца,обезпаразитявате ли по-често любимците си?Хич не искам да ги тровя допълнително с химия повече от необходимото,но ако се налага ще се съобразя.

# 591
  • Бургас
Аз да. Вътрешно всеки месец, макар че производителите на препаратите препоръчват на 3. Ветеринарите също казаха всеки месец. Детето е постоянно навряно в кучето и го целува къде ли не. То и на козината може да донесе нещо, въпреки обезпаразитяването...

# 592
  • У Диспансера ...♥♥♥
И аз всеки месец, но и преди бебето  всеки месец си го обезпаразитявах.

# 593
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние вътрешно обезпаразитяваме 2 пъти в годината, сега като ви чета май е малко...
Иначе не съм делила детето от кучето, от ден първи влиза в нейната стая, навсякъде има достъп. Целуват се, ближат се.

# 594
Всеки месец давам за вътрешно и външно Нексгард спектра и на 2 месеца за тения отделно хапче Simple Smile

# 595
И аз давам всеки месец Нексгард Спектра. Нашите ветове препоръчват вътрешното да е веднъж на 3 месеца, но аз давам всеки месец или максимум през месец. Дъщеря ми постоянно е навряна в кучето.
Лека нощ от Роузи Sleeping

# 596
  • София
Ние обезпаразитяваме всеки месец. Това по препоръка на ветеринарите. Дават ни Нексгард спектра, а имаше мисля и два пъти още едно хапче... но забравих какво беше.
Да ви покажа как се спи, докато около теб е лудница 😅😅😅 (ох, пак трябва да намалявам изображението... писва ми)

# 597
  • UK
Джинкс е на милпразон за вътрешно и на бравекто (хапче) за външно, веднъж на три месеца ги давам. До 1 година ни бяха казали да му слагаме всеки месец, след това го разредиха вече. Явно тук е такава практиката Simple Smile

# 598
  • София
Точно с въпрос за обезпаразитяването идвам. Всеки месец давам хапчета и за външно, и за вътрешно обезпаразитяване. Миналият обаче от клиниката ни дадоха само едно хапче, но не запомних за какво е точно. Дали е било само за външно, как мислите? Щото тоя път ще купувам от аптеката. Иначе винаги е комбинирано с дирофилария.

Ето го Харли от тази сутрин. Тоя дзвер яде сняг и не мога да го озаптя.

# 599
  • Варна
Бизунчето ми е настинал. Онзи ден бяхме на плажа и ето ти беля....

Общи условия

Активация на акаунт