Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 28 245
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Не е същото като в Шилер изобщо.

В Питагор една голяма част от децата се вписват като резерви. А не само реално децата с опция за прием - 1-2-3-10-та резерва.

Извинете, когато бързам ме хваща дислексията при писане.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 16:26 от Fancy

# 436
  • София
Скрит текст:
Аз не знаех, че и СС е с точки като Шилер. Май са сходни от гледна точка на конкуренция/трудност/естество на изпита. А сега и откъм братя и сестри.
От една страна не е лошо да е с точки всеки комонент- по-обективно е. От друга по-притеснителните деца сигурно издишат и това няма как да се вземе предвид при точките...Но при такава бройка- толкоз.
А значи ли това, че и в СС има квоти момчета-момичета?
Повечето списващи от училището тук са с момиченца, но това едва ли е фактор Simple Smile
Момчета:момичета са приблизително 50:50.
Второто изречение не е вярно

# 437
  • София
... От друга по-притеснителните деца сигурно издишат и това няма как да се вземе предвид при точките...Но при такава бройка- толкоз.

Моят опит с ужасно притеснителното ми дете изобщо не показва това. Имах го този страх, като знам как понякога напълно блокира в непозната среда или сред непознати, но предполагам си знаят, че има и такива деца, и успяват да "изкарат" наяве какво тези деца в действителност знаят, могат, имат като потенциал. Simple Smile

# 438
  • Пловдив/София
Скрит текст:
Аз не знаех, че и СС е с точки като Шилер. Май са сходни от гледна точка на конкуренция/трудност/естество на изпита. А сега и откъм братя и сестри.
От една страна не е лошо да е с точки всеки комонент- по-обективно е. От друга по-притеснителните деца сигурно издишат и това няма как да се вземе предвид при точките...Но при такава бройка- толкоз.
А значи ли това, че и в СС има квоти момчета-момичета?
Повечето списващи от училището тук са с момиченца, но това едва ли е фактор Simple Smile
Момчета:момичета са приблизително 50:50.
Второто изречение не е вярно

Ами не си водя статистика, но от редовните 3-4 потребителки все женски род чувам :Д Няма никакво значение това просто любопитно.
Онна, извинявай, но това, че са приблизително 50:50 не отговаря на въпроса дали има квоти, т.е. отделен прием за момчета и момичета и вероятно съществена разлика в резултатите?

# 439
Fancy,  и аз така реших. Няма номер, т.е. класирана е като резерва, а дали е 2 или 28, не е ясно. Дъщеря ми се яви една от първите на 08.01., приема им продължава до 15.02., предполагам няма да има поредност до тогава. Познато дете, което се явяваше в същият ден, не е класирано. Та надявам се, като резерва да има реален шанс. От СС, казаха, че през Април, може да видим работите им.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 16:47 от Shilentze82

# 440
  • София
Аз списъци с резултати не съм виждала така че не мога да ти отговоря дали има или няма разлика в резултатите. Дори не знам моите деца с какви резултати са приемани назад в годините за да мога ада ти направя сравнение между момичето и момчетата, например.

# 441
Няма официални квоти, Пипи. Но като погледнеш класовете са около 50:50.
Сложени на стената списъци няма. Точки обичайно си разбират само неприетите и ходещи да си гледат работите. Simple Smile
В темата има доста момчета.

Миленита, само ако попаднеш на точната психоложка.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 16:57 от Fancy

# 442
  • София
Ами, явно дребната е била с късмет в този ден.

# 443
Според мен като минала през системата, просто нямат фиксирани правила. А всяка година правят преценка на всяко едно дете. И аз  познавам лично примери, които доказват това, което написах. Приети деца с 60 точки при неприети с 89. Политика на училището да приема семейства с повече деца. Безброй пъти съм казвала, че зора е с първото дете. Но дори и при това положение, после от всички се изисква успеваемост. И, ако трайно я няма, е ясно...

Имат право да приемат който си искат.

# 444
Според мен като минала през системата, просто нямат фиксирани правила. А всяка година правят преценка на всяко едно дете. И аз  познавам лично примери, които доказват това, което написах. Приети деца с 60 точки при неприети с 89. Политика на училището да приема семейства с повече деца. Безброй пъти съм казвала, че зора е с първото дете. Но дори и при това положение, после от всички се изисква успеваемост. И, ако трайно я няма, е ясно...

Принципно си прав, в ситуацията на абсолютна липса на правила. Но аз имам особено мнение по въпроса.

# 445
Което в никакъв случай не означава, че е безсмислено да се бориш. Това не е новото НУКК все още😀

# 446
Зависи какво визираш под новото НУКК. Simple Smile

# 447
  • в страната на чудесата
Старото НУКК, т.е. това, което познаваме в последните 15 г е пълна скръб. По-добре "централно столично училище", както се изразява класната от едно ДУ без претенции, отколкото НУКК Simple Smile

Аз разбирам Фенси и смятам, че е права. Правилата трябва да се обявяват и ако приемат деца с по-нисък брой точки следва да е ясно.

# 448

Принципно си прав, в ситуацията на абсолютна липса на правила. Но аз имам особено мнение по въпроса.

Което аз споделям. Не смятам, че е ОК да правят каквото си искат.

# 449
Здравейте, ние се явихме в на изпит в СС и Питагор за 1 клас. В СС са били два модула- математика и български, с почивка за банан и тоалетна. Помагали са на Дора, трябвало да пишат наименования на животни. Друго не изкопчих. Но пък там вече е най- любимата ни учителка. На сайта няма снимки, за да видя как се казва. Резултат още нямам.
В Питагор- само задачи. Събиране и изваждане, свързване на числата от 1 до 10, за да се получи елха, откриване и преброяване на кръгове. Одобрени сме за присъствен ден.

Общи условия

Активация на акаунт