Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 28 219
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • София
От алтернативите: аз бих погледнала ОТ, Британика, Климент Охридски и Школото - в този ред

# 586
  • В офиса
От изброените - Британика. Сградата им изглежда много фенси Blush

Чудя се открай време, какво му харесват на АК в СС, а то - сградите! Joy
И дворът.
Скрит текст:
И Йънгс
Grinning

# 587
  • Отвъд алеята зад шкафа
На Британика цената за мен е силно демотивираща - 5900 евро, 350 евро за консумативи, 1290 евро за транспорт и отделно заплащане за храна, което не пише колко е, но ще е минимум 1000 евро - та стигаме до поне 8500 евро на година.

# 588
И моето не е прието в СС, получила съм мейл преди час, но е отишъл в спам-а.
Азбуки не съм проверявала, но ще го погледна. КО действително са в една невзрачна сива страда. Като мащаби са сходни с Фюжън, първите са с по една паралелка, вторите с по две. Като отношение също са сходни - и двамата директори са педагози, много възпитани, в час с последните тенденции, поне на теория, по всичко личи, че обичат професията си. И двамата бяха откровени, което ми допадна доста. Всички, от портиера, чистачките и преподавателите и в двете училища бяха доста приветливи, има известен уют, въпреки че базите им хич не са бомбастични.
Във Фюжън твърдят, че не вярват в твърде либералното образование, а залагат на добър баланс между двете, но как и колко това се получава на практика, май е още рано да се каже. Британика имат страхотна база, Дрита- ок, но как ще се развият нещата оттук насетне, предстои да се види, дано парите и усилията не са хвърлени основно в базата и имиджа. Още не съм съумяла да ида там нито за среща, нито за събеседване, оказа се трудно да се свърже с тях човек, въпреки няколкото заявления, обаждания и т.н. Някой май беше останал с подобни впечатления от комуникацията им. Обещаха да се свържат със заявилите желание в края на миналата седмица, още чакам. Като нищо да се окаже и там да не са я приели по документи:))))

Цената също ми идва малко прекалена и на мен.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 23:01 от FBID1264533900

# 589
И моето не е прието в СС, получила съм мейл преди час, но е отишъл в спам-а.
Азбуки не съм проверявала, но ще го погледна. КО действително са в една невзрачна сива страда. Като мащаби са сходни с Фюжън, първите са с по една паралелка, вторите с по две. Като отношение също са сходни - и двамата директори са педагози, много възпитани, в час с последните тенденции, поне на теория, по всичко личи, че обичат професията си. И двамата бяха откровени, което ми допадна доста. Всички, от портиера, чистачките и преподавателите и в двете училища бяха доста приветливи, има известен уют въпреки, че базите им хич не са бомбастични.
Във Фюжън твърдят, че не вярват в твърде либералното образование, а залагат на добър баланс между двете, но как и колко това се получава на практика, май е още рано да се каже. Британика имат страхотна база, Дрита- ок, но как ще се развият нещата оттук насетне, предстои да се види, дано парите и усилията не са хвърлени основно в базата и имиджа. Още не съм съумяла да ида там нито за среща, нито за събеседване, оказа се трудно да се свърже с тях човек, въпреки няколкото заявления, обаждания и т.н. Някой май беше останал с подобни впечатления от комуникацията им. Обещаха да се свържат със заявилите желание в края на миналата седмица, още чакам. Като нищо да се окаже и там да не са я приели по документи:))))

Цената също ми идва малко прекалена и на мен.

Казаха, че от утре започва разглеждането на кандидатури, независимо кога са подадени. Да, доста трудно се откриват по телефона.

# 590
СС днес ми се обадиха, да поканят щерката за втори кръг, т.е. още прозвъняват.

# 591
  • Пловдив/София
И ние имаме мейл от СС, че не сме приети, както и очаквах. Май е време да принтя “Азбука на мисленето” Simple Smile Че още размишлявам за Шилер...
Странното е, че приятелче също не е прието, а е с отлична фина моторика- оцветява фино, рисува прекрасно, на уроци ходи по рисуване, било й е лесно на изпита, спокойна... Странна работа, не знам какво търсят вече. Моето диване ясно, че не пасва, ама тя защо не...?

Цената на Британика ме притеснява не само като себестойност, а като клиенти, които ще привлече- силно платежоспособни и търсещи лъскава база с “пясък от Карибите” (от рекламата). Затова при нас отпада директно.

# 592
Не размишлявай за Шилер, а записвай за изпита.

# 593
  • Пловдив/София
Не размишлявай за Шилер, а записвай за изпита.
Февруари започва. Но за там трябва да го скъсам от подогтовка, не знам дали си заслужава нервите...

# 594
  • София
Моториката  не е всичко. Има сто други неща, за които е писано в темите.

# 595
Поправям се- имам мейл. Не сме приети. Детето каза- разбира се, нали не мога да пиша. А като видя таралежа в темата, добави- ето, не са помислили за тези, дето не могат да пишат, карат ме да пиша таралеж. Иначе иска да ходи да си види работата. Нищо, ще ходим в на кака училището или ще вървим по утъпканата пътека- имаме кака и батко.

# 596
От алтернативите: аз бих погледнала ОТ, Британика, Климент Охридски и Школото - в този ред

Това са алтернативи, които си струват обмислянето, но аз в никакъв случай не бих  оставила БШ за накрая, по-скоро в обратен ред. Зачетох се от любопитство в сайта на Британика, ами повечето неща ми звучат твърде познато като цели и идеи, визирам нашето училище... Без разбира се английския, който би трябвало да им е именно силата на Британика. Само дето цената е по две.
.... И това за интердисциплинарния подход е посока, в която, забелязвам, че БШ върви.

Тази вечер дъщерята ми обяви, че учениците от 4-7 клас ще си избират по двама представители на клас за ученически парламент. Целта била да се събират в определен ден понякога и да взимат решения, да дават предложения за подобрения и свои си ученически инициативи. Но първо желаещите трябва да направят предизборни презентации. 😁

# 597
И ние имаме мейл от СС, че не сме приети, както и очаквах. Май е време да принтя “Азбука на мисленето” Simple Smile Че още размишлявам за Шилер...
Странното е, че приятелче също не е прието, а е с отлична фина моторика- оцветява фино, рисува прекрасно, на уроци ходи по рисуване, било й е лесно на изпита, спокойна... Странна работа, не знам какво търсят вече. Моето диване ясно, че не пасва, ама тя защо не...?

Цената на Британика ме притеснява не само като себестойност, а като клиенти, които ще привлече- силно платежоспособни и търсещи лъскава база с “пясък от Карибите” (от рекламата). Затова при нас отпада директно.

Пипи,
за мен беше изненада , че СС се обадиха, бях ги отписала, а и не са ми първо желание. Май даже, си я пробвах да и видя нивото, тъй като и ценово май са ми висока летва. Както и да е, " Азбуката" не сме минавали, играем у дома с книжки от книжарницата, оцветява или пише, нищо специално или целенасочено. Определено имат профил, който търсят, и това не са хипер подготвени деца, а по скоро такива с потенциал и добра комуникация, която щерката определено има. Вижте  работата на детето, може да се консултирате върху какво да наблегнете за 1 клас.
Азбуки няма да имат прием за ПУК набор 2014, някой беше питал, но с незнам точно кой.

# 598
  • Пловдив/София
Репичка, ако не е късно за другите училища поне един непоискан съвет: не казвай на детето, че е на изпит и не е прието. Аз казвам, че избираме заедно училище, ще има игри и задачки с други деца и е добре да участва и после заедно ще решим къде ще учи. Все още можем да наклоним везните и примерно ако се заинати за СС да кажем- ама ето тук има по-голям басейн/ повече играчки и тн “детски” аргументи. Моят син не знае, че не е приет.
Поне според мен е рано да мислят за изпити и поражения, на едни познато беше започнало да се напишква след неприемане на няколмо места Sad

Edit: всички препоръчвате ОТ, но там приемът не беше ли от първи клас? Тоест за ПУК не е алтернатива. Ние обмисляме още една година в градината и догодима 125то или ОТ, но това е резервен вариант, предпочитам сега да се преместим.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 22:10 от Пипи2013

# 599
И не забравяйте, че поне сега и на тази възраст приет-неприет нищо не означава. Алтернативи поне има вече много.
Очаквах повече навалица и цялата гъзария да се засили за супердаскалото, малко съм изненадан.

Общи условия

Активация на акаунт