Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 379
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Цел АК най-лесно се постига от учениците от математически гимназии или паралелки.

# 241
Каква реклама, какви 5 лв. 🤣😂🤣

Ясно е, че няма как ако учиш по различна система, както в Прогресивното, въпросния International baccalaureate system, да бъдеш оценен адекватно от останала учебна система.

Да погледнем от края към началото.

1. Университет
2. Гимназия
3. ОУ

Ще опитам да задам така нещата  - ако целта е детето Американския колеж в София or similar, какъв трябва да е пътят на детето преди това?
Te имат ли сертификат или каквото там трябва за IB. Доколкото ми е известно само Уве и Мердиан имат за малката възраст.

Цел АК, училището е СС.

Вече имат - да

# 242
  • София
Зубраческо училище е пътят (истината и живота - както се казваше в едно предаване).

Познавам системата Джъмп, много е хубава именно за приобщаване на деца със, затруднения но за деца със средна амбиция е горе-долу до втори клас да речем и после трябва по-сериозно. За мен най-ценното при обучението ми беше това, че идеята на системата е комуникация с всяко дете, да има постоянен диалог. Не мога да си кривя душата - това ми харесва в нея, защото мисля, че това като цяло липсва като подход в нашенските традиции. Има неща, които не ползвам, защото са ми твърде раздробени и дразнят, включително децата. И не ползвам книгата за учителя, защото предпочитам да ползвам материала и да го развия спрямо конкретното дете и целите. Деца, които схващат бързо в един момент се отекчават, а и мисля, че след първи клас ги вдетинява, все едно са в детската градина, а аз не искам това. Пак казвам - системата е хубава като идея, но не бих заложила само на нея, ако гоня високо спортно майсторство, така да го нарека.
Относно Прогресивното, от чисто любопитство бих искала да зная дали има деца, които са влезли след седми клас в някоя от зубраческите държавни.

# 243
На сайта на IB златарски имат само горното, без мидъл. Но имайки предвид, че от 5ти клас почнаха сравнително скоро и се изисква за да ти дадат лиценз някъде около 3 години, ако въобще искат да правят Middle IB или както се казва, то може би са в процес

# 244
Цел АК най-лесно се постига от учениците от математически гимназии или паралелки.

АК е средство. Превърне ли се в цел, търсете друго училище.

# 245
  • София

АК е средство. Превърне ли се в цел, търсете друго училище.
Мале-мале! Head Band

С МГ опит и аз мисля, че се влиза по-лесно

# 246

Ясно е, че няма как ако учиш по различна система, както в Прогресивното, въпросния International baccalaureate system, да бъдеш оценен адекватно от останала учебна система.

1. Университет
2. Гимназия
3. ОУ

Ще опитам да задам така нещата  - ако целта е детето Американския колеж в София or similar, какъв трябва да е пътят на детето преди това?
Te имат ли сертификат или каквото там трябва за IB. Доколкото ми е известно само Уве и Мердиан имат за малката възраст.

Цел АК, училището е СС.

Вече имат - да

Не е вярно. https://www.ibo.org/programmes/find-an-ib-school/?SearchFields.R … .TypePrivate=true

За праймъри никой няма. За мидъл също. За диплом са горните.

И да попитам. Кой от основното училище си знае интересите за университет, че да се обръща въпроса? Кой в ПУК знае, че иска да завърши АК? Освен болен мозък на някой безумен родител.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 19:21 от Fancy

# 247
  • София
Златарски май са тикнати на Middle Years.

# 248
Зубраческо училище е пътят (истината и живота - както се казваше в едно предаване).

Познавам системата Джъмп, много е хубава именно за приобщаване на деца със, затруднения но за деца със средна амбиция е горе-долу до втори клас да речем и после трябва по-сериозно. За мен най-ценното при обучението ми беше това, че идеята на системата е комуникация с всяко дете, да има постоянен диалог. Не мога да си кривя душата - това ми харесва в нея, защото мисля, че това като цяло липсва като подход в нашенските традиции. Има неща, които не ползвам, защото са ми твърде раздробени и дразнят, включително децата. И не ползвам книгата за учителя, защото предпочитам да ползвам материала и да го развия спрямо конкретното дете и целите. Деца, които схващат бързо в един момент се отекчават, а и мисля, че след първи клас ги вдетинява, все едно са в детската градина, а аз не искам това. Пак казвам - системата е хубава като идея, но не бих заложила само на нея, ако гоня високо спортно майсторство, така да го нарека.
Относно Прогресивното, от чисто любопитство бих искала да зная дали има деца, които са влезли след седми клас в някоя от зубраческите държавни.

Тепърва ще стане ясно. Нали това е, че тази година завършва първият им 7 ми клас.

# 249

1. Университет
2. Гимназия
3. ОУ

Ще опитам да задам така нещата  - ако целта е детето Американския колеж в София or similar, какъв трябва да е пътят на детето преди това?

Цел АК, училището е СС.

Вече имат - да

Не е вярно. https://www.ibo.org/programmes/find-an-ib-school/?SearchFields.R … .TypePrivate=true

За праймъри никой няма. За мидъл също. За диплом за горните.

И да попитам. Кой от основното училище си знае интересите за университет, че да се обръща въпроса? Кой в ПУК знае, че иска да завърши АК? Освен болен мозък на някой безумен родител.
Да, явно нямат. Ще повдигна въпроса, ако се спрем на у-щето. Казаха, че от тази година имат. Предполагам ще се впише в някакяъв момент.
А вие Fancy упорито "търсите под вола теле". Всеки прави, търси, каквото  си иска.

# 250
  • София
Златарски май са тикнати на Middle Years.
Не са. Никой няма middle years

# 251
Дали някой е успял да запише детето си в някое чуждестранно училище (с английски като първи език), което предлага онлайн обучение и посещение на място не е необходимо? Технологиите доста напредват и сигурно това вече е възможно.

Засега аз не съм намерил такава опция. Може би трябва да се направи и нова тема.

# 252
Mimikona, не разбирам последната ви реплика. Какъв вол и какво теле? Твърдите откровени неистини и аз просто ви опровергавам с доказателства. Освен това постовете ви са така написани, че не правите впечатление на търсещ и проучващ родител, а на нещо друго. И аз като Миленита този път ще прехапя език. Всички други ме разбраха.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 19:48 от Fancy

# 253
чуждестранно училище (с английски като първи език), което предлага онлайн обучение и посещение на място не е необходимо? Технологиите доста напредват и сигурно това вече е възможно.
Искате детето Ви да предпочита общуването с компютри, вместо с хора?
За робот ли ще го жените? Технологиите​ напредват и сигурно ще бъде възможно...

# 254
  • София
От нейните постове нищо не разбирам, а ги чета по два-три пъти.

Общи условия

Активация на акаунт