Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 461
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Ох, Тинтири и аз така се чувствам. И кг като качих съвсем.
Сега като мога да си връзвам леко косата малко ми олекна....

# 121
Kacha, мерси. Точно това да. Само, че нямам снимки вътре. Много странно. Мислех, че са там. Ще ги изнамеря (със сигурност ги имам на другия тел.) и ще покажа как искам пак да стана. Даже по-добре. Ше ми се да понапомпам мускули, а не само слаба.

Рен(и), да знам защо три години. И малко ме притеснява, но ще заложа на доктора ми. До сега всичките му прогнози са реалност. Даже и кривата ми цица се понамести. Лек случай съм. Така ме водят. За това той реши вместо 5 да са три години. Даже мислеше 2, но реши да не преиграваме. Аз нямах нито един заразен лимфен възел. Извадиха ми само 4.

Зори, много ти е косата! И цвета ме кефи. Аз отдааавна се мислех за този цвят, но все не ми стискаше да окепазя русото😁

Тинти, твоята е като моята. Аз се радвам, че не ми е права и се надявам да не се изправи, че каквато ми е рядка и тънка (в това отношение май ще си е като преди) вечно ми беше залепнала за главата без никакъв обем.

Детеминке, и аз си мислех за теб и положението там. То оше не е много натопорчено нали? Мнооого се надявам, заради цялата планета и да не става!

# 122
Детелинка,как я ползваш кисл.вода за под мишниците?
От тези вълни имам обилно потене. А и аз си мисля че мириша нищо  че околните казват че не. А нищо не ползвам за изпотяване дезодоранти,пудри и др.такива.

# 123
И моята пот не мирише. Много странно.То и добре, че е така, щото при това обилно потене ще задуша всички хахах...

# 124
Какви хубави показвате . При мен по време на таргетната химия косата ми се накъдри . Аз бях доволна , защото имам тънка и права коса . След химията за няма и месец и се изправи / за мое съжаление / . Много ми оредя косата и правих маска с газ . Добре ми се отрази . Сега ползвам шампоан с чесън . Косопадът спря , чак не ми се вярва .

# 125
  • Варна
Благодаря ви за отговорите! Значи не пиете никакви добавки...аз незнам как ще се справя с тези странични "дефекти",много е зле положението!

# 126
aalko, аз тези ефекти ги имам още от хистеректомията насам(почти 6 години). Пробвах с мелатонин, с разни други уж успиващи и успокояващи добавки, с чайове преди лягане....ми, не ми дейстраха. Като кукувичка на часовник бях- в интервала между 3 и 4 задължително се будех...и сега съм така. Често и не заспивам до това време- дори и да съм много уморена( даже тогава ми е още по-трудно заспиването). Та, си държа на нощното шкафче книжка и лаптоп за да гледам филми или да слушам музика( на слушалки, че рискувам да събудя половинът). Виж, топлите вълни поутихнаха и  почти не ги отразявам. Сега, откак почнах хормоналните, си припомних какво е това, но явно съм се адаптирала вече и не са толкова страшни. Може да пробваш някакви хранителни добавки- но първо питай дали са съвместими с останалите лекарства и  лечението ти. Аз, навремето съм пила черен кохош, червена детелина, мака, хмел, соеви изофлавони....препоръчват и жълт кантарион, но мисля той не се препоръчва при нашите състояния.

# 127
И моята пот не мирише. Много странно.То и добре, че е така, щото при това обилно потене ще задуша всички хахах...
И моята не мирише. Винаги е било така и още е. Единствено в случаите, когато се изпитя под въздействието на силен адреналин (положителен или негативен) мирише, но пак става.

Защо не е препоръчително нормални рол-он-и и дезодоранти за нас? Важи ли това и за мастектомираните?

# 128
Момичета, минах дерматолог- онколог в Дървеница, една много блага професорака Пейчева. Става и с направленияпри нея, всичко е ок. С нашата диагноза каза, че е хубаво да си правим профилактика всяка година. От 22 почвам лъчето, стискайте палци.

# 129
Здравейте,
Бони, всичко да е по вода на лъчето.
Тото, как си, как вървят новите вливки, надявам се по-добре от старите…
Тони, добре си нали?
Има разни добавки за жени в менопауза, но не съм ги пробвала. На билкова основа, не би следвало да вредят на нещо. На Аквасорс са едните, Муун баланс. Може в сайта им да пише какво се предполага, че повлияват добре.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 14:20 от unabella

# 130
  • София /Абсурдистан
Unabella аз ако бях с тегло като твоето, щях да черпя всички наред.
Трайно се отслабва с режим Зоната и хем си ядеш всичко http://www.vzonata.com/vlez-v-zonata/ или с разделно хранене. За други варианти не знам, те са повече за поддръжка на свалени килограми. И много движение, разбира се.
Добавките за менопауза при хормонозависим рак са противопоказни, поне на мен така ми казаха. Иначе който се интересува, мога да му кажа комбинацията от 2 добавки, при която всички симптоми изчезват, ама ... Аз съм ги пила преди. А хормоналната терапия на мен ми казаха 10г, ама аз нищо не вземам сега.
Аз се чувствам не точно болна, а много, ама много уморена. И май спря да ми пука.

# 131
  • Варна
Здравейте  момичета,
моля ви за отзиви за Доц. Маслянков,
Аз съм от Варна , но ми се иска да дойда в София за второ мнение, виждам че Доц. Маслянков специализира доста в чужбина ,
а може би ще помогнете със съвет и за Варна , препоръчаха ми проф. Ненков
Незнам дали греша но мисля че в София имат по добра техника и апаратура и лекари който се обучават навън , тези които проверих тук във Варна не са излизали от БГ и си мисля че може би изостават с новостите при лечение на рак на гърдата , а и от към медицинска апаратура, просто търся алтернативи и добри специалисти който да обяснят и да предложат варианти ,
а тук само ме оперираха и не ми обясниха нищичко, утре съм на онко комисия и ще разбера какво ще ми назначат
Благодаря ви милички, стискайте ми палци моля ви , и помагайте ако знаете нещо.

# 132
Привет, Музито, а каква точно консултация ти трябва, нали си оперирана? Добре е да направиш ревизия на хистологичния резултат, дори е задължително! И ако съвпадне с първия да поискаш мнение и за последващото лечение на две места /в София и Варна примерно/.

# 133
  • Варна
Здравей мила Унабелла , ами това е ситуацията, първо хирургът ме посъветва да запази гъдата тъй ато съм на 43,  и да извади само образуванието и да се види какво е ,
 не ми направиха предварително биопсия, в деня на операцита ме пита какво ще правим , ще режем ли гърдата и да направим бързият 15мин тест ,
аз не се съгласих , извади 2 см образувание което се оказа злокачествено, изпратих го и до още една лаборатория във Варна  пак така . При ехографските 2 прегледа преди операцията той, и др. Симеонова казаха че лимфите са чисти , обаче след операцията каза че може да се наложи да се махнат , предполагам че е добър , но тъй като си смени историйте няколко пъти вече не му вярвам , нищо не ми обясни , нито ми каза какво следва, да не говоря че и при смяна на превръзка трябваше да го издирвам за да питам кога е следващата .....само поглеждаше и излизаше  Както може да се досетите съм изплашена и имам нужда от човек на когото вярвам и съм спокойна около него . Благодаря ви още веднъж

# 134
Muzito а какви са характеристиките на тумора Her, хормоночувствителен ли е, а какъв вид е.
Незнам дали ехографа може да даде представа дали лимфните възли са чисти или не. Мисля че може да покаже дали са увеличени или не. Най-сигурният вариант е при операцията правят изследване и като извадят няколко. (Мисля че тук всички имаме извадени лимфи най-малкото е 2 или 3 такава е практиката).

Бони успех при лъчето . Сигурна съм, че няма да го усетиш. В онкологияга ли ще го правиш. Много са мили и готини хората които работят на апаратите. Рано сутрин може да се минава много бързо, почти не се чака. На мен ми се наложи инцидентно няколко пъти и не е имало проблем. Иначе часът ми беше за 10 или 11 (ей как се забрабя всичко даже не съм сигурна мисля, че бях на синия апарат) понякога съм чакала и 2 часа, когато идват новите пациенти. Ако ходиш на работа ги предупреди ще те вземат бързо и навреме. Аз пиех по чаша сок от моркови и нямах проблем с кожата,въпреки че е доста калпава моята вече.

Утре мисля да ходя да изследвам маркера в онкологията;стискайте палци.

Общи условия

Активация на акаунт