Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 677
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Олив, гърди се правят! Не го мисли това сега. Важното е всичко друго да е добре.

На мен са ми паднали драстично левкоцитите от Интерферона Sad Даже искаха да ме оставят в болницата. Ама решиха да правим Зарзио днес и утре. Няма да слагаме Интерферон тази седмица, и другата няма да слагаме, заради скенера. Та две седмици съм без Интерферон

# 676
  • Plovdiv, Bulgaria
Олив, аз бях с хоромонозависим тумор, лечение Золадекс и тамоксифен, квадрантектомия и след почти 5 години лечение, нов тумор, отново хормонозависим. Не се притеснявай, аз сега съм нова линия хормонотерапия- ксанепра и Золадекс.
Тинти, не знаех, че и от интерферона падат левкоцитите. Успех на скенера! Flowers Four Leaf Clover
Маритка, браво за билетите! Аз, когато имам предстоящо пътуване, се чувствам страхотно и така мислите са ми само в правилната посока .

# 677
  • assenovgrad
Flowers Hibiscus
Звъняла съм в Сити за резултат, след като сме се разбрали. Даже с една от младичките лекарки си пишем на Вайбър.
В централния офис на НЗОК твърдят, че само при тях става веднага, но ще пробвам и аз в друг офис следващ път.
Ако има такъв де, че засега ми спряха Золадекс и тамоксифен, интересно дали ще назначат нещо, щом и двата тумора се влияят от естроген, но пък този втория не се е
повлиял особено след 3 години лекарства. Някой имал ли е такъв случай, всъщност, втори рак пак зависим от естроген/прогестерон и появил се въпреки терапията?
Марита, добре съм - физически - ставах и вчера, и днес, даже за кафе ходих преди малко. Психически - нагоре-надолу - на мен много ми влияе липсата на гърда, знам, че е за добро, но не ми се гледа даже какво е станало. Миналият път беше само квадрантектомия и понеже бях с големи гърди, си остана доста и стана прилична гърда, сега... то е ясно, че ще сложа импланти, ама пак ми е тъпо.

"Някой имал ли е такъв случай, всъщност, втори рак пак зависим от естроген/прогестерон и появил се въпреки терапията?"
Олив, мила, аз съм така! Първи път - лобуларен ин ситу, естроген/прогестерон чувствителен - последващо лечение почти 3 години с Тамоксифен. Нямах друго лечение, защото беше ин ситу. И след това инвазивен дуктален, пак естроген/прогестерон чувствителен. Направих повторно изследване на хистологията и от двата карцинома, за уточняване точно на това, че второто образувание не е пропуснато при първата операция, а се е появило в последствие. Д-р Петров от Трансхеликс ми каза, че ако не съм пиела Тамоксифен, второто образувание е можело да тръгне много по-рано и тъй като беше с G-3 да направи много повече поражения.
Правим каквото смятаме, че трябва, а какво ще се случи си е на късмет!
Стискам ти палци за по-леко възстановяване!
Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 678
  • София
Олив,важното е да се спре гадината,после и имплант ще сложиш ,всичко ще се подреди!

Kacha,тук в София ли,в кой офис?Ма мен в Младост ми казаха 2-3 дни.Като заверих Аримидекса, в централния офис ми казаха,че мога и в другите,но нямало да стане веднага.Сега Януари ходих.

Тинти,пробвай и с Герисан за левкоцитите.

Марита,аз пък от 24-28.07 съм в Гърция,но щом си чак до 8.08,се надявам да се видим.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 09:51 от zori_g_n

# 679
Олив,важното е да се спре гадината,после и имплант ще сложиш ,всичко ще се подреди!

Kacha,тук в София ли,в кой офис?Ма мен в Младост ми казаха 2-3 дни.Като заверих Аримидекса, в централния офис ми казаха,че мога и в другите,но нямало да стане веднага.Сега Януари ходих.

Тинти,пробвай и с Герисан за левкоцитите.
Не в София, Зори. Първия път го заверих в централата в Бургас и от там ми казаха  че следващия път мога да го правя от удобен за мен офис.Най-удобно ми беше в Несебър, та там го заверих. Стана за десетина минути.

# 680
Здравейте, дами! Имам нов ТЕЛК и не помня какви документи се носеха в общината за намаляване на данъка на жилището и колата. Някой знае ли?

# 681
  • София
Трябва да си занесеш Телк-а, копие от нотариален акт/талон и там се попълваше на място декларация. Не помня за друго, но е възможно да има.

# 682
  • Варна
Момичета,днес ще ми бият Золадекс,какви странични ефекти има?

# 683
  • София
Аз от Золадекса нямам странични ефекти

# 684
Зори, до 6-ти съм. Ще се радвам, ако успееш😊

aalko, при мен страничните ефекти от Золадекс са критиката🤣 Топли и студени вълнИ, но топлите са повече и по-тормозещи и странни. Свиква се де.

Олив, аз те разбирам напълно по отношение на гърдата! Ще я направиш.

Девойки има ли някой с двойна мастектомия и рецидив?

# 685
  • В царството на игрите:)
Аз от Золадекса нямам странични ефекти

Ако не очакваш странични ефекти/дефекти, няма да имаш нито едни Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 686
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета,днес ще ми бият Золадекс,какви странични ефекти има?
Горещи вълни, други не съм имала.

# 687
  • Варна
Те тези готини вълни ги имам вече от Нолвадекса,Ганчева ми препоръча едни капсули от вечерна иглика.Засега не забелязвам особена промяна обаче.

# 688
  • София
Горещите вълни започнаха още по време на химията - след четвъртата ми изчезна цикъла и започнаха. Всъщност, със Золадекса вероятно и приключват по-бързо - за няколко месеца, помислете, че при нормално настъпване на менопауза могат да продължат и 2-3 години, направо сме на далавера.Grinning

# 689
  • София
Зори, до 6-ти съм. Ще се радвам, ако успееш😊

aalko, при мен страничните ефекти от Золадекс са критиката🤣 Топли и студени вълнИ, но топлите са повече и по-тормозещи и странни. Свиква се де.

Олив, аз те разбирам напълно по отношение на гърдата! Ще я направиш.

Девойки има ли някой с двойна мастектомия и рецидив?

Аз, Маритка. Но за мен при първата операция докторът трябваше са ми махне цялата гърда, но той се полакоми да ми вземе парите за поставени импланти включително, и така. Защо иначе за година ще ми изникне рецидив на 5 см разстояние от първия тумор? Аз не съм поставяла на първо място и при първата операция важността на естетическия вид пред важността на живота ми.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 16:50 от detelistna.4etirilinka

Общи условия

Активация на акаунт