Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 682
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Олив,  прегръщам те!
Тинти, радвам се че си по добре след инжекциите и на работа. Дано на мама да излязат чисти лв.
Аз днес трябваше да си слагм Золадекс, но не ми се ходеше до СофияМед, на работа съм и.... Къде другаде могаданси го сложа според вас. При личния не искам. Питах в една лаборатория на път за работа, не слагали. Освен Питанката да ме научи сама да си го слагам.😄

# 661
  • София
Точно по същата причина съм доволна, че ММ вече ми го слага. Ужасно е да се чудиш кой, къде...

# 662
  • София /Абсурдистан
Золадекс може да се слага във всяко здравно заведение. В Сити също слагат сестрите, плаща се 11 лв. Може и в София мед 1 отстрани в спешното. А ако ти се ходи до Дианабад мога да кажа на ММ да ти го бие. Той е лекар, знае как, като и на мен слагаше Золадекса преди време. Това е егати и гадната инжекция.

# 663
  • Варна
Докато все още се обсъжда Золадекс, моля за малко инфо: баща ми е с рак на простатата и също е на Золадекс, като от КОЦ Русе не му разрешават да си вземе инжекцията и да си я постави където му е удобно, тъй като била по... ъъъ... протокол 33(или нещо подобно). Това според вас замотаване ли е някакво или може би с рак на простата е по-различно и не може да се поставя къде да е? Едва ли, но все пак е странно, че категорично не му дават инжекцията, налага му се да пътува около час до Русе и обратно.  
И още нещо - досега доплащаше по 59лв. за всяка инжекция, като от този месец сумата се била вдигнала на 62лв. При вас така ли е? Или зависи от дозировката?

Бързо възстановяване, Олив и Шуш! И оттук-нататък - никакви непредвидени изненади! Само добри новини, доколкото изобщо е възможно! Hands VFlowers Hibiscus

# 664
  • assenovgrad
Докато все още се обсъжда Золадекс, моля за малко инфо: баща ми е с рак на простатата и също е на Золадекс, като от КОЦ Русе не му разрешават да си вземе инжекцията и да си я постави където му е удобно, тъй като била по... ъъъ... протокол 33(или нещо подобно). Това според вас замотаване ли е някакво или може би с рак на простата е по-различно и не може да се поставя къде да е? Едва ли, но все пак е странно, че категорично не му дават инжекцията, налага му се да пътува около час до Русе и обратно.  
И още нещо - досега доплащаше по 59лв. за всяка инжекция, като от този месец сумата се била вдигнала на 62лв. При вас така ли е? Или зависи от дозировката?

Бързо възстановяване, Олив и Шуш! И оттук-нататък - никакви непредвидени изненади! Само добри новини, доколкото изобщо е възможно! Hands VFlowers Hibiscus
Доколкото знам за рака на простата Золадекса е с различни милиграми. Май при тях се бие на 3 или 6 месеца, затова може да настояват медицинско лице да слага инжекцията.

# 665
  • София /Абсурдистан
И баща ми е така, но му слагат Елигард на всеки 6 м. Инжекцията се взема с протокол, а може да я сложи в която и да е болница, бие се в корема.

# 666
  • Plovdiv, Bulgaria
Олив, желая ти бързо възстановяване!
Аз днес минах скенер, пак имам нов млад лекар Андреев, на 2-рия етаж в Сити/от екипа на д-р Ганчева/. Попитах за резултата на третия етаж и ми казаха, че той щял да ми се обади другата седмица, да не очаквам в петък. Онемях! Първо, дълбоко в себе си се съмнявам да ми се обади, второ, от опит знам, че не дават резултати по телефона и трето, не можело да ми изпратят резултата / разчитането/ с куриер, а само диска. Ще се надявам, наистина да ми звъннат, защото не искам да изпращам сина ми, който е студент в София, да ми вземе резултатите, тъй като в момента е в сесия и реших да не го притеснявам, че съм на скенер. Съжалявам, малко объркано стана, но се напрегнах в Сити, може би защото нямам личен контакт с конкретен лекар.
Поздрави на всички и успех!

# 667
  • София
Явно всички го имаме този проблем в Сити Sad

Аз имам въпрос. Взех си последния Золадекс и утре ще взимам протокол от Сити. В здравната каса на ул. Енос ли трябва да ходя пак, или може и в някой от офисите? Имам удобен такъв наблизо. Като заверявах първия път протокола имаше бележка, че можело и в офисите, ама да питам, че да не се разкарвам излишно. Благодаря!

# 668
  • София
Може в офисите,но не става веднага.Оставяш го и го взимаш след 2-3 дни.

# 669
  • Другата България
Олив, желая ти бързо възстановяване!
Аз днес минах скенер, пак имам нов млад лекар Андреев, на 2-рия етаж в Сити/от екипа на д-р Ганчева/. Попитах за резултата на третия етаж и ми казаха, че той щял да ми се обади другата седмица, да не очаквам в петък. Онемях! Първо, дълбоко в себе си се съмнявам да ми се обади, второ, от опит знам, че не дават резултати по телефона и трето, не можело да ми изпратят резултата / разчитането/ с куриер, а само диска. Ще се надявам, наистина да ми звъннат, защото не искам да изпращам сина ми, който е студент в София, да ми вземе резултатите, тъй като в момента е в сесия и реших да не го притеснявам, че съм на скенер. Съжалявам, малко объркано стана, но се напрегнах в Сити, може би защото нямам личен контакт с конкретен лекар.
Поздрави на всички и успех!
Спокойно, не се притеснявай.
Обаждат се и съобщават по телефона резултати, Великова редовно звъни на ММ и го информира за тях, когато прави контрола. Ще се обадят, а ако не го направят, ще ги потърсиш ти, то понякога човек трябва да е и малко нахален.

# 670
Тинти, аз го заверих  в офис . Стана веднага.

# 671
  • София /Абсурдистан
И на мен винаги ми се обаждат от Сити. Казват резултата какъв е и какво следва от тук нататък.

# 672
  • София
Тинти, аз го заверих  в офис . Стана веднага.
Хора това е много полезна информация, трябва да я сложим в първия пост на темата .
Честит Имен Ден на всички момичета е темата, който носят имена със светлина в тях.
Светла, Светлозара и подобни!!!
Аз ви черпя виртуално за моят син именик.🍻🍕🍗🧀🍻

# 673
Добро утро девойки! Аз си купих билети в посока родината най-после и на 25. Юли кацам в София🤣 Малко е далечко, но ще се радвам да организираме една среща с вас по това време. До 6. Август ще стоя. Надявам се обаче да стигна и до морето.

Мен безсънието ме разпуска. Взех да си поспивам. Вчера даже на обяд спах. От антидепресанта е било, както и предполагах. За да ме прави щастлива ме е приповдигал отвсякъде😑 Едва се събуждам сутрините от няколко дена насам. Ох най-после! 😊

Олив, как си? 🤗

# 674
  • София
Звъняла съм в Сити за резултат, след като сме се разбрали. Даже с една от младичките лекарки си пишем на Вайбър.
В централния офис на НЗОК твърдят, че само при тях става веднага, но ще пробвам и аз в друг офис следващ път.
Ако има такъв де, че засега ми спряха Золадекс и тамоксифен, интересно дали ще назначат нещо, щом и двата тумора се влияят от естроген, но пък този втория не се е
повлиял особено след 3 години лекарства. Някой имал ли е такъв случай, всъщност, втори рак пак зависим от естроген/прогестерон и появил се въпреки терапията?
Марита, добре съм - физически - ставах и вчера, и днес, даже за кафе ходих преди малко. Психически - нагоре-надолу - на мен много ми влияе липсата на гърда, знам, че е за добро, но не ми се гледа даже какво е станало. Миналият път беше само квадрантектомия и понеже бях с големи гърди, си остана доста и стана прилична гърда, сега... то е ясно, че ще сложа импланти, ама пак ми е тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт