Нашите кухни - 81

  • 56 455
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Беше доста под цената на гранитна мивка и това беше решаващо. Откъм дизайн - ами мивка, по голямата част е под плота, имам иниксови уреди и не си противоречи. Ако тогава не бях притисната от бърз ремонт може би щеше да е някаква композитна гранит.

# 361
  • Раковски
  • Мнения: 2 179
Да, спрямо гранитните беше по-евтина. Преди 12 години гранитните мивки бяха доста по-скъпи за разлика от сега.

# 362
  • Мнения: 3 213
А материалът "алпака" какво точно означава? Тези май са най-евтини, сегашната ни е такава и ме дразни - изглежда някак очукана и капките много си личат.

# 363
  • Мнения: 51 712
Алпаката е сплав от мед, цинк и никел. Преди неръждавейката е била най-подходящият материал за метални неръждясващи изделия като прибори за хранене. Днес май се ползва основно за други неща.

# 364
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Алпаката е сплав от мед, цинк и никел. Преди неръждавейката е била най-подходящият материал за метални неръждясващи изделия като прибори за хранене. Днес май се ползва основно за други неща.

Мисля, че ресторантското кухненско оборудване си го правят от такъв материал, издържлив, хигиеничен, за целта си е перфектен. Като гледам Hell's Kitchen, друго трудно би издържало на мятането на тигани от шеф Ангелов Simple Smile

# 365
  • Мнения: 51 712
Въпрос на цена. И иноксът май все пак е по-здрав. Иначе наглед не можеш да ги различиш. Проблем е с тенджерите - ако ти дадат такава от алпака не става за индукционен котлон. Аз много трудно си намерих "индукционно" джезве за греяна ракия.

# 366
  • Мнения: 3 213
Алпаката е сплав от мед, цинк и никел. Преди неръждавейката е била най-подходящият материал за метални неръждясващи изделия като прибори за хранене. Днес май се ползва основно за други неща.

Мисля, че ресторантското кухненско оборудване си го правят от такъв материал, издържлив, хигиеничен, за целта си е перфектен. Като гледам Hell's Kitchen, друго трудно би издържало на мятането на тигани от шеф Ангелов Simple Smile

Плотовете на професионалните кухни мисля, че са стоманени, а не от алпака. Много са тежки и могат да се монтират само върху стабилни шкафове (какъвто е случая и с мрамора и гранита).

# 367
  • Мнения: 647
A какво ще кажете за керамичните мивки тип "фермерски"? Освен Икейският вариант HAVSEN, има ли други алтернативи в сходен ценови клас? А дали някоя от вас я ползва и какви са впечатленията - здравина и удобство на ползване, цапане/чистене.  Много искам мивка с видимо чело, а в БГ няма много голям избор на такива и всички други са много по-скъпи. 🤔

# 368
  • Мнения: 51 712
Ами не ми харесва. И на повечето хора предполагам не им харесва и затова не ги внасят.

# 369
  • Мнения: 13
Ами не ми харесва. И на повечето хора предполагам не им харесва и затова не ги внасят.

Здравейте, девойки, първо се извинявам на Черна станция, че се закачих на неин отговор, но незнам как да отворя тема.
Та по същество: прикачвам снимка на всекидневната и моля,който има желание да ми даде идея за разположение на мебелите, за кухнята,  с една дума за цялостно обзавеждане. Предварително благодаря. После ще питам и за спалните, баните, коридора и стълбището:)))

# 370
  • Мнения: 10 011
За кухня е важно да посочите къде е ВиК-то

# 371
  • Мнения: 11 521
Подозирам, че е в нишата, където е отбелязан комин

# 372
  • Мнения: X
Много харесвам подобни мивки и съм виждала и на други места освен в Икея.
Ето набързо две, виждала съм и други, но не помня вече къде, поразрови се - https://www.gaudi-ds.com/bocchi-classico-33d-kukhnenska-mivka-s- … orita-85sm-10156/
https://vsichko-za-baniata.com/sanitaren-fayans/mivki-za-kuhnia- … uhnia-keramichni/Мивка-за-кухня-от-керамика-–-модел-Blanco-PANOR--39163

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 13:51 от Анонимен

# 373
  • Мнения: 13
Подозирам, че е в нишата, където е отбелязан комин

ВиК-то е изкарано под прозореца, там мисля да е мивката и съдомиялната. В котелното също има ВиК, така че не е проблем да местя.
Благодаря.

# 374
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Въпрос на цена. И иноксът май все пак е по-здрав. Иначе наглед не можеш да ги различиш. Проблем е с тенджерите - ако ти дадат такава от алпака не става за индукционен котлон. Аз много трудно си намерих "индукционно" джезве за греяна ракия.
Дам, алпаката е по-евтина.
Иноксът мисля, че си е неръждавейка.

Неръждавейката бива няколко вида, като едната е Аустенитна - известна като немагнитна стомана, съдържа високо ниво на хром и никел, заедно с малко количество въглерод.

Обаче нали пък все ни съветват да търсим никел фри?
Скрит текст:
В Хром АД Силистра:

 Материал: неръждаема стомана 304-18/10. Дебелина на стоманата: 0,8 мм. Дебелина на трислойно дъно (сандвич-дъно): 6,3 мм.               Т.нар. "сандвич-дъно" (СД) намалява разхода на енергия, тъй като осигурява равномерен допир с нагревателните плочи.
*Несъвместими с индукционни котлони.

Според техните свойства, неръждаемата стомана е разделена на подгрупи:

    Дуплекс от неръждаема стомана
    Мартензитна неръждаема стомана
    Феритна неръждаема стомана
    Аустенитна неръждаема стомана

Общи условия

Активация на акаунт