Нашите кухни - 81

• 56 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Разликата се усеща  с ръка, мивка от кристадура е с по-финен прах и покритието е много гладко за разлика от кристалайна, но цената според цвета е умножено по две. От доста време не използвам ФАТ (само когато някой си купи) и не мога да кажа как се държи фатгранита, имам опит с мивките им от полимермрамор които не могат да се сравняват  гранитна такава. Ако се търси компромисно решение може би ФАТ и Пирамис ще си свършат работата, ако ли не Шок имат скъпо и ивтино, вижте в сайта им. Аз дори пазарих една мивка на една съфорумка, че в техния край нямаше от де да купи.

A какво ще кажете за тази в сравнение с шок?

https://baniamechta.com/granitna-mivka-teka-maestro-forsquare-50-40-tg-bjala/

# 541
Аз имам подобна и нямам оплаквания вече две години.

https://shop.bania.bg/productv/3118/kuhnenska-mivka-ot-sintetich … hni-tsvetove.html

# 542
Здравейте,
Предстои ни живот и здраве ремонт на кухня. Кухнята ще е ъглова, 3,5 на 1 метър. Планирам вграден хладилник и съдомиялна,  пералня и сушилня 2 в 1 под плот. Печката е отделно, свободностояща, в ниша. Не държим на лукс, тъй като имам малко дете и предвиждам следващ ремонт след 3-4 години. Но и не искам кухня тип Практикер, която да се разпадне. Не искам плавно затваряне, но искам качествен материал за шкафчетата и плота, който държи на обилно поливане с вода от две малки пакостливи ръчички. Имате ли идея колко би струвала подобна кухня без електроуредите. Знам, че има много въпросителни, дръжки, мивки и т.н., но поне ориентировъчно. Идея нямам как вървят цените и не ми се иска да отида съвсем неориентирана да говоря с майстори и с фирми.

# 543
  • Раковски
Доколкото знам мивките на Тека са произведени от Шок. Тека имат нова серия от есента, вероятно италянската мивка е от новата серия. Мивките на лексгруп също са добри.

prolet_inchen цената идва след проект и избрани материали и механизми инак всичко друго са празни приказки.

# 544
Тоест, отивам в избрана от мен фирма, те ми предлагат материали, аз избирам и накрая теглим чертата ли? Защото вече ме питаха какъв ми е бюджета, а аз не знам какъв реалистично да посоча.

# 545
  • Раковски
Така става, инак никой не знае какво би ти харесало. Някой може да каже горе-долу щот някой смятат на метър ама той е от 350 до 700 примерно.

# 546
Пролет, това с водата не го разбрах. Децата не си играят с вода, с която да поливат вратичите на шкафовете и плота на кухнята. По тая логика, дай да сложим мозайка на пода, че и там ще се стича вода, а и ще е по- стабилно при други палави занимания.
Ако наистина предвиждате ремонт за след 3-4 години, едва ли до тогава пораженията ще са толкова големи. Не ги мисли от сега.

# 547
  • Сливен
Здравейте група. Някой от вас има ли кухня но буквата Г  където горните шкафчета са без дръжки и вратичките са издължени с около 1 см за да могат да се отварят . Може ли снимки.😊  направих консултация във фирмата и ми казаха че нямало как да стане .вратички от двете страни на комина който е тесен 23/26 нямало да могат да се отварят . Обясниха ми че трябва да се сложи бленда ОК съм за това но щяло да се вижда че вратичка та била дълга пък блендата къса и щяло да е грозно. Така ли е или да сменям фирмата. Благодаря на Шадоу относно коментарите за мивките . Изключително полезно инфо.Определено няма да нито Фат нито Пирамис.

# 548
  • Раковски
Няма начин да не става независимо от комина, правено е вече, но снимка няма.

# 549
Е не може ли и блендите да направят малко по- дълги? Притесненията им са от естетичен характер или конструктивни?
И нещо друго има обаче, според мен, на което трябва да се обърне внимание- от какъв материал и качество ще са вратичките и даже по- важно канта, за да издържи години наред без да се отлюспи. Не знам, там някой специалист да каже, Шадоу ако може да посъветва. Старата ни кухня, беше бетон, обаче всички кантове бяха отчекнати. Сега, в съвременното производство, дано това уязвимо място е ликвидирано.

# 550
  • Варна
Здравейте група. Някой от вас има ли кухня но буквата Г  където горните шкафчета са без дръжки и вратичките са издължени с около 1 см за да могат да се отварят . Може ли снимки.😊  направих консултация във фирмата и ми казаха че нямало как да стане .вратички от двете страни на комина който е тесен 23/26 нямало да могат да се отварят . Обясниха ми че трябва да се сложи бленда ОК съм за това но щяло да се вижда че вратичка та била дълга пък блендата къса и щяло да е грозно. Така ли е или да сменям фирмата. Благодаря на Шадоу относно коментарите за мивките . Изключително полезно инфо.Определено няма да нито Фат нито Пирамис.
То даже и аз дет не съм майстор и виждам, че може да стане.  Разбирам нуждата от бленда за да не се суркат двете вратички в ъгъла, но тази бленда не може ли да е с дължината на вратичката?

Ха с Kristaline сме писали едновременно!

Шадоу още един въпрос за блендите, в горният край, не може ли пак да са изравнени с вратичките? Виждам доста изпълнения плътно до горе, а вратичката си има технологичен луфт и е малко по-надолу.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 09:20 от Doris

# 551
Няма начин да не става независимо от комина, правено е вече, но снимка няма.

И при мен е така, но няма да дам снимка, само потвърждавам, че става. И блендата не бие на очи.
Е, мога да дам картинка с идеен проект от началната фаза на проекта - нито цветовете, нито гърбът, нито уредите, нито детайлите по масата/плота са такива, но дава представа за това, за което питаш.

# 552
  • Раковски
Едновремешните кантове бяха хартиени и се лепяна с ютия или с машина за кантиране на топъл въздух което не ставаше много добре, ся всичко се кантира на машини  с пвц кантове с което качеството е много по-добро. Понякога ма и гафове с кантиране, но са рядкост.

Doris би трябвало да са еднакви по размер, но може да е допуснат грешка, а това е боя и ремонта е по-сериозен.

# 553
Здравейте търся мивка за под плот по-принцип мислех да е с две корита едното малкото евентуално да го ползвам с отцедник така че да нямам чинии върху плота(ще има миялна така че само за дребни нещо) и за накисване на плодове и зеленчуци и по лесно миене на зеленолистни. Чудя се дали това е по-добрия вариант или с едно корито което да си има разни аксесоари примерно ваничка в която може да се слага отцедник. Намирам все някакви варианти над 1000 лв а ми се иска нещо до 500-600 ако може. Намерих нещо подобно на Тека но малкото корито беше отдясно а аз го искам отляво. Нещо като това но с ляво малко корито търся
Скрит текст:

# 554
  • София
Бленда казвате на обличането на комина ли?Стана ми интересно...При мен в точно така

Общи условия

Активация на акаунт