Нашите кухни - 81

• 56 472
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
И аз съм “за” да го смените. Преглътнете ги тия пари (все пак сте ги дали преди цели 5 г) и си сложете нещо практично.
Предвид на това, че са ви продали нещо, различаващо се от поисканото, може би е трябвало тогава да реагирате..
Аз не бих слугувала денонощно на един плот, колкото и да струва.

# 241
И аз бих го сменила. Пари се изкарват, а ядовете, дето трябва да хабиш всеки ден като го гледаш, не могат да се изплатят.

# 242
Ако на този етап смяната не е вариант, ми хрумва много просташки, ама все пак вариант за временно спасение- да се облепи с най- качественото мебелно фолио. Да, условностите са много- губим топлоустойчивите качества, не трябва да режем върху него и тнт, но все пак ако се изчаква примерно някаква промоция, майстора да се освободи или време, докато се избере нов плот- става...

# 243
A кои са качествени фолиа за плот? Като временен вариант ме устройва, защото нов плот няма да стане толкова бързо, минимум 2-3 седмици ще отнеме. А фирмите, които се занимават с кухни и плотове могат ли да лепят фолио? Защото аз със сигурност няма да се справя.
А лесно ли се сменя плот, при вече всичко наредено? То и мивка трябва да сменям, защото и тя е черна Grinning

# 244
А защо не проучите възможността да залеете плота с тънък слой 1-2 мм. епоксидна смола, тя е прозрачна по принцип? По ТВ-то гледах в САЩ да изливат плотове с епоксидна смола.
Виж в темата Преди и след, от 2 стр., където има снимки на под с епоксидна смола. Може момичето да те насочи и към майсторите.
Излъскваш плота за последен път, заливат го и го "запечатват" с епоксито и си готова, евентуално. Хем ще си запазиш красотата на плота, няма да сменяш уреди, мивка и т.н. и няма повече да търкаш.

Mamagemelar се чудеше дали да прави плот с епоксидна смола, сигурно е проучила нещата и може да ти обясни.

# 245
  • Раковски
Според мен е най-добре някакво покритие отгоре, но то ще е временно решение.

# 246
А защо не проучите възможността да залеете плота с тънък слой 1-2 мм. епоксидна смола, тя е прозрачна по принцип? По ТВ-то гледах в САЩ да изливат плотове с епоксидна смола.
Виж в темата Преди и след, от 2 стр., където има снимки на под с епоксидна смола. Може момичето да те насочи и към майсторите.
Излъскваш плота за последен път, заливат го и го "запечатват" с епоксито и си готова, евентуално. Хем ще си запазиш красотата на плота, няма да сменяш уреди, мивка и т.н. и няма повече да търкаш.

Mamagemelar се чудеше дали да прави плот с епоксидна смола, сигурно е проучила нещата и може да ти обясни.
O, това е супер идея. Ще проуча въпроса, мерси!

# 247
Не един, а два плота правихме
Единият с епокси,другият с друг вид смола,не се сещам как ще е на бг в момента

Всичко е въпрос на вкус
Не може да се избегне гланцовият ефект
И миризмата!
Мирише страшно и в двата случая, под определена температура съхне невъзможно бавно- седмица и отгоре.
Живеейки в този дом,не си представям да намажа плота с тая смрад

# 248
Аз само предложих да проучи този вариант. Не разбрах и от какъв материал е плота.
Предполагам, че като изсъхне епоксито, вече не мирише.

# 249
След като изсъхне,не мирише,лесно е за дезинфекция,за поддръжка,не поема мазнини,издържа на топлина в умерени граници

# 250
Доколкото виждам, не става въпрос за България. Знаете ли фирми в Бг, които се занимават с такива плотове?

# 251
True Blue,
В тази тема виж поста на потребител Khaleesi и снимките на току-що направения й под в антрето с епокси.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1175187.15 
Пиши й.

# 252
Здравейте, на някой налагало ли му се е скоро да прави нестандартен плот? Трябва ми 70см широчина, но от проучването до тук само Салекс предлагат 90см и трябва са се реже. Проблемът е, че имат точно 5 варианта и цвета, който търся не фигурира в тях. Трябва ми за Варна. Бих се радвала и ако някой сподели мебелист за кухня, тъй като в магазини от сорта на Айко и Икея ще ми излезе доста солено, а и май качеството не е много добро.

# 253
True Blue,
В тази тема виж поста на потребител Khaleesi и снимките на току-що направения й под в антрето с епокси.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1175187.15 
Пиши й.
Благодаря ти! Писах й, а и намерих фирмата, която може да ми го направи. Дори може да го направя с мраморна шарка, хем да е по-светло, хем да има и черно, за да не сменям мивката.

# 254
А лесно ли се сменя плот, при вече всичко наредено? То и мивка трябва да сменям, защото и тя е черна Grinning

Предполагам, че става дума не за истински или технически камък, а за термоплот. Едва ли е толкова трудно, зависи дали и как е лепен. А и времето не е кой знае колко, защото докато чакаш ще си ползваш стария, а когато плотът е доставен и нарязан демонтажът на стария и монтажът на новия ще се за един ден.
Определено обаче няма нужда да сменяш мивка. В стария ми апартамент имах някакъв тъмносив термоплот, леко грапав и леко петнист с някакви много леки червеникави отсенки (мязаше на гранит) и беше перфектен - никакви грижи с чистене, пазене и пр. И много добре вървеше с черна мивка.

Общи условия

Активация на акаунт