Нашите кухни - 81

• 56 463
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Здравейте, на някой налагало ли му се е скоро да прави нестандартен плот? Трябва ми 70см широчина, но от проучването до тук само Салекс предлагат 90см и трябва са се реже. Проблемът е, че имат точно 5 варианта и цвета, който търся не фигурира в тях. Трябва ми за Варна. Бих се радвала и ако някой сподели мебелист за кухня, тъй като в магазини от сорта на Айко и Икея ще ми излезе доста солено, а и май качеството не е много добро.
Аз още веднъж ще пропоръчам мебели Авангард, макар че вече ме е страх да не излезе като реклама.

# 256
Здравейте, на някой налагало ли му се е скоро да прави нестандартен плот? Трябва ми 70см широчина, но от проучването до тук само Салекс предлагат 90см и трябва са се реже. Проблемът е, че имат точно 5 варианта и цвета, който търся не фигурира в тях. Трябва ми за Варна. Бих се радвала и ако някой сподели мебелист за кухня, тъй като в магазини от сорта на Айко и Икея ще ми излезе доста солено, а и май качеството не е много добро.
Голяма част от термоплотовете на "kaindl" (австрийски) се предлагат и на 90см.

# 257
  • Deutschland/HE
Преди 15години, с такъв широк плот ни изработиха кухнята една русенска фирма с офис във Варна и цената беше много приемлива, офисът беше под ресторант Чжоу, това е на гърба на Икон. университет, за съжаление не се сещам как се казваше фирмата.

# 258
  • Сред мелниците
Здравейте,
Благодаря ви за страхотните източници на първа стр!!!! Направих набързо една визуализация с програмите и имам за четене поне два месеца темите!

Моля за помощ - Правим инсталации за нова кухня в стара къща на село.
 Г- образна ,засега, но може да се затвори откъм трапезарията с друг плот. Това не е ясно още.

Трябва да реша спешно за мястото на канал, вода и силови контакти.
Искам да сложа печка с котлони и фурна в ъгъла на Г-то -  ако трябва да е вградена или свободно стояща в ъглов долен шкаф.
Колко трябва да предвидя да отнеме от плотовете?
Намирам някави сложни формули в Нет-а.

За проекта - добра мебелна фирма с разумни цени някъде в София по възможност да не е Люлин или Младост или друго по-отдалечено място . От кварталите ми е удобно Сточна гара, Подуяне или Левски Г , Ботевградско шосе, в тази посока ,защото работя в центъра около паметника Левски.
Най-спешен обаче ми е размера на шкафа за печката, заради инсталациите.

# 259
Аз нещо не разбрах
Това ли имате предвид? Печка на ъгъл?
Ако е така, всички снимки които видях са със стена, подходящо направена че печката да се опре изцяло отзад..

# 260
Имаше една дама тук, скоро показва такава печка на ъгъл в апартамент, ако не се лъжа. Може би в предната или по-предната тема.

# 261
  • Сред мелниците
Аз нещо не разбрах
Това ли имате предвид? Печка на ъгъл?
Ако е така, всички снимки които видях са със стена, подходящо направена че печката да се опре изцяло отзад..
Печка на ъгъл , но стената не е изградена така. Нормална стена под прав ъгъл. Отзад се оформя триъгълно  плотче. Прилича на ъглова мивка.
Трябва ми само колко ще отреже от двата плота.

Последна редакция: ср, 05 фев 2020, 12:42 от В (като Вятър)

# 262
Ако правилно съм разбрала въпроса те интересуват габаритите на шкафа. Ако е така, то горе-долу нещо такова ще трябва да бъде :

Скрит текст:

# 263
Харесала съм си гръб за кухня със стъклокерамика. Мъжът ми говорил с един майстор и той започнал да го разубеждава да не слагаме, защото трудно се чистел, нещо малко да пръснело и се завирало във фугите, излизал скъп гърба. Има ли някой от вас, който си има и да каже от опит дали толкова трудно се чисти? За скъп, ясно видяхме ги колко вървят и сигурно и майсторите не им се слагат защото са по-пипкави.
Толкова много да ми харесва и с него да си представям кухнята 😍

# 264
  • Sofia
Здравейте, купихме апартамент на шпакловка и замазка, и ще трябва да обзавеждам кухня с хол заедно. В момента съм в процес на търсене за по-ниски цени за кухнята, че имам да обзавеждам спалня, баня и коридор и останалата част от хола. Кухнята ще бъде на Г и ще се затваря с полуостров донякъде, за да изолирам бокса от хола, като полуострова ще бъде обърнат към хола. Мисля да комбинирам модулна кухня, за по-евтино, с изработка само на полуострова. Моля, насочете ме. Някой правил ли е нещо такова и къде? Защото, ако всичко трябва да се изработи, може би ще струва по-скъпо. Питах на две места, но ми казват 650 лв линеен метър. Сглобяването ще си е от нас. Кухнята ще бъде 345см+200см и полуострова 150см. Става въпрос за София.

# 265
  • София
Така както описвате си е  7 метра..... Ние преди години  с цел икономия сглобихме такава кухня( П-образна) от готови модули.ВКлючително  и чрез ъглов шкаф направихме чупката  за бара. Ако сте се насочили към  готови елементи, разгледайте отделните модули и разиграйте конфигурации  с подредбата им.Така ще си избистрите и функционалността, която целите да постигнете.А и ще добиете представа за цена.Не забравяйте да сметнете и  плот/гръб, водобранна лайсна и  т.н....

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 17:28 от sssani

# 266
  • София
Ani Ka, преценете внимателно разходите. Кухнята (и банята) не се прави всека година. Другите неща може постепенно да се обзаведат.

7м кухня... леле, колко е цялото помещение? ....

# 267
  • Sofia
Ani Ka, преценете внимателно разходите. Кухнята (и банята) не се прави всека година. Другите неща може постепенно да се обзаведат.

7м кухня... леле, колко е цялото помещение? ....
Общо е 7,но ще има и уреди

# 268
  • София
Моето е общо 1/2 от 7 - с всички уреди (хладилник, пералня, фурна, МВ, миялна, котлони, мивка), та за това се впечатлявам.

# 269
  • Сред мелниците
Ако правилно съм разбрала въпроса те интересуват габаритите на шкафа. Ако е така, то горе-долу нещо такова ще трябва да бъде :

Скрит текст:

Зори, много благодаря! Точно това питах.
Това означава ли, че мога да меря 105см от ъгъла в двете посоки на двете стени и да считам , че там ще свърши печката? При дълбочина на печката 55 см.  Моята в къщи обаче е 62. Сигурно тогава трябва да е повече?
Тези размери, които си получила по някакав формула ли ги смяташ?
Не проявявам недоверие, просто искам да разбера.
Четох  инструкции за размери, нещо се умножава по   0.7071 и после се прибавя нещо и се взема предвид нещо трето....!!
Истинска каша за неграмотник като мен. Отгоре на това  всички мерки бяха в инч и не беше обясненено откъде идват тези числа, следователно нямам представа дали можех да ги приложа към мерки в метър и см.
Единствено от чертежа разбрах че печката трябва да влиза навътре от шкафовете

Скрит текст:
To figure out the placement of the adjacent cabinets you will need to know the width of the appliances and the depth of both the lower and upper cabinetry. We will also need to account for the desired counter top overhangs and fillers on the base cabinets.

We will start with a desired 36” Stove width plus the total countertop overhangs (39″) and multiply it by 0.7071 which equals 27.5769, we can round that up to 27.6”.
Next we need to add the depth of our base cabinet to that figure, 27.6” + 24” = 51.6”.
Now we can plot that distance from the corner of the room to each of the adjacent base cabinets.
The wall behind the corner stove can be placed after the upper cabinets have been figured out using the same method. Special considerations should be made when using a microwave as it will be a different depth than the upper cabinets in most cases.
When setting that appliances you will notice that the stove will need to be set back from the face of the adjacent cabinets to allow for the doors/drawers to operate freely, we typically set the stove back approx. 4”-6” and leave about 2” behind the stove to the wall.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 12:41 от В (като Вятър)

Общи условия

Активация на акаунт